עוד הקלטה

עוד הקלטה

הקלטה נוספת של אריאל שרון, לאורו נלך... אני רוצה לומר לכם יש להבהיר לממשלה גם אם צה"ל יסוג בפקודת הממשלה וזה עומד לקרות מהר מאוד הישובים ישארו הישובים יגנו על עצמם יפתחו צירי תנועה בטוחים ומאות ואלפי יהודים ...אני משוכנע יבואו לעזרתם. להאזנה של שרון ליחצו על הקישור הבא: http://www.katif.net/pirsom/SharonPi.mp3

יוֹאב

New member
אני בעד!!

חבל באמת שיפצעו שוטרים וחיילים. הצבא צריך לצאת משם ולסייע רק לאלה שמעוניינים לחזור לארץ. אלה שמעוניינים להשאר, שיישארו. אף חייל לא צריך להפצע בשבילם.

סלוניק

New member
../images/Emo31.gif

על מדינת ישראל מוטלת החובה המוסרית להוציא את מתנחלי יש"ע, גם נגד רצונם.

יוֹאב

New member
ברגע שרצונם הוא להשאר בכל מחיר

זה לא שווה אפילו פציעה קלה ביותר של חייל אחד. כל מי שרוצה לשוב לגבולות ישראל, יזכה למלוא התמיכה מהצבא, אך המתנגדים יסתדרו בעצמם.

shay or eli

New member
לא.

אילו היית מדבר על המאחזים הבלתי-חוקיים הייתי מבין. אבל את מי שמדינת ישראל הכניסה לשם מדינת ישראל צריכה גם להוציא משם.

יוֹאב

New member
כמו שמדינ ישראל לא דחפה לשם אף אחד

בכח, כך היא לא צריכה למשוך אותם בכח החוצה. אם אזרח ישראלי מחליט להתגורר במקום מחוץ לשטחי ישראל - מדינת ישראל לא אחראית לו.

נכון שעד עכשיו לא סופחו השטחים, אבל

הם נמצאים שם כדי שבעתיד נספח אותם (הכוונה היא לשטחים שלנו ולא לאלו של הפלסטינים, חס וחלילה- אותם אני בכלל לא רוצה).

סלוניק

New member
מסכים ומוסיף.

לרשויות השלטון חלק ניכר בקידום הציפיות אצל המתנחלים בשל עידוד מפעל ההתנחלות משך עשרות שנים. למדינה אחריות מוסרית להוציאם, גם כנגד רצונם. כשם שאדם השוחה בחוף ללא מציל יטופל ע"י אמבולנס, או אדם אשר נדבק באיידס ינותח בבית חולים (גם תוך כדי סיכון הצוות הרפואי), כך גם על מדינת ישראל להגן על ביטחונם של סרבני פינוי. את המשפט שלהם הם יקבלו בבית דין ישראלי, ולא בבית דין שדה ע"י החמאס-ג'יהאד. אין עונש מוות בעבור טיפשות.

יוֹאב

New member
דווקא כמי שעובדים בקפלן

גם אני וגם אתה יודעים שאדם המסרב לקבל טיפול רפואי, נשלח הביתה. בלי ויכוחים מיותרים. ברגע שחייל או שוטר עלולים להקריב את עצמך למען מתנחלים פסיכיים, פה זה אמור להסתיים. אם אדם מחליט לעבור לגור במקום מטורף, מחוץ לישראל, המדינה לא יכולה להחזיק אותו בכח בישראל.

סלוניק

New member
דווקא לא.

מבחינה משפטית אדם הנמצא בסכנת חיים ומתנגד לקבלת טיפול רפואי מוגדר כאדם שאינו שפוי, ולפיכך מותר למדינה לכפות עליו טיפול רפואי.

יוֹאב

New member
סכנת חיים?

האם אדם יהודי הנמצא בשטחים, מוגדר כאדם שנמצא בסכנת חיים? מי יגדיר זאת? האם ערביי ישראל, כמיעוט, מוגדרים כציבור בסכנת חיים?

