עוד כתבות מהארץ:

מצב
הנושא נעול.

omer landau

New member
ברגע שיהיה

ברגע שיהיה
ס"מ אחד למסילה הזאת אני אתחיל לשמוח שהם התחילו לזוז אחרי כל כך הרבה זמן העיקר שיתחילו לבנות במקום לדבר כל היום כל וועדה כזאת עם המים מינרלים והבורקסים עולה הרבה כסף אז שיפסיקו ויתחילו לבנות ולמה תמונה כזאת קטנה??

האם חייבים דרך נחל צין

ברגע שיהיה
ס"מ אחד למסילה הזאת אני אתחיל לשמוח שהם התחילו לזוז אחרי כל כך הרבה זמן העיקר שיתחילו לבנות במקום לדבר כל היום כל וועדה כזאת עם המים מינרלים והבורקסים עולה הרבה כסף אז שיפסיקו ויתחילו לבנות ולמה תמונה כזאת קטנה??
האם חייבים דרך נחל צין
האם אין תוואי אחר ישיר יותר? (לא שאני יודע) הרי עד נחל צין המסילה עושה סיבוב ענק, מין בטן כזו לדרום מערב. אילת מספיק רחוקה בלי סיבובים.

אוהד11

New member
ידידי חברי הפורום, כמו שנאמר

האם חייבים דרך נחל צין
האם אין תוואי אחר ישיר יותר? (לא שאני יודע) הרי עד נחל צין המסילה עושה סיבוב ענק, מין בטן כזו לדרום מערב. אילת מספיק רחוקה בלי סיבובים.
ידידי חברי הפורום, כמו שנאמר
במקורותינו - "נער הייתי וגם זקנתי". רבות דובר ונכתב במשך שנות המדינה על הנחת מסילה לאילת, למטענים ונוסעים, לנוסעים או למטענים (מחק את המיותר). מנסיוני במדינה הזו אינני יודע מתי תונח המסילה, האם זה יהיה בימי חייהם של נכדיי וניניי או כאשר תצמחנה לי שערות על ראשי. לבד מהודעות והצהרות ומסיבות עתונאים וכו' אני לא צופה התפתחויות ופלאי פלאות בתחום הזה. אינני פסימי, אני ריאליסט!

luckydude

Active member
הקו לאילת יעלה הרבה יותר

ברגע שיהיה
הקו לאילת יעלה הרבה יותר
ממה שהם אומרים ויקח הרבה יותר זמן מ2008 לדעתי - אם הם באמת מתכוונים לעשות רכבת נוסעים נורמלית לאילת. אם הם מתכוונים לעשות קו עם מיליון פיתולים כמו הקו הדבילי לירושלים (זה יקח 60 דקות כמו שסבתא שלי עגלה) אז אולי כן, אבל קו מיושר כמו שצריך לרכבת נוסעים אמיתית ידרוש מנהור רציני ושינוי מהקו הקיים באופן משמעותי גם בקטע הקיים בין דימונה להר צין (לא מאמינים - תסתכלו במפה וראו כיצד הקו מתפתל ומתארך ממישור רותם לצין כדי להתגבר על הפרשי הגובה והתנאים הטופוגרפים שם). הדבר המעודד היחיד הוא שיכול להיות שאזור הנגב קל יותר לכריית מנהרות מבחינה גאולוגית (מאשר הרי ירושליים למשל) אבל בהתחשבות באורך הקו והעבודות הנחוצות באילת ובנמל עצמו לקבלת הרכבת האומדן שלהם נראה לי נמוך מדי. אם הם רוצים לעשות את הישראבלוף ולבנות "רכבת נוסעים" לאילת במתכונת הקו הישן לירושליים אולי כן (תוך כדי ששיקרו לציבור והנסיעה בו תארך ב 50% יותר זמן ממה שאמרו בזמנו כדי "למכור" את תוכנית הקו "המחודש"). לדעתי כדי שרכבת לאילת תצליח עליה להיות מהירה יותר לפחות מהאוטובוס ואם יבססו את הקו על הירידה הקיימת לצין והמשך לחצבה כמו שדיברו כל השנים אז לא רק שהנסיעה תהיה אטית מבחינת פיתולים אלא גם מבחינת אורכו הכולל של הקו ולא יכול להיות שיזוכל להתחרות משמעותית עם אמצעי תחבורה אחרים. אם זה באמת התכנון שלהם בתוכנית הזאת אז לרכבת משא אמנם זה יהיה בסדר אבל שלא ינסו למכור לציבור שזה יתאים לרכבת "מהירה" לאילת. ורק כדי שיהיה ברור - אני לא נגד הקו לאילת, להפך! רק שישקיעו וייבנו אתו כמו שצריך כדי לתת תנופה אמיתית לנגב.

