עוד חודש...

עוד חודש...../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

אני לא מסוגלת... אני כותבת ובוכה.. כ"כ כואב לי!!!!! חלשה פיזית ונפשית.. לא יכולה לתכנן את החיים שלי סביב התקופה הזו בחודש... לא יכולה להתמודד עם הכאבים שתוקפים במלוא עוצמתם כל חודש.. למה זה מגיע לי?
הבטן נפוחה כמו חודש 6 לפחות.. לא יכולה לשתות/לאכול.. בחילות.. כאבים .. דקירות..צביטות.. לקחתי אופטלגין ולא עוזר.. שכבתי במיטה.. על הצד, על הגב, על הבטן.. מקופלת ועם רגליים ישרות.. מנסה להתרכז בנשימות איטיות ועמוקות והדמעות זולגות.. כואב לי . ולכל הכאבים האלו מתלווה פחד אמיתי .. מה יש לי ? למה כ"כ כואב לי? האם כל מחזור שעובר מחמיר את המצב? סתם כואב לי? לסבול בשקט? לצעוק? להפוך שולחנות כדי לזרז עניינים? אוף
<אני לא מאובחנת.. רק בתחילת התהליך שנמשך יותר מידי זמן. CA- תקין. וגניקולוג אחד שמעדיף להמשיך לבדוק ולא לתת לי הפניה לתה"ש>.

מיכל235

New member
עזבי את הגינוקולוג שלך

תפני לרופא המשפחה ותבקשי טופס 17 לתה"ש. את לא צריכה הפנייה. ואם לא יאשרו לך טופס 17, את יכולה לגשת לתה"ש ולשלם 120 ש"ח או שתשלמי 170 ש"ח כערבון ותלחמי אח"כ על טופס 17. ממליצה לך להתקשר כבר עכשיו ולקבוע תור כי התורים ארוכים. ובקשר למשככי כאבים תבקשי מרופא המשפחה שייתן לך משהו חזק יותר מאופטלגין. ואם אכן יש לך אנדומטריוזיס כל מחזור אכן מחמיר את המצב. תרגישי טוב.

אני פוחדת../images/Emo7.gif

פוחדת לגלות מה יש לי.. כי הרי ברור שיש לי משהו ולא סתם כ"כ כואב לי כל חודש!!!! פוחדת לגלות שעשיתי הר מעכבר .. שאין לי כלום. שאני סתם מתפתלת מכאבים, שאני מפונקת. פוחדת לעבור את כל התלאות שהנשים החזקות כאן עברו
מתה מפחד ואני לבד. אין לי את מי לשתף. "שוב כואב לך? זה רק מחזור"
ואולי באמת אני אתקשר לתה"ש
תודה רבה לך

אורית114

New member
למה אתסתם סובלת ?

אולי את יכולה לטפל בזה ולא ליסבול ??. ממש חבל ....... מאיכן את ? אם את רוצה יש לי רופא פרטי שמטפל וידאג לתת לך הפניה לאן שאת צריכה כדאי לטפל חבל סתם ליסבול

את צודקת! חבל סתם לסבול../images/Emo140.gif

אני מאזור המרכז. אני מקווה שהכל יסתדר בסופו של דבר. תודה רבה לך

מיכל235

New member
חדשה וכואבת יקרה

גם אני לבד וגם לי לא היה את מי לשתף (עד שמצאתי את הפורום הנפלא הזה). לא ייתכן שתסבלי מכאבים כל חודש. ואם אין לך כלום לפחות תוכלי להיות רגועה שעשית את כל הבדיקות האפשריות והכל בסדר. ואם יתגלה שיש לך אנדומטריוזיס, לפחות יהיה שם למה שיש לך ותוכלי להאשים את האנדומטריוזיס בכל
. תתחילי בכך שתרימי טלפון ותקבעי תור. ותגשי לרופא המשפחה ותבקשי משהו חזק יותר נגד כאבים, אופטלגין לא מדגדג לכאבי מחזור, תנסי לשאול את רופא המשפחה אם את יכולה לקחת משהו חזק יותר כגון נקסין, לי הוא ממש עזר לכאבי המחזור. האם את לוקחת גלולות כרגע? תרגישי חופשיה לקטר ולבכות בשביל זה אנחנו פה!! שולחת לך המון
. תרגישי טוב

