עוד חידה

עוד חידה

שני אנשים נכנסים לבר ומזמינים משקה. הראשון שותה את המשקה מהר והשני שותה אותו לאט. כשהשני גומר לשתות את המשקה שלו, הוא מת. מה קרה!?!?

nog16

New member
מותר לשאול שאלות? אם כן, אז..

כמה שאלות- בכוסות של שניהם היה אותו משקה? המשקה אצל שניהם היה רעיל? השני שמת, מת מהמשקה? לראשון גם נגרם נזק כלשהו?

תגובה

האיש השני היה רגיש לאיזה מרכיב בשתיה, המרכיב הנ"ל הספיק להשפיע והוא קבל שבץ או הסתיידות עורקים או לא יודע מה ומת.

53925392

New member
חיחי

היה בפנים קרח? אם כן אז הוא היה עשוי מרעל קפוא או משהו כזה והראשון שתה לפני שהוא נמס

droryonit

New member
אולי

כששותים את המשקה לאט אז: 1. הקרח נמס ויוצר תגובה כימית עם הנזול שהופכת אותו לרעיל 2. התחמצנות/ חשיפה לאוויר של המשקה גורמת לו להפוך לרעיל

אולי

שניהם ידעו שמשקה אחד מורעל והם חייבים לשתות את כולו, אז כשהשני ראה שהראשון לא מת, הוא שתה את שלו לאט...

chenganon

New member
שלום אני חדשה ואני אנסה לפתור

אולי הכוס הייתה עשוייה מתכת, שהגיבה עם אחד המרכיבים במשקה ויצרה חומר רעיל, אבל התגובה הייתה תגובה איטית, ולכן, רק האיש ששתה לאט מת

Devil Kid

New member
../images/Emo62.gif

אם אני מבין טוב את מה שכתבת, "הוא מת. מה קרה!?!?" אז.. אממ.. מה קרה!?!?... הוא מת!
צדקתי? עוד נסיון! "הראשון שותה את המשקה מהר והשני שותה אותו לאט. כשהשני גומר לשתות את המשקה שלו, הוא מת." האם 'הוא' זה השותה הראשון? כלומר ברגע שהשני מסיים לשתות אז השותה הראשון מת? כי אז זה ברור! השני ימות עוד מעט... איך הייתי?
לפחות כיוון חשיבה טובה?

slallum

New member
ובכן זה ברור

בתוך הפה יש חומצה, החומצה הגיבה עם מה שהיה בכוס, ונוצר רעל!
כמובן שאם שותים את המשקה מהר אז התגובה לא מספיקה להתרחש

slallum

New member
גם זה ברור כמובן../images/Emo8.gif

NaOH כמובן, בריכוז גבוה מאוד, אשר הגיב עם החומצה בפה, ולכן האיש בעצם בלע יוני Na (עם מטען +1), ואז הוא מת!
טוב, אין לי שמץ
אבל היה נחמד לפנטז שאני כימאי גאון

Devil Kid

New member
../images/Emo127.gif

חחח אחלה כיוון חשיבה! אפשר להפוך את הפתרון לסרט הוליוודי מצליח!
והסוף:"... סיים את המשקה שלו ואז נורה\ חטף שבץ\ קיבל את החשבון\ הגיע לגיל 120 וכו' (מחק את המיותר\ים)..." אבל זה כבר מתאים לפורום אחר..
כאן אפשר לנחש את הסוף בעזרת חידות

Chandler Rulz

New member
בגלל ששואלת השאלה נעלמה לכם

ליומיים, ואני מכיר את חידת הסיטואציה הזאת אני אשמח לענות לתשובותיכם (לפי הפתרון שאני מכיר).. אם תרצו כמובן.

למעלה