עוד חידה - לא מעניינת

עוד חידה - לא מעניינת

אנשים הדמות הבאה, מי זה ליפית - אישטתר? מדוע הוא מפורסם? ומה משמעות שמו? ומה עשה בחייו? שוב אני, מאיר

ליפית-אישתר

אוקיי, לאף אחד לא אכפת, אך אני אספר לכם בכל זאת. זו התקופה של עליית לרסה ככוח מול העיר הדומיננטית - איסין - לכן מכנים תקפה זו "תקופת איסין- לרסה) השולטים בלרסה היו אמורים כנראה הם התחילו כמושלים של איסין בלרסה ועלו לשליטה עצמאית בשלטונו של גונגונום 1906-1932 (לפנה"ס). ליפיט-אישתר הוא שליט איסין אשר בשלב זה שולטת גם בניפור, טלמון, אילם או ודר. ליפיט-אישתר ידוע בעיקר בגלל החוקים הסוציאלים שהעביר שניסו לפטור בעיות חוקתיות שהיו קיימות בתקופתו. ישנה סברה כי חוקים אלו אינם ´חוקים´ במובן הקלאסי אותו אנו מבינים - אך זה דיון לפעם אחרת. מאיר

הי מאיר

המידע שאתה מוסיף מאוד מעניין, לי אישית, ואני מניח שגם לאחרים, פשוט אין מספיק ידע בתקופה האמורה בכדי להשתתף בשיחה, אבל תודה על המידע

Marinette

New member
למה לא איכפת? אולי פשוט לא יודעים

שאלת חידה, ולא ענו כי לא ידעו את התשובה.

דדיחתם

New member
אתה מכיר את הספר "ערש הציויליזציה"?

יש לי אותו בבית, וקראתי בו, על השומרים ועוד, כבר בכיתה ב´, ופעם ביסודי שיחקתי עם חבר "ילד ומורה" ובשיעור הסטוריה לימדתי אותו על השומרים - בכיתה ד´ או ה´.

"ערש הציויליזציה"

דדיחתם, טוב שלימדו אתכם, הבעיה כי הספר עצמו אינו מעודכן. החומר הרב שנמצא מאז צאתו של הספר (אני חושב בשנות ה - 70´ מהדורה ראשונה - תקן אותי אם אני טועה) שופך אור על תופעות היסטוריות רבות. רק לציין כי קיימים היום עוד עשרות אלפי כתובות שנמצאו בערים כמו מארי ועוד אשר עדיין לא פוענחו ותורגמו, שלא לדבר על כתובות שעדיין לא נמצאו. העתיד עוד לפני האשורולוגיה (מחקר המזרח הקרוב הקדום). מאיר

דדיחתם

New member
לא לימדו אותנו

בכל 15 שנות לימודיי מעולם לא הוזכרה בביה"ס המילה "שומרים". אולי אולי בתנ"ך, כשהזכירו בחצי פה את ההשפעות. היה לי את זה בבית ואני קראתי, ואח"כ סיפרתי לחבר... נו, יש חידושים לגבי מוצא העמים שלא היה ברור מוצאם בזמן כתיבת הספר : שומרים וחורים? ותזכיר לי מאין הגיעו החיתים?

למעלה