עוד דיון...

Deep Blue Sky

New member
עוד דיון...

מה דעתכם על ענף הרכיבה בישראל? יחסית לארצות אחרות? ובכלליות? ואני לא מדברת על המצב של הסוסים אני מדברת על הענף עצמו...

ממה שאני נחשפת

דרך הטלוויזיה והאינטרנט - זה שמיים וארץ. הספורט כאן (מדבר על הדרסז') ממש נחשל. אבל - קודם כל זה עניין של כסף. מתקני אימון, מאמנים, סוסים, מתקני אורווה - הכל ברמות של מליונים, שפשוט לא מתגלגלים כאן. במידה מסויימת, אני לא מצטערת. יש מחירים כבדים שמשלמים על ספורט מקצועני ברמות האלה. זה תעשייתי, זה תחרותי, זה מאוד ציני כי מתגלגל בזה ים של כסף, המון המון שואו-אוף. אני חושבת שיש אצלנו הרבה לב, הרבה רצון להתפתח, הרבה פרגון (באופן יחסי), משהו יותר אינטימי ומשפחתי וחוצפני. וכמו אצל הישראלים - זה קצת מחפף, קצת מאלתר, אבל מאוד חם. כל מה שמרגיז - גם לפעמים מאוד אהוב. נו, בישראל, כמו בישראל. לבנטיני

dixie chick

New member
מה שבעייתי בארץ הוא הרבה המיקום

בגלל שאנחנו מבודדים וקטנים אין לנו למשל כמו באירופה גישה להרבה תחרויות והרבה ליגות... כדי להתחרות במדינה אחרת אנחנו צריכים לטוס וזאת מגבלה רצינית לעומת ארה"ב או אירופה ששם מעמיסים סוס על קרון ונוסעים... אין לנו הרבה אנשים בענף כי המדינה קטנה ולכן גם אין פרסים גדולים ועידוד וכן הלאה... ככה שגם קשה להתפתח. רוצים סוסים טובים רוצים קווי דם טובים וכן הלאה שוב אנחנו מאוד מרוחקים מהזירה המרכזית וזה מייקר מאוד את העלויות... גם מחיר גידול סוסים ומחיר קרקעות הוא מגבלה, כדי לאמן צריך מתקנים ומקום (טרקים ענקיים להריץ סוסים למשל לעצירות) וזה דבר שפשוט לא קיים בארץ. ולצד החיובי... מה שכן יש בארץ זה ידיים טובות!! זה מאמנים עם כישרון וחוש אמיתי ואהבה לסוסים! אני בהחלט רואה בעתיד "יצוא" סוסים מכאן לשאר העולם או הבאה של סוסים מחו"ל במיוחד לאימון כאן ומכאן הם ימשיכו לתחרויות בחו"ל. זה כן משהו שאנחנו נוכל להתמודד איתו ואפילו בכבוד כי הישראלים מוערכים מאוד בנושא ורובם נחשבים טובים מאוד!

למעלה