עוד כמה שאלות

r a n19

New member
עוד כמה שאלות

1.האם לפי המדע יש חיים לאחר המוות? 2.האם זה נכון שאכילת מזון לא-כשר עלולה לגרום להפרעות נפשיות? 3.לפי האתאיזם מה יש לאחר המוות? האם הוכך?

כמה תשובות אתאיסטיות למרות שאני לא

אתאיסטית. שאלה ראשונה: לפי הביולוגיה האתאיסטית אין חיים אחרי המוות והתאים של יצור חי מתפרק אחרי המוות שלו. מאיפה הבאת את השאלה השניה? לא נכון שאכילת מזון לא כשר גורמת להפרעות נפשיות כי אחרת כל הנוצרים וכל אלה שאוכלים מזון לא כשר היו בעלי הפרעות. שאלה שלישית: לפי האתאיזם אין כלום לאחר המוות. חייה כל עוד אתה פה. שאלה רביעית: אין הוכחות. יש לך הוכחות שאכילת מזון לא כשר גורמת להפרעות נפשיות ויש חיים לאחר המוות? אסנת

deathcaster

New member
תשובות

1. התשובה הרשמית היא שאין הוכחה שיש דבר כזה. 2. קשקוש בלבוש, מאיפה המצאת את השטויות האלה ? 3. לפי האתיאיזם זה לא מעניין בכלל מה יש אחרי המוות. לא הוכח שום דבר לגבי "לאחר המוות" לא מבחינת האתיאיזם ולא מבחינת הדת.

r a n19

New member
זאת הסיבה שאני עדיין לא ממש אתאיסט

בגלל שאני לא-יודע אם יש חיים לאחר המוות ומה באשר למקרים של מוות קליני? שמעתי שיש אחד עבריין נראה לי שסיפרו את זה בהרצאה של אמנון יצחק שמעתם? ובקשר לאכילת מזון לא-כשר שמעתי את זה מאיזה חבר דתי וגם מאיזה כמה רבנים.

אל תאמין לכל מה שאתה שומע

סיפורים על מוות קליני יש בשפע גם אצל הנצרות - האם זה אומר שהנצרות היא אמת? אנשים ממציאים סיפורים, ומסתבר שזה לא כל כך קשה לגרום לאחרים להאמין להם.

Governor

New member
>זאת הסיבה שאני עדיין לא ממש אתאיסט

בגלל שאני לא-יודע אם יש חיים לאחר המוות< תמיד טענתי כי חיי נצח הם האתנן הנחשק ביותר בעיני המועמדים להאמין, והמסיון האיזראליטי יודע זאת >ומה באשר למקרים של מוות קליני?< מוות קליני הוא פרק הזמן של כשש הדקות הראשונות שלאחר הפסקת פעילות לב-ריאה (cardiopulmonary). הוא אינו מוות. מה כוונתך בשאלה "ומה באשר למקרים של מוות קליני?" >שמעתי שיש אחד עבריין נראה לי שסיפרו את זה בהרצאה של אמנון יצחק שמעתם?< עברינים, לא חסרים. אמנון יצחוק סיפר? אז הוא סיפר! עולה לספר? >ובקשר לאכילת מזון לא-כשר שמעתי את זה מאיזה חבר דתי וגם מאיזה כמה רבנים< ומה צפית שיאמרו?

deathcaster

New member
תגובה

כל הסיפורים ששמעת הם נסניונות עלובים להפחיד אותך שמא תזנח את הדת שלך. אתה יכול להאמין לי ואתה יכול לא להאמין לי - סתם מבלבלים לך שם את המוח. אין שום פסול באוכל לא כשר, נהפוך הוא ברוב המקרים הוא יותר טעים. וחיים לאחר המוות - שום דבר עדיין לא הוכח, חוץ מסיפורים אין כלום. עצה לחיים - אמנון יצחק הוא משיח שקר, אל תתן לו ולחבר מרעיו לשטוף לך את המוח.

מה הקשר בין דת לאתאיזים

שהחליט מי שהחליט להאמין במה שהאמין , הוא ביקש הכשר מאיש דת או מדען? אז מה הקשר עכשיו?

