עוד אפשר להצטרף?

מאיה10

New member
עוד אפשר להצטרף?

שלום לכולן כתבתי הודעה ארוכה ונמחקה לי אז אני אנסה לשחזר. אני מאיה אא מפורום הנקה בוואלה למי שמכירה. שמעתי על הפורום הזה מזמן וגם הצצתי לא מעט אבל בחרתי לא להיות פעילה עד עכשיו. למה? קרו הרבה דברים עם ההנקה שלא הייתי ממש גאה בהם (תיכף אפרט למי שלא מכירה) ולמרות שקיבלתי הרבה תמיכה רציתי קצת להתרחק מהם. אבל הפורום הזה ממש אחלה ובסוף לא הצלחתי להתאפק. אז אל תתפלאו אם אני בעניינים למרות שלא כתבתי. וקצת פרטים: אני אמא של תומר, בן תשעה חודשים כמעט (נולד בליס ב 20.6.01) ועדיין יונק אבל רק פעמיים ביום - בבוקר ואחרי הצהריים. הסיבה המרכזית לכך היא חוסר תמיכתו של בעלי בהנקה. לא אכנס לסיבות אבל עברנו הרבה ובסוף זה הפתרון שמצאתי (אני מקוה שזה נחשב אמא מניקה פה
) אגב הפתרון הזה לא היה קשה ליישום כי תומר מאוד אוהב מוצקים וגם מוכן לאכול תמ"ל מבקבוק. תראו איזה אבסורד בדיוק עכשיו יש בטאג´ ליין את השרשור על יחס המשפחות להנקה. אני זוכרת שכשקראתי אותו נצבט לי הלב כי לא הוזכר שם אף בעל לא תומך. ועדיין אני זאת שצריכה להחזיק את ההנקה בבית ורציתי לשאול האם מישהי יודעת אם עדיין יש להנקה כמו שתיארתי ערך תזונתי/חיסוני ? ברור לי שיש ערך רגשי חשוב עבורי ועבור תומר אבל רציתי לדעת גם את זה. זהו בינתיים, אני ממש שמחה להצטרף.

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo142.gif

אני מצרפת לך קישור לרשימה המצויינת 101 סיבות להניק. יש שם סיבות מצויינות להניק גם מעבר לערך התזונתי. אגב, בכלל לא הייתי מזלזלת בערך התזונתי, בעיקר לא בגיל של תומר, אבל גם לא בגילו (המופלג...) של אורי שלי (שנה ו-3 חודשים) - רוב התינוקות בגילאים האלה עדיין מקבלים תמ"ל מספר פעמים ביום, כך שלדעתי אין שום סיבה שהם לא יקבלו את המקור, אם אפשר, במקום לתת להם תחליף.

zimes

New member
ברוכה הבאה! ומשהו לגבי הנקות מעטות

ראשית - אני רוצה להבהיר, באמצעות הודעה של Shellylove שאנחנו לא נושכות. ראיתי דיון שניסה להבין את הענין של - יצור החלב אצל האם מפסיק לחלוטין זמן רב אחרי תום ההנקה (האם זה כדאי, אבולוציונית). אחד היתרונות של להמשיך להניק, גם אם זה מעט מאוד, הוא שאם חו"ח עולה הצורך - ניתן לחזור להנקה אינטנסיבית יותר. זה לא המקרה שלך, אבל - אפילו יונק בן שלוש, שתזונתו מורכבת ממוצקים, ויונק פעם ביום, אם יקבל קלקול קיבה או מחלה אחרת, סביר שיאכל פחות, ויזדקק לעזרה מאמא. תוך יום של הדבקות, יצור החלב עולה, עוברים את המחלה, וחוזרים להנקה אחת ביום.

מאיה ותומר - ברוכים היוצאים מהמקלדת

קודם כל - כל הכבוד לך על משך ההנקה! 9 חודשים הם המון המון זמן! בעיקר כאשר הסביבה, בעיקר הקרובה, לא תומכת. כפי שאת בטח יודעת גם אני מניקה רק פעמיים ביממה (ערב ובוקר). מבחינת הערך של הנקה שכזו - ישנו הערך הרגשי (כפי שציינת). ישנו ערך חיסוני, בעיקר בהעברת נוגדנים שהאם מייצרת בגופה לוירוסים/חיידקים הקיימים בסביבתה (שהיא, מן הסתם, גם סביבתו של התינוק). הנוגדנים הללו עוברים אל התינוק ומקלים על גופו להתמודד עם אותן חולירות
. היתרון התזונתי קיים תמיד - ערכו התזונתי של החלב שלך משתנה בהתאם לגיל התינוק ומותאם לו (שימי לב לשיטת השלבים "המהפכנית" של חברות הפורמולות
). יתרונות נוספים של הנקה לטווח ארוך הם היתרונות הבריאותיים - לאם ולתינוק. הסיבות הנמנות ב 101 סיבות נכונות בהפחתה לתינוק שאינו יונק באופן בלעדי (כלומר - הסיבות נכונות, האחוזים משתנים). היתרונות לאם אינם משתנים - אימהות, בעיקר צעירות, שהניקו תקופה ארוכה - יש להן סיכון פחות ללקות בסרטן השד, השחלות, הרחם. הכי חשוב - הרבה יותר מיתרונות כאלה או אחרים - שאת ותומר תהנו מההנקה. היא נותנת משהו שאף אחד/אחת שלא הניק/ה לא יוכל להבין

