עוד בגידה

a l t h e a

New member
עוד בגידה

אז גם אני חויתי בגידה לאחרונה, ואני לא חושבת שהפרטים חשובים. הם יותר נשמעים כרכילות, ובסופו של עניין בכל הבגידות יש מוטיבים חוזרים של התנהגויות ותחושות. בכל המיקרים יש "סיבה", והסיבות יכולות להיות שונות ורבות, החל ממבנה פיזיולוגי וצרכים "טבעיים", דרך חוסר סיפוק בבית, דרך חוסר תקשורת בבית, ועוד סיבות רבות ומגוונות. ובכל המיקרים יש מישהו פגוע. וזה בכלל לא משנה מה הוביל לבגידה הזו. אפילו אם היחסים בבית איומים, יש משהו פוגע, פוגע חזק, עלבון גדול וקושי גדול לסלוח. בכל המיקרים שנבגדים העלו את סיפורם, רבים וטובים המליצו לפנות לטיפול/יעוץ זוגי. רבים גם הדגישו שהטיפול עוזר להבין מה הוביל אל הבגידה, נדמה לי שלא שמעתי שמישהו סיפר שהמטפל לימד אותו לסלוח, לסלוח באמת. ועל זה אני רוצה לדבר. על איך לומדים לסלוח. איך לומדים לא לקחת את העלבון הזה, איך להבין שלא צריך לקחת אחריות על התנהגות ניבזית אפילו אם היא של בן זוג? גם אני מכירה את התיאוריות שמדברות על קנאה לבן/בת זוג כאל התיחסות רכושנית, שלמעשה מעצם הגדרתנו את קיום יחסי מין של בן/בת זוגנו עם אדם זר כבגידה, אין אלה מחשבות טהורות שבאות ממקום טוב, אלא שמירה על קניין, שהרי אם חזר/ה הביתה, מה אכפת? נהנה קצת, ולמה לא? וגם אני מכירה את התיאוריה שאומרת שהכל פרי החינוך שקיבלנו, נוח לו לאדם לחיות עפ''י חוקים, אז יש איסורים בדת-עשרת הדיברות, ויש איסורים בחוק, ויש איסורים שכולם אינם חוק טבע, אלא חוקים שאנשים יצרו, ולאו דוקא ממחשבה טהורה וטובה של לתת לאהוביך להנות מחייהם וכמה שיותר, ואני יודעת הכל והפגיעה נשארה חזקה וכואבת. אני משערת, שאילו יכולתי לסלוח, אילו יכולתי להתיחס לבעיות שהובילו למקום הזה ממקום אחר, בלי מטען של כעס ועלבון זה אולי גם היה יכול לעבוד. אני לא מבינה נבגדים ונבגדות יקרים, איך סלחתם? למדו אותי איך הגעתם לטיפול בלי לחץ בסרעפת?

לדעתי האישית

אין דבר כזה לשכוח, אף אחד לא יכול לגרום לך לעשות זאת ולסלוח זה רק עניין של זמן ומאד תלוי איך מערכת היחסים שלכם כשיש הרבה טוב סביב בסוף סולחים, אם יש רע סביב הכעס גדל וקשה יותר לסלוח איך את מעריכה את מערכת היחסים שלכם? לפי זה תדעי אם תוכלי לסלוח או לא. ואל תקחי את כל האחריות על עצמך, כי זה כואב יותר מהבגידה עצמה ולעת עתה.. תנשמי עמוק, תביטי על השמיים הכחולים על השמש החמימה ותבכי, תוציא את כל הכאב החוצה זה יעשה לך טוב שיהיה יום נפלא ו

seeyou

New member
forgive or forget ?../images/Emo140.gif

הפילוסוף הצרפתי,מונטין,דגל בסיסמא -אין אדם נפגע כל כך ע"י מה שמתרחש כמו שהוא נפגע ע"י מה שהוא חושב על מה שמתרחש. It is better to forget and smile, than to remember and be sad. Forgiveness does not change the past, but it does enlarge the future. (Paul Boese) People forget what you said or what you did , But people never forget how you made them feel. המשך יום נעים! יוסי

אומברה

New member
אולי את צריכה לסלוח לעצמך?

