עוד הפעלות?

Internet Mom

New member
תנו לי הפעלות!

עזרו לי להעשיר את קישורי הפורום

תנו לי רעיונות ליצירה בעקבות ספרים
(יש לנו כבר: דירה להשכיר, בדיוק מה שרציתי, הביצה שהתחפשה)

אשמח גם לרעיונות להפעלות בימי הולדת, מסיבות, ביקור בגן...

לכל רעיון תנו כותרת מתאימה והסבר יפה- וגם כמה מילים לאיזה גיל זה מתאים. אני כבר אדאג לתייק את זה עבור הדורות הבאים וגם עבור כל אלה ששואלים כאן בפורום בדור הזה.

Internet Mom

New member
אני רוצה עוד הפעלות!

לטובת מדריך ההפעלות שלנו...
כדי שכל מי שנכנס לכאן וצמא להפעלות יהיו לנו מלא רעיונות סופר מדוגמים להפיל עליו בקליק אחד.
יאללה... אתן מציעות- אני מתייקת!

יוצרים מבלי ללכלך

אומנם זה מאוד כיף להתלכלך-
ויש בזה אפילו שיעור לחיים (במיוחד לאלה שנרתעים מחומרים ובעלי בעיות בויסות חושי)-
אבל לא תמיד זה מתאים.

איך אתם יוצרים עם הילדים בצורה כזו שיהיה מינימום לכלוך ובלגן
מהם הטיפים הקטנים שעושים את כל ההבדל

אצלי למשל בגן כשאנחנו עובדים עם גואש-אני שמה דפי אדריכלים גדולים ומדביקה אותם לשולחן כך שבמקום שהמפה והשולחן יתלכלכו- הדף מתלכלך.

בתיהבלק

New member
אני שמה ניילונית (מפת ניילון דקה חד פעמית)

על השולחן. בסוף מגלגלים וזורקים לפח. יש בכל חנות מזון

במקום סינרים

ובמקום סינרים אפשר להשתמש בסקיות זבל. בסוף הפעילות פשוט זורקים אותם...

moncha

New member
הרבה ניילון..אנחנו מזהמים את כדור הארץ

אבל ניילון הוא באמת פתרון פשוט ונוח. אני משתדלת להשתמש במפה עבה למספר פעמים או בשעוונית אם אפשר.
סינרים אני מכינה (אם חייבים סינר) משקיות ניילון של סופר (רצוי שכבר עברו שימוש אחד זה מקל על המצפון..וגם יותר זול) גוזרים מלמטה ולובשים כמו גופיה. אם זה גדול אז קושרים את הכתפיות מאחורה עם פס הניילון שגוזרים מהתחתית.

Internet Mom

New member
את ממש צודקת!

כדאי להשתמש בעיתונים ישנים ובשקיות מהסופר כדי להקטין את הזיהום...
או שאפשר להכין סינרים מחולצות טי ישנות וגדולות

Internet Mom

New member
אין לי איזה רעיון כללי

אבל אני נורא דלוקה על הרעיון של צבעי אצבעות בלי לכלוך- שמים דף בתוך שקית ניילון משרדית כזו, כמו כתמי גואש ומדביקים הכל לשולחן תוך סגירת השקית עם דבק סיידים כזה שלא יקלף את השולחן.

אוי, איזה נושא.....

אני אסטניסטית נוראית. אני יודעת שזה חשוב לאפשר להתלכלך ולכן בכוח הייתי יוצרת את זה בשביל הבת ה.... אסטניסטית שלי.

אבל בבית, יש לנו מפת פלסטיק לשולחן ויש לה סינור פלסטיק, והיא יודעת שצריך לקפל שרוולים כי להפשיל זה לא מספיק

moncha

New member
לי לא אכפת שמלכלכים ונהנים

כי מנקים אחריי...חחח שאני אשפשף???

אבל במקרים שהשולחן עלול להתלכלך קשות (טושים פרמננט, צבע אקרילי וכו') שמים מפה.

מהילדים אני מבקשת להפשיל שרוולים ולשים לב כי זה מלכלך ואם אני רואה ילד שנשען על הדף הרטוב שלו כדי להגיע לכלי הצבע שבמרכז השולחן אז אני מעירה שזה מלכלך ומרחמת על ההורים ומתפללת שתיהיה הבנה ולא יכעסו עליי..

דברים שיורדים במים ובכביסה אני ממש לא מגבילה את עניין הלכלוך..להיפך לפעמים מציירים בידיים ובאצבעות ולוקחים דבק פלסטיק עם האצבע לפעמים זה בשביל העניין התחושתי.

מצרפת כמה תמונות "מלוכלכות" שמעלות חיוך

בטו' בשבט הילדים ערבבו את פרחי השקדיה עם צבעי גואש אדום ולבן בעזרת האצבעות...עבודה אחת שסחפה ...אולי קצת יותר מידיי ...תתארו את כפות הידיים ...מישהו נהנה פה !

moncha

New member
פחם

בפחם הרבה ילדים התלכלכו בגוף ובבגדים ...בסוף שוטפים

moncha

New member
ועוד פחם

מפעילות לסיפור שמלת השבת של חנה'לה...שימו לב איך ה"שמלה הלבנה" משמשת סינר (שקית ניילון) ומשרתת גם את השמירה על הבגדים מלכלוך...הילדים ציירו עם גחלים ופחם ציור

הפעילות פחם מהצילום הקודם שייכת לסיפור בנושא שחור ולבן. הילדים עבדו עם גירי לוח ופחם ציור

moncha

New member
כשעובדים עם אבקת נצנצים שום דבר לא יעזור

זה מתפזר בכל השטח וגם על הגוף וקשה להיפטר מזה אבל איזה ילד לא אוהב לפזר נצנצים וכמה שיותר...אני קונה בשקית ושמה במלחייה (אם מכסה) ומנחה לפזר "קצת כמו מלח על אוכל"...ותמיד יש ילדים שאוהבים את האוכל שלהם מאוד מלוח...

Internet Mom

New member
נכון, בעלי תמיד מגלה אחרי דיונים חשובים

בעבודה.... שהוא היה מכוסה בנצנצים ורודים!

למעלה