fireman

New member
מי כמוני מחכה ליום שאני

הקו לאילת יעלה הרבה יותר
ממה שהם אומרים ויקח הרבה יותר זמן מ2008 לדעתי - אם הם באמת מתכוונים לעשות רכבת נוסעים נורמלית לאילת. אם הם מתכוונים לעשות קו עם מיליון פיתולים כמו הקו הדבילי לירושלים (זה יקח 60 דקות כמו שסבתא שלי עגלה) אז אולי כן, אבל קו מיושר כמו שצריך לרכבת נוסעים אמיתית ידרוש מנהור רציני ושינוי מהקו הקיים באופן משמעותי גם בקטע הקיים בין דימונה להר צין (לא מאמינים - תסתכלו במפה וראו כיצד הקו מתפתל ומתארך ממישור רותם לצין כדי להתגבר על הפרשי הגובה והתנאים הטופוגרפים שם). הדבר המעודד היחיד הוא שיכול להיות שאזור הנגב קל יותר לכריית מנהרות מבחינה גאולוגית (מאשר הרי ירושליים למשל) אבל בהתחשבות באורך הקו והעבודות הנחוצות באילת ובנמל עצמו לקבלת הרכבת האומדן שלהם נראה לי נמוך מדי. אם הם רוצים לעשות את הישראבלוף ולבנות "רכבת נוסעים" לאילת במתכונת הקו הישן לירושליים אולי כן (תוך כדי ששיקרו לציבור והנסיעה בו תארך ב 50% יותר זמן ממה שאמרו בזמנו כדי "למכור" את תוכנית הקו "המחודש"). לדעתי כדי שרכבת לאילת תצליח עליה להיות מהירה יותר לפחות מהאוטובוס ואם יבססו את הקו על הירידה הקיימת לצין והמשך לחצבה כמו שדיברו כל השנים אז לא רק שהנסיעה תהיה אטית מבחינת פיתולים אלא גם מבחינת אורכו הכולל של הקו ולא יכול להיות שיזוכל להתחרות משמעותית עם אמצעי תחבורה אחרים. אם זה באמת התכנון שלהם בתוכנית הזאת אז לרכבת משא אמנם זה יהיה בסדר אבל שלא ינסו למכור לציבור שזה יתאים לרכבת "מהירה" לאילת. ורק כדי שיהיה ברור - אני לא נגד הקו לאילת, להפך! רק שישקיעו וייבנו אתו כמו שצריך כדי לתת תנופה אמיתית לנגב.
מי כמוני מחכה ליום שאני
אקח את הדרומי ואת הדוקטור לצוד מערכי IC3 על הגשר של נחל צין.... כמו שכתב אוהד....הוא אמר שזה יקרה ברגע שיצמחו לו שערות על הראש, לי בניגוד אליו כבר לא יישארו שיערות על הראש
הדיבור הזה כולו נראה לי הזוי, לוקש ענק של פוליטיקאים שלא מחובר למציאות הם מדברים על 175 ק"מ של מסילה חדשה עד 2008 ושדרוג של משהו כמו 100 ק"מ של מסילה קיימת שלא תבייש מסלול של רכבת הרים בדיסנילנד. שוב.....עד 2008.....175 ק"מ מסילה חדשה.... מה המרחק בין ב"ש לנען? הכיצד יסללו 175 ק"מ מסילה בתוך 3 שנים וישדרגו עוד 100 ק"מ כאשר 60 ק"מ הקמת מסילה בין ב"ש לנען לוקח להם אותו הזמן ולהזכירכם...הטופוגרפיה בקו ב"ש נען הרבה הרבה פחות בעייתית מהטופוגרפיה בדרך לאילת... שימו לב שגם לא הוזכרה בחצי מילה פרק הזמן שידרש לרכבת נוסעים לעשות את הקו, האם זה יהיה קו בודד או קו כפול....שום כלום. ונקנח בפתגם סיני עתיק.... דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.... בדרך לאילת יש הרבה חול. הלוואי ואני טועה

