חזרתי עכשיו הבייתה והמראה של הירח המלא היה מרהיב, בעיקר כשהראות טובה כל כך. והעיקר - בדיוק בעוד חודש יהיה ט"ו בשבט, התחלת האביב! החורף רק התחיל ועוד מעט ייגמר... ג'וד אם היה לי כישרון הייתי כותבת שיר.
לי ידוע שתאריך תחילת האביב חל ב-21 במרץ - זה עוד שלושה חודשים. הרי רק לפני חמישה ימים חל תחילת החורף 21 לדצמבר שהוא גם היום הקצר ביותר בשנה. אגב ירח, יש לכן מושג איזה מראה מרהיב לראות את הירח המלא עולה מכוון הר תבור?
גם הירח על חוד הברוש - אלתרמן כתב על זה שיר. יש כל מיני מועדים לאביב. יום השיוויון 21 במרץ פסח - חג אביב (אבל הרוב כבר צהוב עד פסח) מבחינתי ט"ו בשבט זה התחלת האביב. הימים יהיו ארוכים יותר, הרותם יהיה בשיא פריחתו וכמובן - השקדיות. אז יש למה לחכות!
הרותם הפורח ברחבי הנגב הוא מראה ניפלא וגם מריח נפלא. השקדיה מאחרת לפרוח בטו' בשבט בשנים האחרונות, למרות שהיא סמל חג האילנות. אצלי עץ השזיף רק עכשיו משיל את עליו, כך שפריחתו כניראה גם תתאחר. מופע הירח המלא העולה מהמזרח מעל הרי הגלבוע זהו מראה משכר. ביתי מוצב בדיוק מול הגלבוע וכל פעם אני ניפעמת מהמראה. ראשית רואים את ההילה המאירה את רכס הגלבוע ותוך דקות רואים את הירח מבצבץ ולאט לאט הוא מופיע בכל הדרו.