מאיה10

New member
שאלה לשרון

אני זוכרת שכתבת פעם שמרגע שתינוק קיבל תמ"ל זה פוגע ביתרונות החיסוניים של ההנקה. תוכלי להבהיר שוב האם זה מבטל אותם לגמרי או רק מפחית אותם? עוד לא קראתי את רשימה ה 101 סיבות...

זה מאוד תלוי:

תלוי באיזה גיל מדובר ובאילו יתרונות מדובר. בעיקרון - ככל שעובר זמן רב יותר של הנקה בלעדית - כך מוטב. ישנם יתרונות שמושגים מחודשי ההנקה הראשונים (2-3 חודשים) ויש כאלה שדווקא מהנקה לטווח ארוך. מכיוון שהמחקרים בוצעו על תינוקות שינקו מלא לעומת תינוקות שלא ינקו כלל - קשה לומר מה קורה עם ילדי הביניים - אלה שיונקים ומשתלבים עם פורמולה. מה שחשוב לזכור - שהפורמולה משנה את הפלורה של המעי, והשינוי הזה נשאר כחודש
בלידה הזו אני עומדת על כך שהתינוק/ת שלי לא י/תקבל אפילו 10 מ"ל של פורמולה! אני מקווה שעניתי ...

ברוכים המצטרפים../images/Emo24.gif

היי מאיה ותומר... אין לי מה להוסיף בעניין ערך ההנקה גם בגיל הזה... (מה גם שאיתמר בן חודשיים ואין לי מושג עד מתי ובאיזו אופן אני אניק) מה שכן רציתי להגיד זה ברוך הבא אלינו (את צודקת באמת ממש כייף פה) ואת בטח ובטח "מניקה".... אני מקווה שעברת את התקופה הקשה, ואם לא אנחנו פה בשביל לתמוך

אהלן מאיה ../images/Emo39.gif

ברוכה הבאה, באמת שאלתי את עצמי איפה את... אחרי גיל חצי שנה הערך התזונתי של ההנקה יורד, החשיבות העיקרית היא עד גיל חצי שנה, בהחלט. אני חושבת שזה שמצאת לך שביל ביניים שמרצה את כולם זה נהדר. את בטח קראת על תלאותינו בלילות, משהו שהזכיר לי אותך. ובאמת בסוףיצאה לה שן.... יאללה ביי

inbale

New member
ברוכה הבאה מאיה ../images/Emo24.gif../images/Emo47.gif

קודם כל כולן מוזמנות להצטרף אלינו. תראי יש לנו כאן אפילו גבר רווק מקסים שנמצא איתנו. אחד הדברים שאנחנו מקפידים עליהם זה לא להיות פנאטיות לגביי ההנקה ואני נורא מנסה לומר את זה פעם אחר פעם. אני האחרונה שאשפוט מישהי בגלל שהניקה כן או לא. אנחנו כאן כדי לתמוך , להקשיב ולעזור לכולן. לגביי חוסר תמיכה של הבעל - אני תמיד אומרת שהנקה היא פונקציה של בשלות נפשית כולשהי אצל האמא . עם עומרי אני מודה שההורות היתה לי קשה ולהתמודד עם הנקה ביחד זה היה יותר מידי. אנחנו נוטות לחשוב שאת משבר ההורות אנחנו עוברות אבל גם הבן זוג עובר אותו לא פחות מאיתנו. מזוג הופכים יום אחד להיות משפחה וזה לא פשוט. אני יכולה להבין גם בעלים שלא תומכים. הנקה דורשת הרבה ועלולה לפעמים לפגוע בזוגיות. ההנקה שלך פעמיים ביום בגיל כזה היא ניפלאה. אל תתני לרגשות אשמה לקנן. כל טיפת חלב שהילד מקבל היא משמעותית הן לך והן לו. תהני מכל רגע של הנקה ואני שמחה לראות אותך פה איתנו.