mem99

New member
שאלות ותהיות על הקו לנחל צין ולאילת

מי כמוני מחכה ליום שאני
אקח את הדרומי ואת הדוקטור לצוד מערכי IC3 על הגשר של נחל צין.... כמו שכתב אוהד....הוא אמר שזה יקרה ברגע שיצמחו לו שערות על הראש, לי בניגוד אליו כבר לא יישארו שיערות על הראש
הדיבור הזה כולו נראה לי הזוי, לוקש ענק של פוליטיקאים שלא מחובר למציאות הם מדברים על 175 ק"מ של מסילה חדשה עד 2008 ושדרוג של משהו כמו 100 ק"מ של מסילה קיימת שלא תבייש מסלול של רכבת הרים בדיסנילנד. שוב.....עד 2008.....175 ק"מ מסילה חדשה.... מה המרחק בין ב"ש לנען? הכיצד יסללו 175 ק"מ מסילה בתוך 3 שנים וישדרגו עוד 100 ק"מ כאשר 60 ק"מ הקמת מסילה בין ב"ש לנען לוקח להם אותו הזמן ולהזכירכם...הטופוגרפיה בקו ב"ש נען הרבה הרבה פחות בעייתית מהטופוגרפיה בדרך לאילת... שימו לב שגם לא הוזכרה בחצי מילה פרק הזמן שידרש לרכבת נוסעים לעשות את הקו, האם זה יהיה קו בודד או קו כפול....שום כלום. ונקנח בפתגם סיני עתיק.... דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.... בדרך לאילת יש הרבה חול. הלוואי ואני טועה
הקו מגיע היום עד לתחתית נחל צין
באותו מישור עם חצבה
כמה זמן נסיעה זה מנחל צין לדימונה
אם מדברים על תדירות של רכבת בשעה, בשביל מה צריך לסלול מסילה כפולה
חישוב זמנים: תל-אביב באר שבע (לאחר סיום השדרוג): 45 דקות באר שבע דימונה (לפי פרסומי רכבת ישראל): 20 דקות דימונה חצבה (הערכת גג): 45 דקות חצבה אילת (175 ק"מ במהירות ממוצעת של 100 קמ"ש): 105 דקות סה"כ: 205 דקות או כמעט שלוש וחצי שעות
מה דעתכם על החישוב
שכחתי משהוא

zvir1

New member
כן- שבערבה מתוכננת רכבת ב 160 קמ"ש

באותו מישור עם חצבה
חישוב זמנים: תל-אביב באר שבע (לאחר סיום השדרוג): 45 דקות באר שבע דימונה (לפי פרסומי רכבת ישראל): 20 דקות דימונה חצבה (הערכת גג): 45 דקות חצבה אילת (175 ק"מ במהירות ממוצעת של 100 קמ"ש): 105 דקות סה"כ: 205 דקות או כמעט שלוש וחצי שעות
מה דעתכם על החישוב
שכחתי משהוא
כן- שבערבה מתוכננת רכבת ב 160 קמ"ש

luckydude

Active member
תהיות...