תודה../images/Emo24.gif

לקחתי עוד אופטלגין והצלחתי לישון קצת ולנוח. אני קצת סמרטוטית אבל לא משהו שמקלחת לא יכולה לפתור
מאוד מאוד מפחיד אותי שאנדומטריוזיס מתקשר לחוסר פוריות. נראה לי שעם הכאבים וכל מה שנלווה לזה הייתי יכולה להתמודד אבל ..
קבעתי תור דרך האתר והם צריכים לחזור אלי. אני לא לוקחת גלולות.

זואילי

New member
ממשיכה בסשן החיזוק

נכון. אנדו מתקשר לחוסר פוריות. אבל, לא חסרות נשים עם אנדו שהן כן פוריות, ולא חסרות פה אימהות (וממש לא משנה באיזו דרך הן בחרו להיות אימהות). ואת עוד בכלל לא יודעת מה מצב הפוריות שלך. את בדיוק כמוני, כשאני נכנסתי ל
הזה, ותעיד על כך זק בעיקר.... (הי
וני). עברתי משבר לא קל אחרי פגישתי הראשונה עם סוריאנו. ובכיתי שבועיים. והאמיני לי, עברתי משברים מטלטלים בחיי. איבדתי את אחותי אהובת נפשי לפני כמעט שנתיים. אבל גם אחרי שהתפרקתי בגלל הפחד מכל נושא הפריון - החלטתי מה סדרי העדיפויות שלי בחיים והחלטתי שאיכות החיים שלי והבריאות שלי חשובים לי יותר מהכל. בטח ובטח כשכל שנותר לי בעולם זה ההורים המופלאים שלי, ואני צריכה להרגיש טוב כדי לחזק את עצמי ואותם. לכי צעד צעד. ככה זק הציעה לי כשהייתי במקום שאת נמצאת בו היום. והלכתי על זה. והיום אני אומרת את זה לך. את עוד לפני תה"ש, לפני איבחון. תתמודדי עם כל דבר שיגיע - בעיתו. יש מספיק פחדים ומספיק דמעות. באמת שלא מחסר מזה. את מחכה שיחזרו אלייך מהמרפאה - תני לעצמך דד ליין. לא יחזרו אלייך - תתקשרי. זה הצעד הראשון שלך. גם אני הגעתי לתה"ש "נקייה" מגלולות חצי שנה. עבורי - זו הייתה טעות חיי.

../images/Emo201.gif אני יודעת שאולי אני מקדימה את

המאוחר אבל אני פוחדת. אין מילה טובה יותר לתאר את מה שאני מרגישה כעת. את צודקת, באופן הכי רציונאלי אני צריכה ללכת צעד אחר צעד. וזה מה שאני אעשה. תודה רבה על החיזוקים זואילי

זואילי

New member
אל תשכחי שהרבה מהפחד

זה בגלל אי ידיעה. וזה שאת באויר. וזה שאת צריכה עכשיו להתמודד עם אטימות המערכת. כל מה שאת יודעת כרגע זה שאת סובלת ורע לך. זה כרגע הכי ודאי שיש. וברור שזה מפחיד.