Governor

New member
>האם לפי המדע יש חיים לאחר המוות?<

החקירה המדעית אינה מחליטה האם יש או אין השתירות של משהו אחר המוות, באותו אופן ואותה פסקנות בה מחליטים כתבי הקדש, למשל, שהעולם נברא. החקירה המדעית מוכנה לבדוק כל תופעה מטריאלית, לנסות להכריע האם היא מובהקת, או אקראית, ולנסות להציע לה הסבר, אם היא מובהקת שום מבחן מבוקר לא גילה, עד כה, השתירות של משהו לאחר המוות >האם זה נכון שאכילת מזון לא-כשר עלולה לגרום להפרעות נפשיות?< איני מכיר מבחן מבוקר שהציג קשר בין מזון לא-כשר לבין הפרעות נפשיות. אני מניח כי מזון שיוצר מחמרי גלם טובים, בטכנולוגיות תעשית מזון בדוקות, בכפוף לבקרות איכות - לא יכול להזיק בצריכה מתונה, בלא קשר לכשרותו, ולהפך, מזון כשר, לא יראה יציבות נפשית במובהק או יתרון של כשר שכלי במובהק >לפי האתאיזם מה יש לאחר המוות? האם הוכך?< מבלי להיות דובר אתאיזם, המות הפיסי הוא הסוף. אם תרמת תרומה בולטת למין האנושי - תהפוך להיות נצחי, בן-אלמוות, במובן מסוים

r a n19

New member
ויש עוד משהו נראה בקשר לאוטיזם

שמעתי שאנשים שחולים באוטיזם(הפרעה-נפשית חמורה) מסוגלים לנבא עתידות או משהו כזה אני לא בטוח... ומשהו אחר נראה לי לפי הרפואה שגוף ונפש הולכים ביחד לא? כי למשל הסינים טוענים נראה לי וגם שמעתי שרופאים לומדים תמצית של דברים מהגמרא אם אני לא טועה אז אם הרפואה(סינית נחשב?) אומרת שיש קשר בין גוף ונפש אז זה אומר..

Governor

New member
>שמעתי שאנשים שחולים באוטיזם(הפרעה-

נפשית חמורה) מסוגלים לנבא עתידות או משהו כזה אני לא בטוח...< לא, הם לא מסוגלים. אוטיסטים אינם צנור להעברת מסרים משמים, אלא "עט" לכתיבת מסרים של המסייע בתקשור עצמו, שהינו, בישראל, מסיונר איזראליטי. בארה"ב, אלה סיעני תקשור נוכלים המעונינים להאדיר את המוניטין המקצועי שלהם >ומשהו אחר נראה לי לפי הרפואה שגוף ונפש הולכים ביחד לא?< יש מחלות נפש ויש מחלות גוף >וגם שמעתי שרופאים לומדים תמצית של דברים מהגמרא< חז"ל טענו טענות רבות, ולפעמים בוכוח, נחלקו טענותיהם, כך שאחדים טענו דבר, ואחדים את היפוכו, באפן המאפשר למסיונרים בני זמננו להצביע על דעה אחת מני רבות בענין מסוים, כאילו היא ראיה לידיעה שמימית. האמת היא שחז"ל לא ידעו אלא את מה שהיה ידוע לחכמי אומות העולם של זמנם, בין אם שגוי, ובין אם עדיין נכון

שאלות 1 ו - 3 די זהות,

כי אם לפי המדע יש איזושהי תגלית לגבי `אחרי המוות` אזי האתאיסט בודאי יקבל אותה, לגבי שאלה 2 : לא, אוכל שאיננו כשר גם לפי היהדות אינו גורם להפרעות נפשיות, מה שכן כתוב על זה במקורות זה שאוכל לא כשר `מטמטם את הלב` שפירושו שזה הופך את הבנאדם לחסר רגשות רוחניים ולגס בכל הנוגע לחיים הרוחניים הדתיים.

s u p e r mind

New member
1. לא.

הסברה המקובלת היא שמדובר באשלייה חזותית ותפיסתית, שנוצרת במוח, בעודו מנסה לפרש מידע ששובש בעקבות טראומה. 2. גם אם היו דברים בגו, אז לא יותר מאשר מזון כשר. 3. אינני בטוח שלאתאיזם כאסכולה יש תשובה מגובשת לשאלה, אך הרפואה יודעת לתאר את כל השלבים לפני ואחרי המוות. * לבנו מאט ולבסוף נדום. * אנחנו מפסיקים לנשום. * חמצן אינו מובל לתאים, התאים מתחילים למות. *כל השרירים מתרפים ומפסיקים את פעולתם. * רוב התאים באיברים שלנו, מתו עד השלב הזה. * העצבים מפסיקים פעולתם, לא ניתן להרגיש דבר. * לא ניתן לראות, לשמוע, להריח שום דבר מחוץ לגופנו. * כמות קטנה של חמצן עדיין מצויה במוח, כך שייתכן ואתה עדיין חווה פעילות מוחית חלקית שמתבטאת בהזיות, זיכרונות, בלבול, מחשבות אחרונות וכו' * לאחר מס' דקות, החמצן במוח אזל. * כמעט כל פעילות בגופנו, פסקה. * בשלב זה אנחנו מתים לחלוטין, השרירים בגופנו מתקשים. * לאחר כמה שעות, השרירים מתרפים. * לאחר זמן מה, האיברים מתחילים להרקיב,ואורגניזמים שונים הופכים את גופנו לחגיגת חומרי גלם עסיסיים. היות ואין ראיות להימצאותה של "נשמה" רוחנית, או תיעוד של "חיים לאחר המוות"; ומהצטברות ידע והבנה בתחום מדעי המוח המיטיבים להסביר תפקודים במוח שעד כה נתפסו כתפקידה "של הנשמה" - הראיות מצביעות על כך שלא נותר שום דבר "נפשי" לאחר המוות.