באותו מישור עם חצבה
מה דעתכם על החישוב
שכחתי משהוא
תהיות...
לדעתי דימונה חצבה אם מסתמכים על הקו הקיים עם הפיתולים זה יהיה יותר כמו 80 דקות. בין חצבה לאילת זה תלוי בכמות הפיתולים אם יהיה אפשר לעשות 160 כל הדרך. עם כל העצירות בדרך במתכונת שדיברו עליה כל השנים נראה לי שזה יקח כ 4 שעות בערך. אני חושב שקו יותר הרבה יותר ישר (ולצערי גם הרבה יותר יקר) עם מנהור יצליח לעשות את זה בשעתיים וחצי בערך במהירות מקסימלית של 160קמ"ש.

luckydude

Active member
באר שבע דימונה

באותו מישור עם חצבה
מה דעתכם על החישוב
שכחתי משהוא
באר שבע דימונה
מישהוא יודע אם השאירו את הפיתול ליד ערוער או בנו שם משהוא ליישר אותו בזמן השדרוג? אם לא אז קשה לי להאמין שיעשו את זה ב20 דקות.

fireman

New member
הרכבת מבאר שבע לדימונה

באותו מישור עם חצבה
מה דעתכם על החישוב
שכחתי משהוא
הרכבת מבאר שבע לדימונה
תעשה את הנסיעה ב20 דקות אולי באיזה סיפור אגדה...לא במציאות. לצורך העניין הנסיעה בקו דימונה באר שבע תארך כמעט כמו נסיעה ברכב. הרכבת מעולם לא פרסמה שהנסיעה תארך 20 דקות לגבי הקו לדימונה חלק ממנו עובר שדרוג רציני כאשר 3 ק"מ ממנו יסללו מחדש, אני מאמין שמדובר באותם עיקולים עליהם נכתב כאן.... אני מאמין שלחן יש מה להוסיף בעניין

שי חלצי

New member
רעיון../images/Emo62.gif

מי כמוני מחכה ליום שאני
רעיון

כשאני מסתכל באטלס, נראה כי אחרי דימונה המסילה מתפצלת לשניים, קו אחד לנחל צין וקו שני למישור רותם. התוואי שעובר במישור רותם הוא די מישורי, ונמצא בערך בגובה של 300-400 מ' מעל פני הים. אפשר פשוט בקצה שלו לבנות מנהרה באורך של לא יותר מ-10 ק"מ (לפי האטלס), שתרד עד לים המלח, עם תחנה במפעלי ים המלח, והמשך מישורי חלק ובטוח לאורך הערבה עד אילת. מה אתם חושבים? זה יחסוך את כל הבלאגן בנחל צין, ונרוויח תחנת מטען במפעלי ים המלח. אפשר גם יהיה לעשות אותה תחנת נוסעים עם שאטל שתיקח אנשים למלונות של ים המלח.

luckydude

Active member
לא בטוח כל כך

רעיון

כשאני מסתכל באטלס, נראה כי אחרי דימונה המסילה מתפצלת לשניים, קו אחד לנחל צין וקו שני למישור רותם. התוואי שעובר במישור רותם הוא די מישורי, ונמצא בערך בגובה של 300-400 מ' מעל פני הים. אפשר פשוט בקצה שלו לבנות מנהרה באורך של לא יותר מ-10 ק"מ (לפי האטלס), שתרד עד לים המלח, עם תחנה במפעלי ים המלח, והמשך מישורי חלק ובטוח לאורך הערבה עד אילת. מה אתם חושבים? זה יחסוך את כל הבלאגן בנחל צין, ונרוויח תחנת מטען במפעלי ים המלח. אפשר גם יהיה לעשות אותה תחנת נוסעים עם שאטל שתיקח אנשים למלונות של ים המלח.
לא בטוח כל כך
כי אם מישור רותם הוא 400+ וים המלח הוא 400- אז ביחד זה 800מ וייתכן שהשיפוע במנהרה של פחות מ10ק"מ עדין יהיה גבוה מדי בשביל רכבת.

הרעיון של שי לא לענין.

