עוד דרך לדלות מידע,

ilanr

New member
עוד דרך לדלות מידע,

צולם בחתונה של אחותי, על אחד הקירות תליתי תרשים של אילן היוחסין, וקרובי משפחה שהתלהבו למצוא עצמם שם, הוסיפו/תיקנו מידע חשוב.

א77

New member
גם מנסיוני, השיטה עובדת

הרבה אנשים נפגעים, שכחת את הנכדה שלי. וגם את האחות של האח של הסבתא רבה, וכו´ וכו´. ויש מי שדואג חלילה שלא אפגע מהערותיהם. אבל אני שמח. הם לא מבינים שהבאתי את זה במיוחד להרגיז=לדובב אותם. וכך האילן גודל. הבעיה אצלי היא, שקשה למצוא מישהו שיש לו מה להוסיף על הדורות הקודמים שאני יודע. הנכדים של אחותי נחמדים, אבל לא כ"כ רלבנטים למחקרי. שבת שלום זאבי.

שרה המל

New member
רעיון טוב.

אני מתכוננת לעשות את זה, באזכרה של החותנת שלי. אבל אפשר להרחיב את השיטה... ולמה הנכדים של האחות אינם רלוונטיים? שבת שלום - שרה

הנכדים חשובים מאד לגנאולוגיה

אל תשכח שגם ילדינו ונכדינו, שאולי עכשיו משתעממים כשאנחנו מדברים על ה"משפחתולוגיה" יום אחד ירצו לדעת על הדורות הקודמים ואולי עוד יותר על קרוביהם בני הדודים השניים והשלישיים. מנסיוננו כבר חמישה מדור הנכדים הגיעו לפרויקט "דורות" בבית ספרם, ונעזרו מאד במחקר המשפחה שלנו. רק דוגמה אחת. חתני הוא ממשפחת יהודים ספרדים החיים 7 דורות בארץ ישראל. כשהיא עשתה את פרויקט דורות בבית הספר הראיתי לה שבמאה ה 17 היו בין אבותיה מצד אמה (אשתי המנוחה שמשפחתה חיה בגרמניה מאז) שני בני משפחה עם השם SPANIER שזה ספרדי בגרמנית. כך כאילו המחשתי לה, והיא למי שקרא את עבודתה, את שילוב העדות בעם ישראל מאז ומעולם.

במקרה של המשפחה שלי

זה קצת יותר קשה היות ואם עושים חתונה ומגרדים בצורה טובה את השטח אז אפשר להביא משני הצדדים של ההורים שלי מקסימום 25 איש וזה עוד בקרה טוב

קודם כל מזט../images/Emo49.gif

ובאמת רעיון לא רע בכלל,תפיסת שתי ציפורים במכה שהרי אירועים מישפחתים הם בעצם המחשה חיה של הרצף הדורי. שלך חנה גונן

למעלה