זואילי

New member
מבינה את הפחד שלך, גם לי זה עבר בראש

עשרות פעמים. לפעמים ניסיתי לשכנע את עצמי שזה באמת לא הגיוני לסבול ככה. גם רגע לפני הניתוח, עוד חשבתי, שמא תהיה לי פאדיחה אמיתית אם יראו שהבפנוכו שלי בכלל לא כזה נורא. התלאות שחלקנו עברנו היו כי הסבל נמשך שנים ארוכות, אחרי עשרות רופאים ובדיקות ושום אבחנה. ואז הנזק רק הלך והצטבר. ככה היה אצלי, כי אחרי 17 שנה של סבל והחמרה בסימפטומים ואבחנות שגויות וכואבות פיזית ונפשית - ה"הר" שהתגלה בסופו של דבר בניתוח שלי, טרם נכבש. הניתוח היה רק סיפתח. נותחתי 6 שעות, וזה לא כולל את הנזק שעדיין יושב לי במעיים ואינני יודעת נכון לרגע זה אם אני בדרך לניתוח נוסף מסובך או שמחכה עם המצב הזה לעת עתה. אל תשכחי שמה שיודעים היום על האנדו, לא ידעו פעם. וזה נכון לגביי ולגבי מי שמטפלים בי. את הכוח להתמודד עם האנדו קיבלתי מהרגע שסוף סוף אובחנתי. ה"חותמת" שאת מקבלת, כשמוצאים ממה את סובלת, עוזרת לך להתמודד בדיוק עם התגובות שאת מספרת עליהן -שלצערי מגיעות מהסביבה הכי קרובה לנו (הורים, בני זוג, חברים קרובים, משפחה, חברים לעבודה ועוד ועוד). הידע שלך - כשאת לומדת וחוקרת וקוראת ושואלת ויודעת להסביר מה יש לך - זה כוח, מול כל העולם שחושב שאת סתם מפונקת או ממציאה או שאת מחפשת תשומת לב, או סתם היפוכונדרית. את השגרירה של עצמך - וברגע שאת מאובחנת, את צריכה להתחיל בסידרת הדרכה והרצאות ולשפוך את כל האינפורמציה שיש לך על המצב שלך - כדי שכולם יסתמו את הפה ורק יתנצלו בפנייך. כמעט ואין היום אדם בסביבתי שלא יודע על מצבי. וכל מי ששואל - מקבל את כל התשובות שאני מוכנה לתת. וגם אם אני אצטרך להסביר לחברה טובה עוד פעם (גם אם זו פעם עשירית), אם נתקלתי נגיד ב"תמיכה" מסוג - הנה עברת את הניתוח ועכשיו הכל יהיה בסדר - אז אני אזרוק לה איזה סיפור אימה על זה שלא, אני לא אתחיל עכשיו לאהוב את המחזור שלי ולהנות ממנו - ואני אשתיק אותה תוך דקה. תתקשרי לתה"ש. תלכי לרופא שמבין מה יש לך.

תודה על השיתוף../images/Emo201.gif

בדיוק כמו שתיארת את זה.. אני פוחדת שבסוף, יהיה עלי להתנצל שהמצב שלי לא גרוע כל כך. נשמע הזוי, נכון?
מאחלת לך הקלה במצבך ושתרגישי טוב! שוב, תודה רבה לך

זואילי

New member
שום התנצלויות

אם מה שאת מרגישה זה מבחינתך הכי גרוע שיש - אין לך על מה להתנצל ובפני מי להתנצל. שום דבר לא הזוי במה שאת אומרת ומרגישה.

לולי72

New member
אולי זריקת וולטרן יכולה לעזור לך?

מכירה את הכאבים האלה, כאבי תופת קשים ביותר, ורק זריקת וולטרן הייתה יכולה לעזור לי (לא יודעת אם מותר לך), ואצלי אפשר להגיד אחרי הפריה שניה שנכשלה, שהרופא אמר שכנראה האנדו' דפק לי את המערכת, כי ה - FSH שלי גבוה והביציות אחרי שבועיים של זריקות וזקיקים די גדולים לא היו בשלות והוציאו רק ביצית אחת שלא הייתה בשלה מספיק, ובפעם שעברה 6 ביציות שלא הופרו בכלל, מפחיד מאוד. אני נלחמתי בקופת החולים שלי וברופאים מהצפון כדי להגיע לתל השומר ואני ממליצה לך להגיע לשם לאבחון. בהצלחה ותרגישי טוב.