דיאנה1

New member
מאיה יקרה, ברוכה הבאה. כיף לראות

אותך כאן. ראשית, בשבילי (ובשביל תומר
) תמיד תחשבי אמא מניקה, גם אחרי שתפסיקי לגמרי להניק, בזכות אותה תקופה ארוכה וחשובה שהנקת אותו. אז בודאי ובודאי כשאת ממשיכה להניק אותו, גם פעמיים ביום. אנחנו כאן לא רק כדי לספר שהכל נפלא, אלא בעיקר כדי לחלוק בעיות וקשיים. ובטח לא בשביל לשפוט. את צריכה להיות גאה בכל מה שאת עושה ובהתמודדות הלא פשוטה שלך עם חוסר התמיכה של בעלך, ובדרך שבה מצאת להסתדר איתו וגם להמשיך להניק. אני הרגשתי קצת לא נוח לגבי השירשור על תמיכת הבעל, כי הייתי בין הראשונות לענות ומאד רציתי לחלוק את התמיכה הנפלאה שאני מקבלת מבעלי. אבל אחר כך הרגשתי שאולי נוצר מצב של דה-לגיטימציה לכתוב שהבעל לא תומך, וחבל. ומתברר שזה באמת מה שקרה לפחות אצלך. לגבי הערך של ההנקה כבר ענו לך, ודאי שיש לה ערך רב, והכי חשוב - ההנאה של שניכם מהעניין.

_גלית_

New member
מאיה ../images/Emo140.gif גם לי יש תומר בבית..

והוא נולד ב - 15.6.01
! אז, קודם כל כל הכבוד לך שאת עדיין מניקה, למרות הקשיים שסיפרת עליהם. זה הרבה יותר מאמהות רבות אחרות, וזה בכל מקרה מאוד טוב בשביל שניכם. דבר שני, ברוכה הבאה אלינו. אני מקווה שתמצאי כאן בית חם ותמיכה בהמשך הדרך
!!

לא, אנחנו מקבלות כאן רק את

האמהות שמניקות מעל 3 פעמים ביום
אני חושבת שזה נפלא שהצלחת להחזיק את ההנקה אפילו במתכונת קצת מצומצמת כשנעדר אצלך אחד הגורמים החשובים להצלחתה- תמיכת הבעל!
יש ערך אפילו בהנקה אחת ביום, בעצם קיום ההנקה והחלב אם. אם חלילה הילד חוטף את אחד הוירוסים האלה של הקאות ושלשול, או סתם חולה מצונן ולא רוצה להכניס כלום לפה, אז מאוד יכול להיות שההנקה מצילה אותו מלשכב במיון עם אינפוזיה, כמו גם מירידה מוגזמת במשקל. תמשיכי כל עוד טוב לך עם זה וטוב לתומר ובעלך "מסכים בשתיקה" למתכונת הנוכחית (קשה לי אפילו לדמיין איך הייתי מסתדרת במצב כזה, אבל אני מאמינה שבטח מוצאים את שביל הזהב בין האמונות שאישיות של שניכם כי בכל זאת שלום בית יותר חשוב גם לתומר מאשר ההנקה עם כל הרספקט) מה תומר אוכל בלילה אם בכלל?

מאיה10

New member
היי נדיה ../images/Emo13.gif תומר אוכל בלילה

בקבוק או שניים של רמדיה (לא כמויות גדולות אבל בכ"ז הוא זקוק לזה עדיין)ובדר"כ חוץ משתי הקימות האלה הוא ישן אבל זה קרה כבר מזמן. להנקה פעמיים ביום עברתי רק לפני כשבועיים, עד אז הנקתי ביום ע"פ מזנון חופשי. אגב בעלי הוא מתנגד אקטיבי גם עכשיו ולכן התמיכה פה באמת עוזרת לי למלא מצברים. (חיבוק)

ברוכה המצטרפת!

גם אני תהיתי לאן נעלמת, ואפילו חשבתי שאולי הפסקת להניק. בעניין חוסר התמיכה מהבעל - את לא לבד: לשרשור ההוא הגעתי "באיחור", אבל ציינתי מספר פעמים בהזדמנויות אחרות, שבעלי כבר לא תומך בהנקה, כפי שהוא תמך עד שעידן היה בן שנה בערך (היום הוא בן שנה וחצי). היו לנו שיחות רבות בנושא, והגענו לפשרה לפיה למעשה התחלנו בתהליך גמילה. הגמילה תהייה הדרגתית והקצב יקבע על-פי ההתקדמות של עידן. כרגע אנחנו בעיצומו של השלב הראשון (על-פי מה שמתאים לנו כמובן, זה לא איזשהו "כלל") - גמילה מהנקות בלילה. בינתיים הולך טוב - אבל קשה. תוכלי לקרוא הודעות רבות בנושא שנכתבו לפני מספר ימים. טוב לראות אותך איתנו!

Shellylove

New member
בשבילנו את מניקה וחצי

סליחה על האיחור בתגובה, פשוט נעדרתי כמה ימים. אז טוב שאת איתנו וכל הכבוד לך שאת מחזיקה בהנקה למרות התנגדות הבעל, אני בטוחה שזה מאד מאד לא פשוט. אם את רוצה לשתף קצת יותר בעניין, אנחנו פה!

למעלה