עוד חוזר הדימום....

jesenia

New member
זו שאלת רב מובהקת

זה שיש דתיה עם דיאפרגמה, או דתיה עם התקן לא פוטרת את שאלת הרב, ולא הופכת שיטה כזו או אחרת ל"מותרת". לתשומת ליבך. מה שכן, השיטה האחת והיחידה לגביה יש וטו רבנית מוחלט ולכן אין מה לשאול, היא השימוש בקונדום.

nubi

New member
התקן תוך רחמי

יש שניים: ללא הורמונים ועם הורמונים (מירנה). אישית, ממליצה על התקן ללא הורמונים. אני לא רואה סיבה למה להכניס הורמונים מיותרים לגוף, ללא צורך. מה גם, שמחקרים קושרים את ההורמונים לממאירויות שונות של נשים (אם כי אין הוכחות חותכות). התקן רגיל - החיסרון הבולט שלו הוא שהוא עלול לגרום לדימום וסת רב יותר. אישית, לא היתה לי עם זה בעיה. לגבי אם מותר לדתיים-זה כבר שאלה לרב. ומשהו אחרון - המחיר לפי דעתי, הוא ממש לא שיקול. קודם כל הולכים על מה שהכי בריא (לדעתי, שוב, אמצעי מניעה לא הורמונלי). ותמיד תזכרי שילד זה יותר יקר מ-700 ש"ח.

galit74

New member
700 ש"ח רק ההתקן

התקנה עולה עוד 400-500 ש"ח. אני אישית מרוצה מהמירנה כי כל מחזור היה גומר אותי. הייתי מתעלפת מהכאבים לפעמים מקבלת זריקות נגד כאבים וזה היה מנטרל אותי לגמרי.

מצוקית

New member
יש עוד אופציה שהרופא שלך לא נתן לך

והיא להמשיך להניק,לקחת סרזט שמגן הגנה חלקית ולהוסיף בנוסף נרות בשם "גלוון" שמיועדות לנשים (מחדירים אותם לנרתיק לפני המגע המיני) וכך אחוז ההגנה גבוה יותר. זה מה שהרופא שלי נתן לי וככל הידוע לי נשים דתיות גם יכולות להשתמש בזה.

מצוקית

New member
אבל שכחתי לציין שכל מה שרשמתי

בהודעה הקודמת יהיה לך טוב רק אם יפסק לך הדימום. לי היה דימום והמשכתי לקחת את הסרזט רגיל עד שנפסק ורק אז עשיתי את מה שרשמתי לך.

גילילי2

New member
אני השתמשתי בסרזט והפסקתי כי

הן הפחיתו לי את כמות החלב ולא קבלתי מחזור/דיממתי עד 8 חו' לאחר הלידה! ממש לא נראה לי שאת בהריון...

בובוני24

New member
|עזרהאפשר עוד תגובות על התקן מירנה?

שמעתי על הרבה שמדממות גם עם המירנה...

GAL L1

New member
אני עם התקן

רגיל ומאוד מרוצה, למרות שהזהירו אותי על דימום כבד וארוך יותר, אז המחזור שלי מ4 ימים הפך להיות 5 ימים, לא נורא בכלל

בובוני24

New member
מה ההבדל בין רגיל למירנה?

והאם גם לך היו דימומים לא סדירים לפני ההתקן?

GAL L1

New member
לא הייתי עם גלולות סרזט

שנטע הייתה בת חודשיים התקנתי התקן וסגרתי עניין. ההבדל בין התקן רגיל למירנה שמירנה עם הורמונים, אומנם כמות מאוד מאוד קטנה והשפעה היא מקומית עדיין יש הורמונים המופרשים לרחם, התקן רגיל הוא בלי מונעה הישתרשרות של ביצית מופרת ברחם. אני מאוד מרוצה, זה נוח לא שוכחים ואין הפתעות, מכווה שגם לא יהיו הפתעו (תמיד יש סיכוי של הריון) בכל מקרה זה שיש רק ילד אחד זה לא אומר שאי אפשר להתקין את ההתקן, הבנתי שזה של מירנה המחזור יותר קל ויותר קצר. מה שלא תבחרי שיהיה בהצלחה

a y a l u l a

New member
אני עם גלולות רגילות ועדיין מניקה

לפי מה שהרופא שלי אומר שאחרי שההנקה כבר מבוססת ויצור החלב עובד יפה לפי דרישה (לפחות בגיל חצי שנה) אין בעיה לעבור לגלולות רגילות רק להיות עם יד על הדופק כדי לראות אם יש הפחתה בכמות החלב. אני עברתי מפמולן לגלולות רגילות כשהדר היה בן שנה וחמשה חוד'

למעלה