עוד אחת

32שירלי

New member
עוד אחת

לאחרונה מאתגרים אותי בעוגות מהשניה להשניה... כמו העוגת חתונה הזאת שהזמינו בשישי הקודם, לשבת, יום אחרי....
מסתבר שיש חתונות במוצאי שבת...
חוץ מזה שזה היה הזוי, שעשיתי את העוגה עוד בזמן החתונה ודיברתי עם החתן (כולה 70 אורחים...) , ובאו לאסוף את העוגה עם האוטו חתן כלה...
דעתי על העוגה חלוקה.
הדרישה היתה לעוגת חתן כלה וקישוטים טורכיז. איך שהוא החלטתי שאני צריכה טיפה ורוד כי החתן כלה מאוד מונוכרומים, ואיך שהוא זה השתלט על העוגה, ביחוד שניסיתי שהטורכיז יהיה עדין.
אמא (היועצת לעניין צבעים ובכלל) היתה בחו"ל וזאת התוצאה.
אשמח לשמוע מה מוזר בעוגה, ומה דעתכם בכלל

32שירלי

New member
והתסרוקת מאחור

גם כן אחת הדרישות , התסרוקת. כמובן שניסיתי שכמה שיותר להצמד למקור שהסבירו לי בטלפון...
ודרך אגב , כמה שווה עוגה שכזאת?
לקחתי 400 (אני חיפאית...), ואחר כך קצת התחרטתי, כמה אתן הייתן לוקחות?

עוגה חמודה, כמה הערות ברשותך

ראשית לגבי המשטח, הקפידי על משטח רלוונטי לעיצוב העוגה, יש טפטים צבעוניים יפיפיים אותם ניתן להתאים לעיצוב העוגה. אפשר גם להדביק נייר יפה ולעטוף בטפט שקוף, או להשקיע בדראמים ייעודיים לעוגות, חזקים יציבים ובעיקר נראים מקצועיים.
אכן אם הבקשה הייתה לטורכיז קצת השתלט לו הורוד, צריך להיות קשובים יותר לבקשות הלקוחות
.
הדמויות נאביות וחמודות, הקפידי על לישה טובה ואיכותית של הבצק, הוא נראה מעט יבש.
וגם על פורפורציות נכונות, אמנם זו דמות נאיבית ואן צורך להצמד לפורפורציות מדוייקות אך אפשר לעבוד פחות או יותר לפי תמונה בכדי לקבל דמות פורפורציונאלית פחות או יותר.
לגבי התמחור לדעתי הוא נמוך ביחס לגודל העוגה ולכמות הדמויות, אך כל אחד עושה את שיקול דעתו ותחשיביו. מה שחשוב זה להכניס את כל ההוצאות כולל אלו שאנחנו לא חושבים עליהם לעיתים קרובות ונראות לנו זניחות לתחשיבים.

עוגה יפה מאוד

כמה הערות:
קודם כל המגש צריך להיות בצבע נושא העוגה ז"א לבן או צבע אחר טורכיז למשל.
צריכה להיות קצת פורפורציה בדמויות של החתן כלה.
לפי דעתי בתמחור היה צריך לקחת קצת יותר.

בסה"כ יפה מאוד.

anatibaida

New member
העוגה מקסימה

העוגה מקסימה במבט ראשוני הגובה מעולה, אך כשמסתכלים קצת יותר על מכלול העוגה
לדעתי הלא מקצועית והחובבנית גרידא ציפוי העוגה עדיפה שתהיה חלקה וללא טקסטורה
הבובות מתוקות בעיקר הפנים - מקסים! אך חסרות פרופורציה מבחינת הגוף-גם אם לא אמור להיות פרופורציה עדיין כדאי כן להתאים.
אם ביקשו קישוט בתורכיז אז עדיף להיצמד לבקשה שלהם.
סה"כ עוגה מקסימה וכל אחד היה שמח לקבל עוגה כזו-אורים את ההשקעה

שירלי761

New member
עוגה חמודה מאוד!!! אני דווקא כן אוהבת את

הטקסטורה על עוגה זו, מה שמפריע לי בעיקר זה 2 דברים שנאמרו כבר: משטח העוגה ופרופורציות בגוף הדמויות.
כל הכבוד על העמידה בזמן קצר כ"כ

kereny87

New member
בקשר למשטח...

לי הוא נראה לי בסדר גמור..
למה זה זה נראה לכן לא בסדר?..צריך תמיד להתאים גם את המשטח לעוגה?
אצלי בד"כ זה זהב או לבן.. זה כזה קריטי\חשוב לדעתכן?

32שירלי

New member
בקשר למשטח....

אני תמיד חושבת על התאמת המשטח לעוגה. פה נאמר לי שהקישוטים בטורכיז, אבל לא היה לי טורכיז שכזה, היה לי נייר קצת יותר כחול, ולא רציתי שהצבע יתפוס את כול העוגה, זאת הרי עוגת חתן כלה, כך שניסיתי לה"צניע" את הצבעים, אבל בסוף יצא באמת מוצנע מדי...
הורוד השתלט, אבל דיברתי עם החתן על הצבעים של הכיתוב, וידע שזה עלול להות ורוד, כבר לא זוכרת מה עוד שקלנו. הוא חשב זהב, אבל זה לא ממש התחבר לי, וזה כבר היה אחרי שעשיתי את התחתית...
תודה נמשים על הרעיון של העיטוף בנייר יפה ומעל צלופן, כי יש לי באמת ניירות יפים, אבל ששמים את העוגה, השומן של העוגה מתחיל לזחול מתחת לעוגה, לשים צלופן זה פיתרון מעולה, תודה!
דרך אגב, זה טפט כסוף ולא נייר כסף רגיל :) , ואת המשטחים אני חותכת בעצמי מקאפה. לרוב אני משקיעה בתחתית עגולה, פה מפאת הזמן קיצצתי למרובע... :)
בקשר לטקסטורה, זה הרצון שלי לעשות משהו יפה ועדין, עם צביעת הטורכיז, אבל שוב, איך שהוא השתלט לו הורוד... בהתחלה חשבתי לעשות בצבע כסף את הכיתוב, ואז זה היה מבליט עדיין את התורכיז , אבל הלקוח לא היה כול כך מעוניין, וכיון שחשבתי שזהב לא מתאים, בסוף הלכתי על הורוד..... שאולי היה החלטה שגויה, שוב, כי הוא תפס את כול העוגה...
כאשר אני עושה עוגה עם 2 קומות, אני כן משקיעה במשטח מעין עץ שאני קונה ב20 שח... אבל גיליתי שגם 2 קומות חזק מספיק לעמוד על קאפה של סמ כפולה. בלית ברירה ניסיתי את זה פעמיים , כשנתקעתי בלי....
איך הייתם מציעים לעשות את הכיתוב, או באיזה צבע, שזה יתפוס פחות בעין ?
ושוב, כמה הייתם לוקחים על עוגה כזאת, בהנתן שאני חיפאית, ולא מתל אביב שם המחירים גבוהים יותר... כי קל לי לתמחר עוגות אחרי , אני אומרת למשל שהעוגה שווה במינימום 50 שח יותר, אחרי שעשיתי אותה. אבל לפני חשבתי ש400 זה בסדר, אולי אפילו טיפה יקר...

למעלה