עוד חודש - אביב!

עב

New member
עוד חודש - אביב! ../images/Emo29.gif

חזרתי עכשיו הבייתה והמראה של הירח המלא היה מרהיב, בעיקר כשהראות טובה כל כך. והעיקר - בדיוק בעוד חודש יהיה ט"ו בשבט, התחלת האביב! החורף רק התחיל ועוד מעט ייגמר... ג'וד אם היה לי כישרון הייתי כותבת שיר.

migdalit111

New member
יש אביב אחר לפי לוח השנה העברי?

לי ידוע שתאריך תחילת האביב חל ב-21 במרץ - זה עוד שלושה חודשים. הרי רק לפני חמישה ימים חל תחילת החורף 21 לדצמבר שהוא גם היום הקצר ביותר בשנה. אגב ירח, יש לכן מושג איזה מראה מרהיב לראות את הירח המלא עולה מכוון הר תבור?

עב

New member
בטוח שזה יפה!!! יש תמונה?

גם הירח על חוד הברוש - אלתרמן כתב על זה שיר. יש כל מיני מועדים לאביב. יום השיוויון 21 במרץ פסח - חג אביב (אבל הרוב כבר צהוב עד פסח) מבחינתי ט"ו בשבט זה התחלת האביב. הימים יהיו ארוכים יותר, הרותם יהיה בשיא פריחתו וכמובן - השקדיות. אז יש למה לחכות!

יוליקה

Member
מנהל
הרותם גם מבחינתי מבשר האביב

הרותם הפורח ברחבי הנגב הוא מראה ניפלא וגם מריח נפלא. השקדיה מאחרת לפרוח בטו' בשבט בשנים האחרונות, למרות שהיא סמל חג האילנות. אצלי עץ השזיף רק עכשיו משיל את עליו, כך שפריחתו כניראה גם תתאחר. מופע הירח המלא העולה מהמזרח מעל הרי הגלבוע זהו מראה משכר. ביתי מוצב בדיוק מול הגלבוע וכל פעם אני ניפעמת מהמראה. ראשית רואים את ההילה המאירה את רכס הגלבוע ותוך דקות רואים את הירח מבצבץ ולאט לאט הוא מופיע בכל הדרו.

ישרון

New member
בכיר הפורחים הוא החבוש היפני

הצמח הראשון הפורח הוא החבוש היפני,התחיל לבצבץ לו השבוע ,מחכה בקוצר רוח לשבוע הבא שיהיה בפריחה מלאה באדום בוהק

sabajakov

New member
מטעי השקדים שנמצאים בשולי עמק יזראל

ליד צומת מגידו, ליד קיבוץ יזרעאל, קבוצת גבע, שדמות דבורה ועוד הם יחד עם הכלניות הצבעוניות לאורך סוללות הרכבת הטורקית, הם בשבילי סימני האביב.

יוליקה

Member
מנהל
אתה ממש מזכיר את האזור שלי

אני גרה ממש 2 ק"מ מצומת יזרעאל. עם תחילת האביב פורחים התורמוסים. על הגלבוע יש מרבדים של כלניות, נוריות ורקפות אבל עוד מעט.

יוליקה

Member
מנהל
הפרחים בתמונה

הם פרגיות (או פרגים) pipacs ולא כלניות. מה ההבדל: לכלנית יש על הגבעול מתחת לפרח כתר של עלים.

למעלה