עוד חודש עבר...

מיכל ק-ש

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifויש לי גם שאלה

אין לי מושג אם אני רגישה ליוד. שאלתי את אמא שלי אם היא מרחה לי יוד על פצעים כשהייתי קטנה והיא אמרה שלא (היא השתמשה ב"סביעור" וכאלה). אבל, היא זכרה שכשהיו לי פצעים בפה, היא מרחה לי יוד שמיועד לפה. האם זה אומר שאין לי רגישות ליוד? (זה היה כ"כ מזמן ומדובר על כמויות מזעריות). האם אני צריכה לעבור טסט לאלרגיה ליוד? זה מפחיד כי הרי אפשר גם למות מהרעלת יוד. רק הדאגה הזו עכשיו חסרה לי על הראש!

מיכלי. שאלה.

את סובלת בדרך כלל מאלרגיות או אסטמה או ברונכית??? כי אם לא, אז הסיכויי שתהיי אלרגית הינו אפסי. אבל, תמיד את יכולה לרוש לעשות את הצילום בבית חולים, ובו יש את הציוד המתאים למקרה ש.... חלילה. ובנוסף, המלצה
יש בדיקה שזהה לצילום וניקראת אקו וויסט והיא זהה לצילום רחם רק שהיא על בסיס מים ולא יוד. וגם אומרים שהיא פחות כואבת. אני עשיתי אותה. אם את רוצה פרטים נוספים. אשמח! סאני.

מיכל ק-ש

New member
סאניקית,

אני לא סובלת מאלרגיות/אסטמה/ברונכיט (טפו, טפו, טפו), אז אני יכולה להרגע? אני זו שפעם פתחה כאן דיון על האקו-וויסט כי שמעתי שזו בדיקה פחות מכאיבה. והתבאסתי כשבסופו של הדיון (הארוך) המסקנה של רוב הבנות היתה שיש דברים שאי אפשר לראות בבדיקה הזו ובצילום רחם כן, ושלכן עדיף לעשות צילום רחם. אז זה לא נכון? מה איתך? עוד כמה ימים למנייאק?

אם את אסטמתית - יש סיכוי סביר

שאת גם רגישה ליוד. כך היה אצלי ולכן עשיתי את בדיקת האקו-וויסט שהיא "אחותה" של בדיקת צילום הרחם , אם כי נטען שהרבה פחות כואבת (לי היא כאבה , אבל אני ממש לא דוגמה...). העניין היחיד הוא שאת ערכת האקו-וויסט צריך לרכוש באופן פרטי(עניין של כ-400 ש"ח) והתמיסה המוחדרת היא על בסיס סוכרים ולא יוד. מדובר באולטראסאונד בו מוחדר חומר זה באמצעות קטטר , שגם אותו את אמורה לקנות , והמעברים נדגמים על מסך us. תתייעצי עם הרופא שלך - אולי ימליץ לך לעשות את הבדיקה הזו? למרות שאין כל סיבה לכאורה שתהיי רגישה ליוד.

מיכל ק-ש

New member
ענת,

שאלתי גם את סאני ואשאל גם אותך: פעם היה כאן דיון ארוך על השוואת האקו-וויסט לעומת צילום הרחם. מגמת התשובות היתה ברורה - לצילום הרחם יש עדיפות וניתן לראות באמצעותו דברים שלא ניתן לראות באמצעות האקו-וויסט. מה ידוע לך על כך? עשית את האקו-וויסט מחוסר ברירה, בגלל הרגישות ליוד? כמובן שאני אתייעץ היום עם הרופא שלי על הנושא, אבל אני מעדיפה להגיע אליו עם כל הידע שאצליח לצבור כאן היום. (זה גם נותן לי תחושת בטחון ושליטה וגם מוצא חן בעיני הרופא שלי שטוען שאני כבר "חצי דוקטורית" כמו שהוא קורא לזה).

מיכל , עפ"י כל הידוע לי

בדיקת האקו-וויסט אינה פחותה באפקטיביות שלה מצילום רחם ואינה מהווה "פשרה". מודגם בה בדיוק מה שמצולם בצילום רחם , והיא נחשבת לבדיקה "אריסטוקרטית" יותר עקב כך שהיא פחות כואבת ויקרה יותר ומוגבלת לאוכלוסיות "מיוחדות" כמו אסטמתיות ורגישות ליוד (לכן העלות גם "נופלת" עלינו) , אבל הביצוע נעשה במכון us בבי"חעם טופס 17 (אני עשיתי ב"מאיר" אצל פרופ´ טפר , שאח"כ הלכתי אליו לבצע שקיפות + 2 סקירות באופן פרטי מכיוון שהוא היה כ"כ מקסים ומקצועי גם באקו-וויסט...). אני מאוד ממליצה , אבל שמעי מה אומר הרופא שלך. אני יודעת שאם אין סיבה כמו אסטמה - גם לא יאשרו לך טופס 17 לעשות אקו-וויסט , וכך נחסכה לך הדילמה עוד בטרם החלה. ענת.