רעיון

הרעיון של שי לא לענין.
קודם כל בגלל הירידה התלולה בין מישור רותם ומפעלי ים המלח ואחר כל גם בגלל שיש צורך לעלות את הרכבת בחזרה מגובה 400 - לגובה + 200 באזור יהל שבדרום הערבה (קו פרשת המים של הערבה). להערכתי אין צורך ליישר פיתולים, (בזבוז כסף אטומי) צריך לבנות קו במינימום עלות עבור רכבות משא ולדאוג שלקו יהיה חיבור לנמל עקבה. ללא חיבור לנמל עקבה חבל על הכסף משום שנמל אילת זו בדיחה רעה, ואם ירצו להופכו לנמל רציני שיעגנו בו אוניות משא רבות הרחבתו תפגע קשות במתקני הנופש והתיירות לאורך החוף המצומצם של אילת. הנסיעה מהמרכז לאילת תמשך כ- 6 שעות. מבחינת רכבות נוסעים, לקו זה יש פוטנציאל כקו חוויתי של רכבות לילה. לנסיעה איטית יש יתרון ברכבות לילה. נסיעה של 6 שעות תאפשר לנוסעים לעלות לרכבת מתחנות האיסוף בצפון הארץ ומרכזה בשעות סבירות עד 23:30 ולהגיע לאילת עם שחר בשעה 5:30. אין לי ספק שרכבת לילה שתצוייד גם בחלקה בקרונות שינה תהיה אטרקציה ובעונת השיא ניתן יהיה להוציא מספר רכבות לילה לאילת ובחזרה. לרכבות משא שיהיו המשתמש העיקרי בקו נסיעה איטית איננה כה משמעותית.

luckydude

Active member
מסכים איתך עקרונית

הרעיון של שי לא לענין.
קודם כל בגלל הירידה התלולה בין מישור רותם ומפעלי ים המלח ואחר כל גם בגלל שיש צורך לעלות את הרכבת בחזרה מגובה 400 - לגובה + 200 באזור יהל שבדרום הערבה (קו פרשת המים של הערבה). להערכתי אין צורך ליישר פיתולים, (בזבוז כסף אטומי) צריך לבנות קו במינימום עלות עבור רכבות משא ולדאוג שלקו יהיה חיבור לנמל עקבה. ללא חיבור לנמל עקבה חבל על הכסף משום שנמל אילת זו בדיחה רעה, ואם ירצו להופכו לנמל רציני שיעגנו בו אוניות משא רבות הרחבתו תפגע קשות במתקני הנופש והתיירות לאורך החוף המצומצם של אילת. הנסיעה מהמרכז לאילת תמשך כ- 6 שעות. מבחינת רכבות נוסעים, לקו זה יש פוטנציאל כקו חוויתי של רכבות לילה. לנסיעה איטית יש יתרון ברכבות לילה. נסיעה של 6 שעות תאפשר לנוסעים לעלות לרכבת מתחנות האיסוף בצפון הארץ ומרכזה בשעות סבירות עד 23:30 ולהגיע לאילת עם שחר בשעה 5:30. אין לי ספק שרכבת לילה שתצוייד גם בחלקה בקרונות שינה תהיה אטרקציה ובעונת השיא ניתן יהיה להוציא מספר רכבות לילה לאילת ובחזרה. לרכבות משא שיהיו המשתמש העיקרי בקו נסיעה איטית איננה כה משמעותית.
מסכים איתך עקרונית
או שייבנו רכבת משא בלבד וישאירו את כל הפיתולים או שישקיעו "הון אטומי" ויבנו רכבת מהירה שמתאימה גם לנוסעים (באופן כללי הרעיון של רכבת "חוויתית" לא נשמע לי מתאים כל כך לארץ). כל דבר בעמצע יהיה סתם בזבוז כי אם יישרו חלק מהפיתולים זה יהיה לשוא כי עדיין לא תהיה רכבת נוסעים תחרותית לאילת ולרכבת משא זה כך או כך לא ישנה. בכל אופן צריך לתת לציבור את הסיפור האמיתי האמיתי מה שלא יעשו, במיוחד אם ינסו למכור לציבור את רכבת "האמצע" בתור פתרון שמתאים גם למשא וגם לרכבת "מהירה". החיבור לעקבה חשוב בהחלט והוא לא מסובך כל כך כי כבר קיימת מסילה ירדנית לשם, אומנם צרה אך בכל זאת מסילה. זה פשוט תלוי בהסכמה שלהם ובהשקעה לא גדולה במיוחד. החיבור לנמל אילת חשוב אפילו אם הוא ישאר בגדר "בדיחה רעה" אם ורק מבחינה "אסתרטגית". כמובן שאפילו במתכונת הנוכחית עם ההרחבות הצנועות שכבר נמצאות בתוכנית של הנמל (כגון מסוף הקונטיינרים), חיבורו לרשת הארצית יגרום מייד להעלאה משמעותית בהקף הפעילות שם.

