עוד חידת מקום

IlanBeer

New member
עוד חידת מקום

מכיון שהמקום לא כל כך מוכר, השארתי את התמונה ברזולוציה טובה כדי שאפשר יהיה לזהות יישובים ואתרים ברקע (כדאי להוריד את התמונה ולהגדילה). לפחות אחד מהכותבים הקבועים בפורום אמור לזהות את היישוב שלו באופק.

prigal

New member
את הישוב ואפילו הבית, זיהיתי :)

אני לא מבקר קבוע בשדות האלו אבל לפי הזויות נראה שזה משהו ליד מאגרי המים שאני רואה מהבית :)
מיקום מדויק יהיה לי קשה לספק :)

מה שכן, אני רואה שהיית קרוב ולא הגעת לקפה וזה כבר חמור מאוד....

דני

IlanBeer

New member
טוב אתה

עכשיו תמצא עוד משהו בולט בתמונה ותעביר קו שעובר מהבית שלך דרכו.

IlanBeer

New member
נכון, תל דעוך

דני, זה לא תל כיסון כי אותו רואים מעבר לשדות החרושים. אם תמתח קו מהבית שלך דרך המדרון הימני של תל כיסון תגיע לתל דעוך.

תל דעוך ותל אפק, או בשמותיהם הצלבניים דוק ורכורדנא, היו שייכים למסדרים הטמפלרי וההוספיטלרי בהתאמה. היה ביניהם סכסוך של עשרות שנים סביב טחנות הקמח בעין אפק וזכויות שייט בנעמן (פעם שטו בנעמן!). לפי מסמכים שהתגלו בארכיוני הוותיקן, הסכסוך הגיע עד לאפיפיור.
הטחנה ההוספיטלרית נעלמה עם השנים בעומק הביצה, מה שגרם לבלבול בזיהוי. בעקבות חשיפתה ב-1999 נכתב מאמר מעניין שעושה סדר בדברים.
המבנה שבתמונת החידה הוא חלק משרידי חווה צלבנית שהיתה בראש תל דעוך. מגיעים אליו דרך בית העלמין של כפר מסריק שנמצא על מורדות התל.

jame

New member
תודה על המידע.

לדעתי התל שנראה בתמונה הוא לא כיסון אלא בריכת האגירה של תחנת טיהור השפכים של עכו.
בכל מקרה, מרובע השדות התחום בין כביש 79 בדרום, 85 בצפון, 70 במזרח ועוקף קריות/כביש 4 במערב הוא איזור רכיבה מעניין,

IlanBeer

New member
לגבי תל כיסון

התל ברקע הוא כיסון. אפשר לראות את מטע הזיתים שבראשו. מתקן הטיהור נמצא צפונה יותר (שומר אפו ירחק).

jame

New member
אז ככה:

באופק מימין ניתן לראות את הרכס של שעב/רקפת/משגב, במרכז גילון וצורית, משמאל רכס אחיהוד.
התמונה צולמה כנראה כמה ק"מ מצפון לקיבוץ אפק.
אחלה שדות לרכיבה,

IlanBeer

New member
מתחמם. מהו המקום המדויק?

כשיזוהה המקום אפנה למאמר מעניין על הקשר שלו לעין אפק מחידת המקום הקודמת.

למעלה