באאבו

New member
לא ידעתי שאפשר למות מיוד..

אבל גם אני לא ידעתי אם אני רגישה או לא, ואמרתי שלא. כי הנחתי שאם הייתי רגישה, הייתי יודעת. וחוצמזה, אם מרחו לך יוד בפה, אז כנראה שאת לא רגישה.

אפשר לחטוף "הלם" (בעגה רפואית

שוק אנפילקטי או משהו כזה) ולמקרה כזה , לא עלינו , קיים ציוד ההחייאה בהישג יד. אני לא לקחתי ת´צ´אנס...

באאבו

New member
טוב שלא ידעתי את זה אז...

כשעשיתי את הצילום. באמת היו חסרים לי עוד כמה פחדים..

דינדה

New member
אני רגישה ליוד../images/Emo67.gif

וזאת גיליתי בדרך הקשה - רק לאחר שהכניסו אותי ל"הלם" יוד לפני ביצוע CT לפני מספר שנים... זה לא היה נעים בכלל, כל הרופאים שבסביבה הגיעו לעזרתי ואף הוקפץ קרדיולוג.... לכן הפעם עשיתי את הצילום בשיטת האקוויסט - ולפי מה שנאמר לי - האמינות שלו היא כמו של הצילום הרגיל. דינדה.

TWEETY =^.^=

New member
לגבי היוד,,,,,,,,,

אני כאסמטית היסטרית לגמרי,,,,,,אבל היום הוסבר לי, שאין צורך בהיסטריה מאחר והיוד רק נכנס למערכת והוא לא מתערבב בדם. ז"א שהסבירות לפתח אלרגיה נמוכהההה מאוד. יש צילומים אחרים שבהם מוזרק היוד אל תוך מערכת הדם,,,,ואז אסמטים, או בעלי רגישויות אחרות, עוברים הכנה בבית חולים 3 ימים לפני הצילום. שורה תחתונה,,,אפשר להרגע לפחות בקטע האלרגני של הענין.

מיכלי ../images/Emo10.gif אני מצטערת נורא........

מה אני יכולה לומר כדי לעודד???? הלוואי שהייתי יכולה.... אני בטוחה בטוחה בטוחה שיהיה טוב. הרי חייב להיות. ואל תחששי מצילום רחם, כי בסופו תהיי מרוצה לדעת מה קורה שם בפנים. ואפילו שהכל יהיה טוב "שם בפנים" תוכלי לעשות
ענקי על עוד משהו שעברת בדרך אל האושר. מאחלת לך שדרכך תהיה קצרצרה. אוהבת. סאני.

..נעמה

New member
מיכלי יקרה../images/Emo23.gif

אוףףףףףף, באמת שקיוויתי והאמנתי גם שהחודש הוא החודש בשבילך.(וגם בשבילי...) מצטערת איתך ושולחת חיזוקים וחיבוקים. יש הרבה סיפורים על צילום רחם. אצל כל אחת זה אחרת. מניסיוני, ציפיתי לגרוע מכל ויצאתי עם חיוך. אשמח לתת לך יותר פרטים אם תרצי. ומקווה שתצטרפי לנסיכות מהאגדה של צילום הרחם. נעמה

יפית@

New member
אוי מיכלי

כמה עצוב וכואב שיש הרגשה טובה לגבי אותו חודש ובסוף מגיעה ההתרסקות . אני מקווה שזאת תיהיה ההתרסקות האחרונה לקראת המראה מאושרת. אמן ותמשיכי את ימייך באגדות הריון אחרי צילומי רחם, נסיכה כזאת יש כבר אחת והיא כוכי , אולי את השניה בתור.-אמןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן! מחזיקה לך אצבעות נשיקות ממני
יפית

מרב.