david80

Active member
לא כ"כ מסכים איתך, luckydude../images/Emo70.gif

הקו לאילת יעלה הרבה יותר
לא כ"כ מסכים איתך, luckydude

ראשית, רק הקטע בין מפעל צין להערבת תהיה די מפותלת, לגבי השאר: קטע ת"א - באר שבע - דימונה עוברת בימים אלו שידרוג ויישור, והתוואי המתוכנן לאורך כביש 90 גם כן צפוי להיות ישר! שנית, הרכבת המהירה X2000 הפועלת בשוודיה גם כן לא נוסעת על תוואי ישר לחלוטין אלא משתמשת במערכת "טילטינג" ומאפשר לה נסיעה במהירות ממוצעת של 130-140 קמ"ש בשירות סדיר (מהירות מירבית 200 קמ"ש) כולל העצירות בתחנות!

luckydude

Active member
פיתולים

לא כ"כ מסכים איתך, luckydude

ראשית, רק הקטע בין מפעל צין להערבת תהיה די מפותלת, לגבי השאר: קטע ת"א - באר שבע - דימונה עוברת בימים אלו שידרוג ויישור, והתוואי המתוכנן לאורך כביש 90 גם כן צפוי להיות ישר! שנית, הרכבת המהירה X2000 הפועלת בשוודיה גם כן לא נוסעת על תוואי ישר לחלוטין אלא משתמשת במערכת "טילטינג" ומאפשר לה נסיעה במהירות ממוצעת של 130-140 קמ"ש בשירות סדיר (מהירות מירבית 200 קמ"ש) כולל העצירות בתחנות!
פיתולים
הקטע מת"א לב"ש אכן עובר יישור רציני וטוב שכך. הקטע הקיים מב"ש לדימונה דווקא כבר די ישר חוץ מפיתול אחד רצחני באיזור ערוער שאני לא יודע אם מיישרים אותו עם גשרים או משהוא אחר במסגרת השדרוג. אחרי דימונה יש עוד פיתול רצחני עוד יותר גרוע מהפיתול בערוער שמשם ישנה מסילה לצין שהיא לא רק רבת פיתולים אך גם מאוד ארוכה בגלל שאם לא יבנו מנהרות ארוכות וגשרים בכל האיזור הזה אז המסילה עושה בעצם S ענקית מדימונה לעין יהב דרך מפעל צין מה שעושה את המסילה ארוכה פי ארבע-חמש בערך מאשר הקו האוירי מדימונה לעין יהב כך שגם עם רכבות רוכנות זה יקח זמן רק בגלל המרחק. ראיתי פעם את התוכניות ההיסטוריות לקו ליד כביש 90 והקו, לפחות במתכונת ההיא לא היה כל כך ישר. זכור שהכביש יכול לסוע בקו ישר יחסית גם אם יש הפרשי גובה די גדולים אך קו רכבת שמנסה להשאר ישר ככל שאפשר מחויב לעשות זאת עם גשרים ומנהרות כי רכבת לא יכולה להתמודד עם הפרשי גבהים כמו אוטו. בתוכניות ההיסטוריות היו גשרים פה ושם אבל באופן בללי הוא לא היה כל כך ישר. למשא זה לא כל כך משנה אבל הארכת המסילה כדי לעקוף גבעות או לגשר מעל משהוא גורם במובן לא רק להאטה במהירות אלא גם להארכת הקו כולו.

נכון, אתה צודק בהחלט!

ברגע שיהיה
נכון, אתה צודק בהחלט!
מהכסף של כל התכנונים וההינדוסים והייעוץ במשך כל השנים הללו, כבר יכלו לפתוח קו מפואר ביותר לאילת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה