עוד חידות שמיניה

DirtySpirit

New member
הממ

אבי- Q,W, ף,ץ,ת אדם- אם אני לא טועה, תרגום השבעים היא משימה שהוטלה על 70 חכמים, והיא לתרגם את התורה מעברית ליוונית. איה- שניהם יתומים, ושניהם "נוצרו" על ידי סמואל לונגהורן קלמנס[ששמו הספרותי היה מארק טווין]. דורי- הטכניון יוסד ב1924, והוא ממוקם בחיפה. מיקה- לויואלדי יש יצירה בשם אביב, שהיא בעצם חלק מיצירה בשם ארבעת העונות. וחג הפסח חג באביב. ניני- שני הכלים שיכולים ללכת לכל כיוון הם המלך והמלכה, וההבדל הוא שלמלך יש הגבלה של צעד אחד לכל תור, והמלכה יכולה ללכת כמה שהיא רוצה. ניצן- ג'ודו: יעל ארד- מדליית כסף- 1992- אולימפיאדת ברצלונה. אורן סמדג'ה- מדליית ארד- 1992- אולימפיאדת ברצלונה. אריק זאבי- מדליית ארד- 2004- אולימפיאדת ברצלונה. רוני- 2,3,5,9,17,33,65,129. ההפרש מוכפל ב-2 כל פעם. ולמקרה שתזלזלו- הכל מידע אישי.

The Phonix

New member
../images/Emo106.gifעונה על חלק

אבי-Q W ת ץ ף איה- שניהם בעצם חברים ומופיעים באותו ספר (טום סוייר אם אני לא טועה) ניני-מלך ומלכה- מלכם יכולה לזוז כמה משבצות שהיא רוצה לכל הכיוונים ומלך יכול רק משבצת אחת לכל הכיוונים וגם אם אוכלים את המלך אז המשחק נגמר

nWkobi

New member
סתם בשביל הידע

לא חובה לאכול את המלך כדי לנצח..מספיק לתקוע אותו ללא מוצא וזה שחמט.

DoRiNuS sMiNiA

New member
אם כבר חידות...נראה אתכם פותרים../images/Emo123.gif

אין להם קשר לשמיניה
1.היכן תמצאו את מחר לפני אתמול? רמז:לא לחשוב מציאותי 2.היא נמצאת אצל המלך,בלעדיה אין מלחמה ושלום והיא מופיעה פעמיים בלילה!

ny22

New member
מנהל
בקשר ל-1

את 2 אני מכיר... את 1 נדמה לי... כאשר הופכים את ציר הזמן... או את אחד מחצי הזמן של סטיבן הוקינג...

אם גם הראשון קשור לאותיות../images/Emo121.gif../images/Emo28.gif../images/Emo115.gif

אז אולי זו הפעם האות כ'[?]

Cindy Campbell

New member
תשובה ל- 1../images/Emo135.gif

כי כבר ענו על 2: 1. האות מ' מופיעה לפני האות ש' (מחר, שלשום). החידה הזו הייתה בתוכנית

DoRiNuS sMiNiA

New member
טוב אני עונה רק על 2 שאלות../images/Emo6.gif

אדם-בדיוק למדתי על זה בהיסטוריה,תרגום השבעים זה תרגום של התנ"ך ליוונית,המלך היווני דרש לעשות זאת. (אני חושבת שהחידה הזאת יותר מתאימה לאיה) מיקה-אביב,לויואלדי יש יצירה שנקראת "אביב" וחג הפח מסמל אביב.

בהקשר לתשובות

אז עניתם על: אבי- מקשי ץ ת ף וW Q אדם- תרגום השביעים הוא אכן תרגום התורה ליוונית כאשר המלך תלמי ביקש מ72 זקנים לתרגמו...(את כל השאר אניאשאיר לכם לשיעור יהדות... איה- הקליברי פין וטום סויר שני ספרים שחוברו ע"י אותו סופר, אם הם היו יתומים מהם אני לא זוכרת אבל הם אכן מתארחים אחד בספרו של השני... דורי- הטכניון נמצא בחיפה , והוא הוקם סופית בשנת 1924 אך הנחת אבן הפינה היתה ה1912 ומפאת מלחמת העולם הראשונה (ועוד כמה סיבות) זה התעכב מיקה- יש לויואלדי יצירה הנקראת 4 עונות המחולקת ל4 קונצ'רטים הנקראים על עונות השנה אביב זה כמובן אחת מהעונות ועונה זו חל חג הפסח ניני- שני הכלים הם מלך ומלכה ההבדל שאני חשבתי עליו הוא מס' המשבצות שהם יכולים ללכת, אך אמרו פה נכון שישנו הבדל מה קורה באם המלך נאכל לעומת מה קורה באם המלכה נאכלת... ניצן- ישראל זכתה ב3 מדליות אולימיפיות במסגרת הג'ודו 2 מדליות (אחת כסף ליעל ארד ואחת ארד לאורן סמדג'ה) היו באולימפידת ברצולנה בשנת 1992 והאחרונה(ארד של אריק זאבי) היתה ב2004 באתונה. רוני- שני המספרים הם 65 ו129, אכן כפול שתיים מינוס אחד או אפשר גם ע"י חיבור של המספר העוקב הנמוך.... ואגב אמרו לי פה שזו לא סדרה חשבונית אז נכון שמחינה מתמטית היא לא היתה נקראת סדרה חשבונית וגם לא הנדסית אבל הכוונה היתה לכינוי לסדרה ולא להגדרה המתמטית הנכונה.

ועכשיו חסרה לי רק התשובה לנטשה

חידת הגיון ציורי: איזה צייר הוא סופר? (4 אותיות, שם משפחה) מי שעונה שייתן גם הסבר...

למעלה