עוד כדור חדש..

choco2602

New member
עוד כדור חדש..

כל יום כאן לומדים דברים חדשים.
שמעתי בחברי הפורום על אלטרולט ליריקה וסימבלטה. אבל אני דווקא קיבלתי כדור שונה.
אחרי שניגשתי לרופאת המשפחה לספר לה שאחרי חודש כל מה שהאלטרולט עושה לי זה קרוב לכלום היא הציעה לא לשנות מינון אלא לעבור כדור (די הפתיע אותי למען האמת). היא זכרה שמדובר בפיברו ואמרה "זה כדור שטוב לפיברומיאלגיה" אמרה לי שהוא יעזור לכאבים ו"את בחורה בת 24, אם לא יכאב לך אין סיבה שלא תשני טוב"
גאבאפנטין כדורים בצבע כתום זוהר, שמפחידים אותי קצת.
אחרי רפרוף באינטרנט הבנתי שהכדורים עובדים על מערכת העצבים וגם כאן הם ניתנים לשלל מחלות פסיכולוגיות/פסיכיאטריות.
אני לא יודעת מה לחשוב, מכירים? יודעים במה מדובר?

Sigal H

New member
מוכר

הוא קרוב משפחה של הליריקה אאל"ט.
עליי לא השפייע, אבל הוא מוכר לטובה.

עזבי את ההתוויות הפסיכיאטריות, הגוף שלנו הרבה יותר מורכב וכל דבר משפיע על כמה דברים שבתורם משפיעים על דברים אחרים. זה גם הקטע בתופעות לוואי נראה לי.

(סליחה אם אני לא קוהרנטית. יום כזה פוגי...)

חיוכים ובהצלחה

choco2602

New member
משנה מתי ביום לוקחים אותו?

חשוב לקחת אותו בערב? או שזה לא משנה?
ולכמה שעות הכדור משפיע מבחינת הכאב יש לך מושג?

מבסרט

New member
ניסיתי אותו.

הבנתי שהוא דומה מאוד לליריקה, אבל ישן יותר.

עלי אישית לא השפיע, אבל אולי בגלל שבדיוק סיימתי עם הליריקה.

בהצלחה.

חיה קרן

New member
גאבפנטין הוא אח של הליריקה

אני חושבת שהוא מעט יותר ותיק ולכן קל יותר לקבל.

היו כאן לא מעט דיונים עליו אני חושבת,
שווה לנסות גם להריץ חיפוש.

ו..אני לא זוכרת מתי דיברנו על התוויה לתרופה ועל השימושים הרבים והתועלת הרבה שמעבר להן, אבל..
כן. לפיברומיאלגיה, שהולכת ומחוברת יותר ויותר לנויולוגיה, למוקד עיבוד הכאב במוח ולדברים דומים [עצבוב לקוי/שונה/לא מובן עדיין]
נרשמות תרופות שעובדות על אותן מערכות.
בין הייתר הן מותוות גם לשלל בעיות פסיכיאטריות.

[רוצה דוגמה דומה?
אני התחלתי לקבל קומפלקס מסויים של ויטמינים מקבוצת B, במרשם. הוא נרשם לי כחלק מטיפול בנוירו-מיופטיה חמורה שנגרמה לי כתוצאה מטראומה לפני שלוש שנים.
מכרה קרובה שלי התחילה באותה תקופה טיפול בדיכאון. היא קיבלה את אותו קומפלקס.
המשותף- מערכת העצבים, איך שלא מסתכלים על זה
]

כך שנכון, הרבה פעמים ההתוויה הראשונית יכולה להפחיד ולהרתיע, אבל לשם כך הרופא לא רק מחלק מרשם, אלא גם נמצא שם להסביר מה ולמה הוא רשם.
לא קיבלת מענה מספיק?
תמשיכי לשאול, לדרוש הסברים וגם..בואי אליינו, שנספר לך על הנסיון שלנו והידע שלנו.

ואני רק רוצה לומר שנשמע שיש לך רופאה מבינה ומעודכנת, וזה משהו מאוד חשוב, בעיקר עם מחלה כמו שלנו.

choco2602

New member
תודה לכולן

הרגיעו אותי הדברים שנאמרו כאן =]
לקחתי אתמול את הכדור וישנתי כמו תינוק.
אם זה משפיע על הכאבים קשה לי להגיד אבל ביחס לזה שאתמול סובבתי את הקרסול ואני עד עכשיו בלי כאבים, זה נשמע מעולה

ולנושא לא קשור לכלום- כל פעם שאני הולכת לרופא בין הדברים הראשונים שהוא שואל זה מה אני לומדת (אחרי שאני אומרת שאני סטודנטית). ברגע שהם שומעים מדעי המחשב תמיד יש תגובות הזויות, תמיד. אם זה חקירה על מה בדיוק אני לומדת, אם זה שאלות על כמה עבודה וכמה כסף עושים בתחום, אם זה תגובה שוביניסטית לגמרי של "מדעי המחשב?! אישה לא צריכה לעבוד במחשב. זה מקצוע של גברים" (במבטא רוסי כבד, והמון רצינות)

סתם רציתי לשתף =]

למעלה