זואילי

New member
מצטרפת למיכל

עזבי את הרופא הנוכחי. תגיעי למרפאה בתה"ש גם אם לא יאשרו לך. אם יש אנדו - את צריכה דיכוי כזה או אחר. אם כואב, תתייעצי עם רופא על משככים.

הרופא שלי נחשב רופא טוב

איך רופאים שנחשבים טובים שומרים על אינטרס החברה יותר מאשר על אינטרס החולה? הם לא נשבעו לעשות הכל כדי להקל על סבל החולים?
למה צריך להלחם על כל הפניה? זה כל כך מתסכל. הם הרי לא עוברים את הכאבים כל חודש. מבחינתו, הסבל שלי עובר כשאני יוצאת מחדרו. איזה ייאוש.

זואילי

New member
חומד... לעניין רופאים

אני יכולה להגיד לך שכל רופא שביקרתי אצלו בשמונה השנים האחרונות טרם הגעתי למרפאת האנדו נחשב רופא טוב...
עדיין פה ושם יש לי כעסים על שמות ספציפיים שבגלל האבחנה שלהם, הזמן היקר שביזבזתי היה לרעתי. אבל זה ממש לא עוזר לי ולא מקדם אותי לשום מקום לכעוס עליהם. אני בעיקר לא רואה אותם ממטר... ממי, גם לרופאים יש אינטרסים משלהם, ולעיתים אינטרס החולה הוא בכלל לא אישיו, וגם כאלה שנשבעים או מבטיחים - לפעמים לא עומדים בזה... הם גם בני אדם בסופו של דבר.(ולא צריך להיות בהכרח רופא בשביל להפר הבטחות...) חלקם בהחלט "פועלים עם תג" וחלק לפעמים מפשלים מעצם היותם בני אדם. וחלק סתם רעים, אבל זו כבר בעייה שלהם. ובל נשכח שאנו חיים במדינת "רווחה" ובריאות הציבור וזכויות וכבוד וערכים וחברה זה לא ממש בסדר עדיפות ראשון במדינתנו הקטנה והחמה. והכסף... הכסף יקירתי זו גם סיבה להילחם על כל הפנייה. היי בטוחה שאם איזה "פקיד" שלא מאשר לנו הפנייה או תרופה או טיפול - אם בתו או בת הזוג שלו או אמא שלו היו נאלצות לעבור את מה שאנחנו עוברות, אולי הוא היה חושב פעמיים... אכן מייאש, אבל זו המציאות. את צריכה להילחם על הבריאות שלך ועל החיים שלך ועל כל דבר שחשוב לך.

ר ו מ י ה

New member
יקרה ../images/Emo201.gif

מבינה את הרצון לטמון את הראש בחול- לפעמים מפחיד לגלות ממה סובלים, אבל דחיית העניין לא תוביל אותך לפתרון וחמור מכך תהיי צפוייה לעוד חודש(ים) של כאבים. נכון הוא שלפעמים הדיאגנוזה היא לא מה שרוצים לשמוע, ולמרות זאת לפעמים אבחנה נכונה תיתן לך את הפתרון ואת הטיפול הנכון למצבך. במידה ואכן יש לך אנדומטריוזיס דיכוי או ניתוח יכולים לעיתים קרובות להקל באופן משמעותי ביותר ולכן חבל שהעניין מתמהמה. הצעתי לך לפנות לרופא מבין עניין ובמקביל לפנות גם לתה"ש. גם אם עדיין אין לך הפנייה את יכולה לפנות לשם באופן פרטי בעלות של כ-120 ש"ח. מחבקת חזק חזק ומקווה שבקרוב יגיע הפתרון ואיתו ההקלה בכאבים
אנחנו פה.

../images/Emo24.gif

הופך את הבטן לשמוע איך את מרגישה, עזבי אותך הפניות, תקבעי תור לתה"ש ואחר כך תתעסקי עם הבירוקרטיה. הבריאות שלך מעל הכל ובמיוחד מעל לבירוקרטיה מטופשת. מצטרפת לכל מה שכתבה רומיה. תרגישי טוב

למעלה