אני לא בטוחה, אבל אני עצמי מתמודדת מול כעסים שלא ידעתי כמותם או שלא הייתי מודעת להם ויתכן מאוד שאם נהיה סלחניים כלפי עצמנו אז יתכן ותהיה לנו היכולת לסלוח לאחרים. מאוד נהנתי לקרוא את דברייך. אני לא "נבגדתי" במובן הקלאסי, אבל הגבר שאהבתי העדיף את אישתו על פניי, וכיוון שאני עצמי מתגרשת מתוך בחירה ובלי שום קשר לאהוב (אבל ממש) ועוברת יסורים מעצם הפרידה שלי, אז יש לי רגעים שאני מבינה את הפחדים שלו וסולחת לו ברגעים האלה, אבל לצערי הרגעים האלה מתחלפים ברגעים שונים אחרים מן הסתם.. ומבינה שאני קודם צריכה לסלוח לעצמי כפי שהצעתי לך והסליחה לעצמי גם היא חולפת - יתכן שזהו תהליך וגיבוש הסליחה הסופית המיוחלת לעצמנו קודם, לקבל את עצמנו כפי שאנחנו, זה אפשרי? לא יודעת...

זה עניין

של החלטה. אם תמשיכי להשאר תקועה עם הכעס, לא תוכלי להתגבר עליו. אבל אם תקבלי החלטה חשובה שאת ממשיכה בחיי הנישואין שלך הלאה, תראי שהשד לא נורא כפי שאת חושבת. את לא הראשונה ולא האחרונה שחווה בגידה. ככה זה. יש בנישואים כל מיני מכשולים שעוברים אותם. אם את אוהבת את בעלך והוא בעל תכונות טובות אחרות, זה יעפיל על הבגידה. זה לא סוף העולם. אפשרי בהחלט להמשיך הלאה. לא ששוכחים, אבל כן סולחים. לא כל בגידה יש אחריה סיבה. הגברים בד"כ הם כאלה. צריכים עוד כיבוש ועוד. כך הם בנויים. (גם נשים בוגדות כמובן) אנחנו לא נבין לעולם אותם. אז קבלי זאת בצורה הפשוטה מבלי לסבך את העניינים. זהו. תראי זה יעבור.

pumiki11

New member
שולחת המון חיבוקים

נאמר כבר על כך: "לא שופטים אדם עד שעומדים במקומו". אני אומנם לא נשואה ולא חוויתי בגידה מצד בן זוגי, לא יודעת איך הייתי מגיבה במקומך, יכולה רק לשלוח לך המון חיבוקים חזקים והמון חיזוקים.

a l t h e a

New member
תודה

על ההתיחסויות והתמיכה. אבל יש פה עניין כבד שאותו אני רוצה לפתוח ואכשהו זה העניין ש"נזרק" הצידה ללא טיפול. התשובות לו- עניין של זמן, עניין של החלטה. הכאב. הכאב. הפגיעה. שהרי כל "הסיבות" או ה"בעיות" שהובילו לבגידה היו שם גם לפני הבגידה, ומשום מה הבחירה היתה לא לפתור בעיות אלא להוסיף עוד בעיות בעצם "הבגידה". אז שוב, לפני שפונים לפתרון הבעיות צריך "לנקות" את הנשמה ממטענים שמקורם בעצם הפגיעה. אני משוכנעת שכל דבר שקורה לנו בחיים הוא שיעור שאנחנו צריכים ללמוד ממנו משהו. ואם לא נלמד, החיים יכבדו אותנו בשעור דומה, שוב ושוב עד שנלמד. ופה אני חושבת שהדבר הראשון שאני צריכה ללמוד זה שלא יהיה אכפת לי. שלא אפגע, שאקבל את העובדות כחלק מהחיים ואקבל אותם עם חיוך. ואת זה אני לא יודעת איך...

