עוד כמה שאלות

HezyA

New member
עוד כמה שאלות

1. בחורה שדלוקה על מישהו אומרת שהיא סובלת מ"זוהר צפוני בלב". איך אפשר להגיד את זה באופן מובן יותר? 2. חזאי אומר שמזג האוויר יהיה "partly sunny". יש למישהו רעיון טוב יותר מ"שטוף שמש חלקית"? מדובר בתרגום כתוביות, אז התשובה צריכה להיות קצרה ומובנת מיד. תודה מראש, חזי

בוקר טוב,

partly sunny זה גם partly not, והייתי משתמש בביטוי השגור בעברית "מעונן חלקית". לגבי הזוהר הצפוני - כמדינת קוטב ידועה, אני לא חושב שמישהו מכיר את הביטוי הזה, או שיש לו מקבילה בעברית. זה ביטוי עם רקע גאוגרפי מובהק. אולי כדאי ללכת על משהו יותר ישראלי כמו פרפרים בבטן?

HezyA

New member
תודה רבה, אבל...

לגבי ה"פרפרים בבטן" - קניתי. לגבי "Partly sunny" - זה בדיוק העניין. בפרק הזה הנערה נדלקת על חזאי, שאומר שהיום יהיה "partly sunny" ומחר יהיה "partly cloudy", ואחיה מתעקש שאם היום שטוף-שמש חלקית, אז הוא גם מעונן חלקית. יש פתרון אחר? תודה חזי

dickster

New member
מה שכתבתי למעלה - לא הצעה... ../images/Emo13.gif

סוג של הומור אחרי הקפה+סיגריה של הבוקר.

HezyA

New member
עוד שאלה...

נערה נמצאת ליד חזאי, ובדיוק יורד גשם, והיא אומרת לו: Isn't it wonderful? Only you, me, and a full frontal system? איך מתרגמים frontal system? האם זו "מערכת לחצים קדמית", "מערכת רוחות" או שאני בכלל לא בכיוון? תודה מראש חזי

Eldad S

New member
חזי,

אל תשכח לשרשר
(כבר היה בפורום פתיל שהכיל שאלה שלך).

Fanja

New member
חזית קדמית, אם אני לא טועה

ובחיפושי לעזור לך מצאתי אתר מקסים, הנה:

HezyA

New member
אכן כן, תודה רבה

נראה לי שאדבוק במושג "חזית קרה", בייחוד מכיוון שיורד שם גשם וזה המושג שמוכר לרוב האנשים.

AirBot

New member
חזית קרה

היא cold front, אבל את זה אתה כבר יודע. יש לי משום מה תחושה שהייתה כאן כוונה ליצור משחק מילים כלשהו. יתכן? (האם הנערה מנסה להתחיל עם החזאי או משהו כזה?) מצד שני, אולי הכוונה בביטוי הייתה בכלל ליצור תחושת גודל (full frontal system, איך שלא תסתכל על זה, נשמע גדול). כאן, שוב, חזית קרה קצת בעייתי. מצטער שאני רק מנסה להרוס.

Fanja

New member
יש בזה משהו. אם הם מפלרטטים אז "קרה

" פחות מתאים. אבל אני חושבת שHeziA צודק שהאסוציאציה של "חזית קרה" היא מאוד חזקה ל"גשם" אז אני בכל זאת הייתי משאירה "חזית קרה". נו, טוב לדון מידי פעם בדברים שברומו של עולם

למעלה