New member
מיכלונת... |לבש|

חשבתי עלייך ביום שישי כשפקחתי את העיניים בבוקר, חשבתי בצהריים כשחזרתי מהשוק וחשבתי בערב כשחזרנו מחברים, וגם בשבת- אבל הבנתי כשלא הופעת בפורום כל סוף השבוע. את נשמעת כל כך... משלימה עם הכישלון, ש זה מה שכואב לי. ההשלמה הזו עם הטיפולים, ההכרה שזה עלול לקחת הרבה יותר זמן ממה שחשבת, זה מה שמפחיד ומדאיג. זוכרת במפגש, היית כל כך אופטימית, היית בטוחה שאת בריון, ועוד פעם אח"כ, ועוד פעם נוספת... והביטחון הזה עושה את האכזבה למרה כלענה. שנתיים של ניסיונות זה תואר מפוקפק למדי, אבל מכניס אותך להיכל הכבוד של הפורום, כרטיסים ימתינו בקופה בתאריך המדויק (אנחנו חגגנו שנתיים ב-25.10.01, אם כי אבי סרב, משום מה, להצטרף לחגיגה
) אכן טוב שקבלת התשובה מתחברת עם סוף השבוע, כי קשה מאוד לשים את מסיכת ה"הכל בסדר" על הפנים. קצות השפתיים שמוטות מטה, הפנים קודרות והעיניים נוגות, נוגות כל כך. דווקא טוב שהמחזור עוד לא הגיע, זה יאפשר לך לקבוע תור לצילום הרחם, כיוון שלפעמים לוקח זמן לקבוע תור. חשוב שתעשי את הצילום לפני מועד הביוץ המשוער, ואז לנסות בכל זאת החודש על טבעי. ורק נותר לי לקוות שהצילום יצא תקין, ושבסוף החודש נוכל לשיר לך "נס קטן היה פה". הלוואי, מיכלי. מחבקת חזק, מרב

מיכל ק-ש

New member
מרבי,

תודה שחשבת עלי (סוכריה אפילו חלמה עלי). בסוף זה יעזור לי. נכון, אני משלימה עם הכשלון, אבל זה בהחלט משהו טוב עבורי. אם היית רואה אותי ביום שישי היית מבינה כמה לא השלמתי איתו. אני ממש לא מהטיפוסים שמדחיקים רגשות. אבל היה לי את כל סוף השבוע כדי לבכות, לחשוב, לכעוס ולבסוף גם לעכל ולהשלים. החיים ממשיכים. אם אני לא אשמור על שפיות ואופטימיות, אני לא אתקדם לשום מקום. אני מקווה שכרטיסי הכניסה להיכל הכבוד של הפורום ימתינו עד בוש בקופה כי אני לא אבוא לקחת אותם ואהיה כבר בהריון מנס חנוכה הפרטי שלי - הריון אחרי צילום רחם (כל חודש ממציאה לעצמי סיבות לתקווה חדשה). תודה שאת חושבת עלי, מיכל.

מיכלי

כל כך מצטערת לשמוע על השלילי. נכון, את אמנם בדרך ל"מנסים כבר שנתיים", אבל את גם בדרך לתינוק שלך. כל חודש שעובר מקרב אותך אליו יותר...

אושרת@@

New member
מיכל - לא טובה בניחומים אבל ממש

מצטערת בשבילך.. מקווה שיהיה בסדר בצילום רחם ושהכל יהיה תקין. מחזיקה לך אצבעות!

רומי 007

New member
מיכלי אני קוראת

את דברייך וחושבת לעצמי שאת פשוט קוראת את התחושות שלי (פרט לשנתיים שאצלנו זה כבר ארבע). אלו הימים הקשים האלו כשכבר יודעים שזה לא אבל עוד אי אפשר להרתם עוד עפם למרוץ. אז אולי מה שצריך (אני מדברת עם עצמי אבל אני יודעת שאת מקשיבה) זה פשוט באמת לתת לימים האלה את התפקיד שמגיע להם: מנוחה, רגיעה, כמה דקות מחוץ לטירוף היומיומי. קצת אסקפיזם חיובי. החורף התחיל. להכין איזה מרק שווה (אשמח לשלוח לך מתכון מנצח למרק בצל או דלעת לבחירתך), לשים איזה דיסק טוב ולהעביר ערב נחמד בבית , עם שמיכת צמר משותפת בלי לחשוב על מה יהיה בחודש הבא. ולגבי הצילום רחם - בתור אחת שהתחמקה ממנו, קשה לי לתת הוראות, אבל אני לא בטוחה שעשיתי טוב שהתחמקתי - עובדה שכל מני ממצאים חוזרים ועולים בהמשך וחסר מידע ובינתיים עוד לא הצלחתי. אז אולי אסור לדלג שלבים ובכל זאת ללכת BY THE BOOK זה הדבר הכי נכון? בינתיים חיבוק גדול, העצבות מתאימה למזג האויר בחוץ אבל אל תלכי עם זה עד הסוף

למעלה