עוד אחת

רן333

New member
עוד אחת

הנה תמונה שצילמתי היום. מדובר בהטלה שלישית (ואחרונה) לעונה הנוכחית. הנקבה המטילה היא זו שהטילה גם בשנה שעברה. תמונות ממה שחשבתי שהוא הביוץ אפשר לראות בשרשור **הזה**. בדיעבד, אפשר לקבוע שזה אכן היה ביוץ. להטלה קדם נשל - לפני 30 יום. בסה"כ הוטלו הפעם 6 ביצים. 5 מהן פוריות (בשיקוף בעזרת פנס נראים בהן כלי-דם), ואחת נוספת אינה פוריה (לא איתרתי בה כלי-דם). המשקל הכולל של התטולה: 590-595 גרם (נשקלו בדיוק של 5+- גרם). משקל הנקבה לאחר ההטלה: כ-1575 גרם. הביצים הועברו לאינקובטור, להדגרה מלאכותית.

dreaming h

New member
ושוב... מזל טוב!! ../images/Emo66.gif

אני רוצה את זו עם כלי הדם הכי מגניבים!

רן333

New member
הביצים על המשקל

במרכז ניתן להבחין בביצה בעלת צורה וגוון שונים משל השאר. זו הביצה הלא-מופרית.

רן333

New member
קרוב לודאי.

אני מכניס להדגרה עם האחרות, משתי סיבות עיקריות: א. למקרה שהיו שם כלי דם שפיספסתי (לא סביר, אבל לכי תדעי), ובסוף כן יבקע משם משהו. ב. הביצים דבוקות זו לזו די חזק, וחבל להסתכן בהפרדה שלהן. דבר נוסף: אצל פיתונים מתכדרים - ריקבון של אחת הביצים (מה שיקרה בזמן הקרוב, בהנחה שהביצה האמורה אינה מופרית) לא פוגע בביצים האחרות. הוא אמנם יכול לפגוע קצת במגדל שמוציא את הביצים (מהאינקובטור) מדי פעם ושוקל אותן, אבל אני אתגבר.

רן333

New member
באחת הביצים ניכר מעין "חלון" -

אזור שבו הקליפה לא נוצרה בצורה מושלמת. התופעה הזו מוכרת, ובד"כ אינה מפריעה להתפתחות התקינה של העובר ולבקיעה תקינה.

למעלה