עוד דקלום קיץ

מאיגל

New member
עוד דקלום קיץ

דקלום מאד כיפי חם קיץ חם! (הילדים "מנגבים זיעה) אני רוצה לים! (אצבע מכוונת אל החזה) אבטיח לאכול, ("מחזיקים" בפלח אבטיח ואוכלים מצד אחד לצד שני) גלידה ללקק. ("מחזיקים" גלידה ומלקקים) ובחוץ במגלשה (מכינים ידיים על הכתפיים, ורגליים ישרות קדימה) גליש להתגלש. ("מחליקים את הידיים מהכתפיים עד בהונות הרגליים)

אירית י

New member
מאיגל, יש לי שאלה../images/Emo176.gif

הדקלום ממש חמוד אבל שמתי לב שישנה חריזה רק בשני המשפטים הראשונים. ידוע שחריזה מאד מקלה על הילדים. איך הילדים בגן שלך מתחברים לדקלום ללא החריזה? מהו גיל הילדים בגן שלך? מי כתב את הדקלום? סליחה שהפגזתי בשאלות
אני מנסה לשנות קצת את הדלקום ותגידי לי מה דעתך: חם קיץ חם! אני רוצה לים! אבטיח לאכול, הם, ניקח, ביס גדול! גלידה נלקק ליקלוק לק לק לק ובחוץ במגלשה גליש גלש נ-ת-ג-ל-ש-ה.

מאיגל

New member
אירית בקשר לדקלום

היום יש לי ילדים בני 4 -5 הדיקלום נוסה בעבר גם ב5-6 הילדים מאד אוהבים אותו כי הוא מוצג, אכילת אבטיח משמאל לימין, מלקקים גלידה עם הלשון בחוץ, ו"מגלישים " את הידיים. לדקלום הזה יש איזשהו מקצב, אין אומנם חריזה אך המקצב חוזר על עצמו והתוספת שלך מקסימה, אבל לי קוטעת "ומפריעה" למקצב של השיר. (שאני כבר תפוסה עליו) לגבי המחבר, אין לישמץ של מושג למדתי אותו במילניום הקודם וכך אני זוכרת אותו. אנסה לכתוב לך את המקצב: חם ק-יץ חם (טה טי-טי טה) א-ני רו-צה לים (טי-טי טי-טי טי-טה) א-ב-טי-ח ל-א-כול (טי-טי טי-טי טי-טי-טה) גלי-דה ל-ל-קק (טי-טי טי-טי טהה) ו-ב-חוץ ב-מג-לשה (טי-טי טי-טי טי-טי-טה) הו..... (מחליקים את הידיים) גליש להתג לש (טה טה טה)

למעלה