עוד יציאה לצפון

alonps

New member
עוד יציאה לצפון

לקראת סוף השבוע הזה התלבטתי באם לנסוע לירדן ולכנרת או לחזור לעיסוק הכיפי של בוס / בולונז.
שיחה אחת עם נדב (nadavh) גרמה לי לנטוש את הבולונז ולארגן את ציוד ה UL שלי. (-:

בשעה 4:00 נפגשים בביתו של נדב, פוגש שם את נדב וחברו לעבודה שכמה מפתיע גם שמו נדב ועולים צפונה.
לאחר התברברות קלה הגענו לנקודה שבה יש התפצלות של יובלי הירדן ונדב II (שעדיין "ירוק" בדיג) המחומש בספינר מתחיל לשלוף ביניות. אמנם לא גדולות אבל חביבות שנותנות פייט יפה. גם נדב השני אינו טומן ידו בצלחת, ומדי פעם הרולר שלו שורק עם דג בקצה השני. אצלי בינתיים נאדה...
לאחר כמה שעות שבהן אנו מסתובבים בין היובלים ללא תוצאות מרשימות מדי, מחליטים לנסוע לכנרת ולבלות קצת במים בחום הנוראי שמתפתח.

ממש לפני העליה לרכב מצאנו איזה יובל חביב שבו יש זרימה יחסית רגועה ועומק יפה, ואני מזהה כמה קפיצות של דגים.
כמה הטלות ומשהו מושך יפה מאד חוט בצד השני לאחר שחרור הקרס (הכפית המפורסמת שלי - river2sea 3.2 gr) מהדג ושחרור הדג מנסים עוד כמה הטלות ופתאום אני מרגיש שהחכה נתלשת לי מהיד. למזלו של הדג הוא לא "התלבש" על הקרס והצליח לחמוק ממני. לדעתי מדובר על דג שמעל קילו.

באופן עקרוני, הדגים נמצאו או באמצע הזרם או באיזור הצמחיה של הגדות. שיטת העבודה היתה להטיל, להניח לדמוי מעט לפרפר ולגלוש עם המים, ואז להתחיל לגלול בעדינות.

אח"כ נסענו לכינרת ושוב, די חלש. הדגים הגדולים נמצאו ממש בעומק. נדב שלף אותם באמצעות ג'יגים של 12 גרם. גם אנחנו הוצאנו מושטים, אבל לא בכמויות מסחריות כמו בשנים עברו. לא ברור מדוע השנה יחסית חלשה - אולי בגלל כמות המים הגדולה ב"ה השנה. בשנה שעברה מספיק שחוט היה במים והיית מקבל תקיפה.

בסך הכל היתה חוויה נחמדה מאד. תודה לנדבים שהביאוני עד הלום.
אני עוד אחזור לבורים...

ציוד:
חכה "Penn" 1.8 2-7 g
רולר Shimano Aernos 1000
חוט P-Pro 8 lb

shragam

New member
יופי של יציאת רענון במתוקים

pitam15

New member
נראה כמו חו"ל

פסטורליה ישראלית, סך הכל עושה רושם של טיול מהנה, בהצלחה עם הבורים..

למעלה