עוד חידות שמיניה

עוד חידות שמיניה

או יותר נכון תשיעיה: אבי- על אלו מקשי אין גם אותיות בעברית וגם אותיות באנגלית (ז"א אני רוצה מרשים שמופיע עליהם רק אות אנגלית או רק אות עברית)? יש סה"כ 5 מקשים כאלו. אדם- מהו תרגום השביעים? ומאיזו שפה לאיזו שפה התרגום? איה- מה משותף להקליברי פין ולטום סוייר? דורי- באיזו שנה יוסד הטכניון? והיכן בארץ הוא נמצא? מיקה- חידת מחשבה מוסיקלית: מה הקשר של חג פסח לויואלדי? (השאלה לקוחה ממקור ראשון). נטשה- חידת הגיון ציורי: איזה צייר הוא סופר? (4 אותיות, שם משפחה) מי שעונה שייתן גם הסבר... ניני- אילו 2 כלים (בשחמט) יכולים ללכת לכל כיוון (ז"א קדימה אחורה לצדדים ואלכסון) ומה ההבדל ביניהם? ניצן- באיזו אומנות לחמיה זכתה ישראל ב3 מדליות אולימפיות? ומתי? רוני- לפניכם סדרה חשבונית המשיכו אותה: 2,3,5,9,17,33 תנו את שני המספרים הבאים והסבר למה הם המספרים הבאים.

ny22

New member
מנהל
תשובות

רוני- 9,17,33,65,129 (אני צודק?) ההפרש כל פעם מוכפל ב-2. ניצן - גודו. אני רק זוכר שאלו היו: אריק זאבי, יעל ארד ואורן סמגה(משהו כזה). אבי - אותיות אנגליות (מקשים שיש אליהם אות אנגלית בלי אות עברית):Q W אותיות עבריות: ף ץ ת דורי - אני יודע שהוא נמצא בחיפה....(אני מיד אברר שנה) ניני - מלך ומלכה. ההבדל הוא שמלך יכול לנוע רק משבצת אחת (והמלכה יכולה כמה שהיא רוצה, כל עוד זה חוקי) ואם הוא נאכל נגמר המשחק (ואם המלכה נאכלת המשחק ממשיך). איה - נכתבו ע"י אותו סופר?

ny22

New member
מנהל
תוספות לתשובות../images/Emo26.gif

איה - מרק טווין כתב את שני הספרים. או שניתן לומר ששתי הדמויות הן שלו. דורי - הטכניון נוסד בשנת 1924.

KiShKooSh

New member
תיאורטית על איה...

שניהם יתומים מאם לא? כי זה שני ספרים, אבל 2 הדמויות הופיעו גם באותם ספרים, זה פשוט כל ספר מתמקד על סיפור אחד. אבך אם זכרוני אינו מטעני(ונראה לי שלא...) שניהם יתומים מאם

nWkobi

New member
אלה שני ספרים שונים

אבל הם נכתבו ע"י אותו סופר - מארק טווין.

nWkobi

New member
עונה על הרוב

אבי- על אלו מקשי אין גם אותיות בעברית וגם אותיות באנגלית (ז"א אני רוצה מקשים שמופיע עליהם רק אות אנגלית או רק אות עברית)? יש סה"כ 5 מקשים כאלו - ף' ת' ץ' W, Q. אדם- מהו תרגום השביעים? ומאיזו שפה לאיזו שפה התרגום? אין לי שמץ
איה- מה משותף להקליברי פין ולטום סוייר? שני הספרים נכתבו ע"י מארק טווין,ובשניהם מסופר על מסעות של ילדים עזובים. דורי- באיזו שנה יוסד הטכניון? והיכן בארץ הוא נמצא? אני לא זוכר שנה,אבל הוא נמצא בחיפה. מיקה- חידת מחשבה מוסיקלית: מה הקשר של חג פסח לויואלדי? (השאלה לקוחה ממקור ראשון). אין לי מושג :-\ נטשה- חידת הגיון ציורי: איזה צייר הוא סופר? (4 אותיות, שם משפחה) מי שעונה שייתן גם הסבר... אין לי מושג
ניני- אילו 2 כלים (בשחמט) יכולים ללכת לכל כיוון (ז"א קדימה אחורה לצדדים ואלכסון) ומה ההבדל ביניהם? המלך והמלכה - המלכה יכולה לזוז לכל כיוון כמה משבצות שבא לה,המלך - משבצת אחת לכל כיוון. ניצן- באיזו אומנות לחמיה זכתה ישראל ב3 מדליות אולימפיות? ומתי? בג'ודו,אני לא זוכר תאריכים. רוני- לפניכם סדרה חשבונית המשיכו אותה: 2,3,5,9,17,33 תנו את שני המספרים הבאים והסבר למה הם המספרים הבאים. המספרים הבאים הם: 65,129,257. ההסבר: כל איבר בסדרה הוא תוצאה של הכפלת האיבר הקודם לו ב-2 והחסרת 1 מהתוצאה.

ANGELUSPIKE

New member
קובי כנס שניה...

קנית כבר כרטיסים למופע של WWE בארץ אם כן למתי ואיפה אתה יושב.

nWkobi

New member
לא לא קניתי...

אני לא מתכוון לקנות במחירים האלה...

ANGELUSPIKE

New member
לא חבל...

עד שה WWE מגיע לארץ פעם בעשר שנים לא שווה להשקיע וגם יש כרטיסים ב 150 שח שזה מחיר טוב יחסית בהיכל נוקיה רואים טוב מכל מקום.

nWkobi

New member
לא...

אני בא מרחוק אני צריך לקחת בחשבון גם דברים כמו עלות נסיעות, אוכל ושתייה...זה לא כזה קל כמו שזה נראה.

hilasapir

New member
תשובות

אבי- Q W ף ץ ת איה- בשניהם מסופר על הרפתקאות של ילדים עזובים וגם שניהם נכתבו ע"י מארק טווין דורי- 1924, חיפה ניני- מלכה ומלך,מלכה כמה צעדים שבא לה ומלך רק צעד אחד ניצן- ג'ודו רוני- 2,3,5,9,17,33 זאת לא סדרה חשבונית!!!! והעיקרון כאן ממש פשוט... בהתחלה מוסיפים למספר הקיים 1 ואז למספר שקיבלנו מוסיפים 2.... (כפולות של שתיים למי שלא הבין)

ANGELUSPIKE

New member
תשובות לאדם המיקה!

אדם-תרגום השבעים הוא משימה שניתנה לשבעים חכמים יהודים לתרגם את כל התורה ליוונית ע``י המלך תלמי, מיקה-המשותף הוא שלוולאדי יש יצירה בשם אביב וגם חג הפסח חל באביב אם אני לא טועה.

Cindy Campbell

New member
עונה על חלק מהתשובות../images/Emo9.gifמוטי../images/Emo135.gif

ידעתי רק שליש מהתשובות, אז הנה הן: אבי- W, Q, ף, ץ, ת. איה- אני לא בטוחה- ששניהם יתומים? רוני- לפניכם סדרה חשבונית המשיכו אותה: 2,3,5,9,17,33 תנו את שני המספרים הבאים והסבר למה הם המספרים הבאים. המספר הבא הוא 55. הסבר: כל פעם קופצים במספר הקודם כפול 2. לדוגמא: 3-2=1 1X2= 2 3+2= 5

nWkobi

New member
לדעתי לא...

תסתכל בתשובה שלי ותגיד לי אם אתה מבין

למעלה