עוד יום עבודה

subatoi

New member
לא טעמנו - לא קרה

+

subatoi

New member
זהו, שזה לא רק חוסר התמצאות בגיאוגרפיה,

זה ניתוק טוטאלי מהסביבה והעולם שאתה חי בו. זה לחיות כמו זומבים.
לא צריך לדעת איפה זה הונגריה על המפה כדי לדעת שזו מדינה אירופאית (הרי יש ישראלים ממוצא הונגרי!) וש"תושבי" התחנה המרכזית הם אפריקאים. לא צריך לדעת איפה רמלה ורמאללה נמצאות על המפה, כדי לדעת שיש כזו ויש כזו, לפחות להבין שזה לא אותו דבר.

Hinamori

New member
התכוונת "יש אשכנזים ממוצא הונגרי"

ישראלים ממוצא אפריקאי יש המון.

l coyote l

New member
שמע, אני לא ידעתי על שלג עד שקרובתי משוויץ

דיווחה לי בוואטסאפ.
יש אנשים שלא מחוברים לתקשורת בכלל, בשום צורה - טלוויזיה, רדיו, או אינטרנט (להלן...).
יש אנשים שלא מחוברים לדברים שלך נראים מובנים מאליהם. זה בעיקר תלוי סביבה.

subatoi

New member
בסדר, ברור שזה תלוי סביבה.

יש רמת התעדכנות כללית ויש רמת התעדכנות ביום-יום. יש חיבור לחיים בכללי ויש חיבור שוטף.
אני לא מצפה מאנשים לדעת מה קרה היום בבוקר בועדה נידחת של הכנסת ואפילו לא מה הכותרת הראשית בוויינט היום. גם אני לא יודע את זה כרגע.

אבל אנשים שהולכים להצביע בבחירות, מכל צד של המפה הפוליטית, ולא יודעים שיש הבדל בין רמלה לרמאללה, זה קצת מדאיג אותי

RSPA

New member
למה זה מדאיג אותך ?

מה לא שמעת על אנשים שהצביעו למישהו כשהם בכלל לא מכירים אותו או יודעים מיהו ? וזה רק מפני שמישהו המליץ/אמר להם לעשות כן.
זה לא רק ענין של גאוגרפיה זה גם ענין תרבותי.

subatoi

New member
ברור שכן, כל זה מדאיג אותי.

זה רק מקרה פרטי של תופעה רחבה יותר, אני יודע שזה לא המקרה היחיד

subatoi

New member
אגב, עיקר השאלה אינו מועד העדכון או רמתו,

אלא הקטע של להאמין לכל דבר. אם קרובתך משווייץ היתה מדווחת על שלג בבאר שבע, נגיד, אני מניח שהיה נדרש רחרוח נוסף כדי להאמין שאין פה עבודה בעיניים.

לא מזמן הראו לי בעבודה איזו תמונה עם כותרת של "ילדת זאב!!!1" (סימני הקריאה לא היו במקור אך הם ברוח ההתלהבות והפאניקה). הצצתי בתמונה, כל מה שראיתי היה שיעור יתר. תהיתי במה הילדה זכתה לכותרת הזו וקיבלתי תשובה בסגנון "מה, זה לא ברור? לא רואים?". ואני עניתי: לא. הובטח לי שלמחרת יציגו לי קישור לכתבה עם הוכחות. אני עדיין ממתין. ותוהה

בילי28

New member
מישהו בעבודה שאל אותי אתמול

במהלך ויכוח בינינו, האם לפרה או תרנגולת יש רגשות (לאחר שהראיתי לו סרטון קורע לב שצולם ברפת ע"י פעילה, ובו רואים פרות בוכות לאחר שילדיהן נלקחו מהן. במהלך הסרטון נראית אחת הפרות מתקרבת אל הפעילה הבוכייה ומלקקת אותה...).

רק מראה עד כמה אנשים לא יודעים על מה שהם מכניסים לפה.

למעלה