סלוניק

New member
ההשוואה איננה במקומה.

איזו חברה היא בעלת תודעה דמוקרטית-מערבית גבוהה יותר? החברה היהודית-ישראלית או החברה הפלסטינית? וודאי שישנה סכנת חיים, לא סתם ישנו איסור על כניסה לשטחים. מוטי דיין ואתגר זיתוני נרצחו כי אכלו חומוס בטול כרם. לא מזמן גם כמעט ונעשה לינץ' בישראלים אשר נכנסו בטעות אל רמאללה. יותר מכך, האם יש הזוכר את אשר קרה לאנשי צד"ל לאחר הנסיגה מלבנון? ישנו בסיס גמור להניח שהדבר יקרה גם להתנחלויות אשר יוותרו ברצועת עזה (בפרט כאשר ישנה איבה כה גדולה כלפי שני הצדדים - מתנחלים ותושבי מחנות הפליטים).

shay or eli

New member
הערבים אזרחי ישראל

כשמם כן הם, אזרחים ישראלים. יש להם מקום בתוך גבולותיה של מדינת ישראל. גם המתנחלים הם אזרחים ישראלים. מחוץ לגבולות ישראל. לא ראוי ולא רצוי לתת לפלסטינים להתמודד עם מתנחלים שהממשלה יישבה שם, זה לא הומאני מבחינת המתנחלים העלולים ליפול לידי החמאס או הג'יהאד ולא מבחינת אזרחים פלסטינים העלולים ליפול לידי כל מיני "גדודים עבריים" שיתארגנו בהתנחלויות אחרי עזיבת צה"ל. אם לא בוחרים לאזרח את המתנחלים למדינת פלסטין, אין כל סיבה שלא לפנות אותם.

shay or eli

New member
אם ישראל הייתה מספחת את

הגדה המערבית ועזה, אזי ישנן שתי אפשרויות: 1) היא הייתה מאזרחת את תושבי הקבע של השטחים, החלטה לגיטימית אך לא ריאלית וגם לא תעזור לדעתי להשכין שלום בין העמים. 2) היא הייתה מתעלמת מתושבי הקבע של השטחים, החלטה גזענית ולא הומאנית שעלולה להוביל לאופציה 3. 3) היא הייתה מגרשת את תושבי הקבע של השטחים, משמע מבצעת טיהור אתני בנוסח קוסבו. מיותר לציין למה אני מתנגד לזה. לכן אני תומך בנסיגה מהשטחים ופירוק ההתנחלויות והפיכת הקו הירוק לגבול שלום בין ישראל ופלסטין.

לא לא לא... אני מדבר על סיפוח שטחי

ההתנחלויות. לא על סיפוח כל יהודה, שומרון ועזה. רוצים צעדים חד צדדיים? אין בעיה: 1. ישראל מספחת את שטחי גושי ההתנחלויות, ההתנחלויות הגדולות וההתנחלויות הקרובות לקו הירוק. 2. ישראל מעבירה את ההתנחלויות הקטנות והמבודדות אל תוך השטח המסופח או לכל שטח אחר שיבחרו בו התושבים שייעקרו, תוך פיצוי הולם של העקורים. 3. ישראל בונה גדר סביב השטחים שספחה. 4. ישראל יוצאת מכל השטחים שמחוץ לגדר ומתרכזת בשמירה על הגדר. 5. ישראל לא מתערבת יותר בחיי הפלסטינים ולא תתנגד להקמת מדינה פלסטינית בשטחים שמחוץ לגדר, כאשר יכריזו הפלסטינים על מדינתם. האם אתה תתמוך בצעד שכזה?

סלוניק

New member
וליתר חידוד

ההשוואה הנכונה יותר תהיה, האם המדינה לא צריכה לכפות טיפול על אדם שחונך משך 37 שנים כי התנגדות לטיפול רפואי היא עקרון של ייהרג ובל יעבור?

הטפשות היחידה היא של אלו שרוצים

לוותר על אדמות מדינה בשביל נייר שעליו כתוב "שלום".

למעלה