r a n19

New member
עוד כמה דברים

1.ספר הזוהר באמת חזה את נפילת מגדלי התאומים? 2.לפי מה שאני יודע ביהדות האמיתית אין גלגול נשמות נכון? 3.לאתאיסתים:אתם לא מפחדים שיש חיים לאחר המוות? 4.לדתיים:אים אלוהים קיים אז למה הוא נותן לכל הרוע להתקיים ארי הוא אל רחום וחנון לא?

s u p e r mind

New member
1. לא מוכרת לי 'שמועה' כזו.

ספק בבקשה מקור לטוען הטענה הזו. מוכרות לי טענות בדבר הקוד התנ"כי שחוזה הכל; מוכרות לי טענות בדבר פסוקים מסוימים בתנ"ך שחוזות כביכול את התרחושתה של השואה ותקומתה של מדינת ישראל. נבואות מהסוג הראשון לוקות בחסר בהבנת סטטיסטיקה של מטריצות ומניחות את המבוקש: X ניבא את Y כביכול, חרף העובדה שY כבר אירע ולפני כן X לא היה גלוי. נבואות מהסוג השני הן בבחינת "כל האמור לעיל" - תוכנן מוצג באופן כללי להחריד ולא מחייב, הנבואה עצמה מסתייגת בעצמה בכך שלא נוקטת עמדה ברורה בקשר ללו"ז או אופי המאורע העתידי עצמו. מה שנותר מזכיר את נבואתיו של נוסטרדמוס, שניתן להתאימן ל1,001 אירועים תואמים כביכול כמעט מכל תקופה נתונה. 2. בתנ"ך אין אזכור פשטני לאמונה זו. חז"ל ופרשנים שונים פיתחו את ההנחה על סמך מה שחשבו כרמזים ברורים בתנ"ך. 3. אם משקל הראיות פונה כנגד אמונה זו, ואם אינני מאמין ביישויות על-טבעיות ועולמות דמיוניים, ממה יש לי לפחד?

s u p e r mind

New member
אתאיזם לא נוקט עמדה חד משמעית

בנושא. בודהיסטים יכולים להיחשב אתאיסטים ויש להם משנה סדורה ורוחנית בקשר למשמעות החיים. אתאיסט הומניסטי לרוב יבהיר שלפי תפיסתו אין תכלית מובנית לאנושות ככלל, אולם יש תכלית לכל אדם בפני עצמו שמסגל אותה בהכרעה אישית. המאמר בקישור שסיפקת מסלף את העובדות כבר בתחילתו. מלבד זאת אין בו כל ראיה מדעית לאמיתותו של הNDE.

המאמרמציג תוצאות

של מחקרים שנערכו ע"י דוקטורים ופרופסרוים מרחבי העולם, מסקנותיהם כתובות שם בפנים. ד"ר מייקל סאבום (קרדיולוג מאטלנטה) ושרה קרויציגר (פסיכיאטרית מפלורידה): חקרו 50 איש בני 76-19 על אודות חוויות של NDE שעברו. כל הנחקרים הוקלטו. ד"ר סאבום ניגש לבדוק את התופעה בספקנות מרובה וסבר שמדובר בהזיות. ד"ר סאבום מצא שהפרטים שזכרו החולים היו מדויקים להפליא. הוא השתכנע שאין מדובר בהזיה. המחקר פורסם בכתב העת של ההסתדרות הרפואית בפלורידה. אתאיסט שדוגל ב"חיים לאחר המוות", קשה לקרוא לו אתאיסט. להשאר ספקן זה עדיף, קל יותר להגן על דעתך כשאין לך דעה. "אולם יש תכלית לכל אדם בפני עצמו שמסגל אותה בהכרעה אישית" כן, תכלית שכנתי בחייה הוא לגדל את כלבתה ולאכול אורז בצהריים ולמות. (כותרת מיומנה של אתאיסטית)

s u p e r mind

New member
הציגי בבקשה את המחקר המלא.

אתאיסט הוא אדם אשר שולל קיומו של כוח עליון. אמונה בחיים לאחר המוות אינה סותרת בהכרח אתאיזם. תכלית היא תכלית, את לא בעמדת חלוקת ציונים לתכלית נשגבת יותר או פחות. הזלזול שלך במשמעות הפרטית שקובע מאן דהו שאינו דתי אינו מוריד מערכה של משמעות זו, ואינו מעלה מערכה של המשמעות הנכונה לדידך.

למעלה