אומברה

New member
וודאי ללמוד כל הזמן, השאלה היא מה

את כותבת שמכל דבר שקורה לנו בחיים, אנחנו אמורים ללמוד ממנו משהו ולצמוח ממנו שאם לא כן השיעור ימשיך לחזור על עצמו ובמילים שלי, נבזבז את חיינו החד פעמיים (לבינתיים:)) ורושמת לעצמך שאת צריכה ללמוד להיות אדישה, לשמור על עצמך ולא להפגע, משמע לבנות לעצמך שריון וזה לא הולך כך, זו לא גישה נכונה לדעתי, מסיבה פשוטה שלבניית השריון יש מחיר עליו תשלמי גם בבוא היום, אם תתגונני מידי, את תחסכי מעצמך את תחושת החיות שכרוכה, בשמחה, עונג לצד הכאב והצער - השריון יחסוך ממך הכל, גם את החיים, קרי, את בוחרת את דרך השלילה בגישה הנכונה שלך ללמוד ולצמוח. הגישה החיובית ללמוד, היא לקבל גם את הכאב והצער כחלק מהחיים.

a l t h e a

New member
אני מוכנה

לקבל את מה שאת אומרת, אלא שאני לא חושבת שהמקום שאני רוצה להגיע אליו, בכך שלא אפגע, מתוך אדישות. לא לא. אלא מתוך הבנה והשלמה שגם דברים שחונכתי לא להעריך (בלשון המעטה) כמו בגידה למשל, הם חלק מחויות שעשויות להיות חלק מחיינו, ולקבל את זה. ואם ללכת רחוק יותר, עד כדי הבנה. שהרי תמיד יש "סיבה". גם להגיד שגברים ממאדים, זו סיבה. אני חושבת שאם אגיע לרמה כזו של הבנה, אהיה יותר שלמה, אוכל להסתכל על החיים ממקום אחר, ואין ספק ששמחה, תהיה חלק אינטגרלי מראיה כזאת. וזו לא אדישות. אלא שהדרך לשם קשה, ולא תמיד אני יודעת איך לעשות את זה.

תביני חמודה,

ככה זה במערכות יחסים. לפעמים נפגעים ודווקא מהכי קרובים לנו. תראי כתובה זה לא תעודת ביטוח. כשאנחנו מתחתנים, אנחנו בטוחים שבחרנו הכי מוצלח ושנהיה הכי מאושרים בעולם. אבל לצערנו קורות תקלות כואבות שבהחלט משפיעות על דרך התנהגותנו. כדאי להפעיל את הראש ולא רק את הלב. זה קשה לעשות (בזה הגברים חזקים מאיתנו הנשים). יש בחיים הפתעות ופתאום פוגשים אשה או גבר שעושים לנו את זה. וזה קורה - הבגידה. לפעמים העניינים מתגלגלים הלאה ולפעמים נשארים תקועים עם המצב. במיוחד קשה כשזה בא מהצד השני. פתאום נופלת על ראשך צרה שמשהו אחר הכניס אותך אליה. ואת? מוצאת את עצמך כחייבת להתמודד איתה. את לא בגדת? למה לך לשקוע בחרדות ובכאבים של מישהו אחר? אפילו שהוא בן זוגך. תמשיכי הלאה כאילו כלום. הוא ממילא מרגיש רע מזה שאת יודעת. שייתבשל במיץ של עצמו. ואת תלכי קדימה. ואני לא מתכוונת שתבלעי צפרדע, אלא תסלחי לעצמך שנפל עלייך דבר כזה. את לא אשמה שהוא בחר לבגוד. נורא קל להפיל על האשה שהגבר שלה בגד, שהיא יבשה, שהיא לא נותנת מספיק, שנמאס לו ממנה, שהוא רוצה פינוק אחר וכו. מכירה את כל הסיפורים. אל תקני אף אחד מהם. הוא בגד כי כך רצה. נקודה. כדאי לך להשלים עם העובדה שאלו החיים. מה לעשות? לפעמים אנחנו תמימות ואוכלות אותה. יהיה לך הרבה יותר קל. האמיני לי. תסתכלי על הדברים כמו שאני מסבירה לך. אל תשאלי למה? מדוע? ככה זה וזהו. עובדה קיימת.

למעלה