עוד אחת....

מאיר.....

כל הכבוד
קבל
הינה הפיתרון המלא שאני עשיתי (למרות שאתה כבר ענית): כאשר מחלקים את מספר המדרגות ב 5 , מקבלים שארית 4. ומכאן : הסיפרה הימנית של מספר המדרגות תהיה 9. כדי לקבל ספרה ימנית 9 , צריכים להכפיל את 7 במספר שספרתו הימנית היא 7 . נקרא למספר זה - K. נניח כי K/4 ייתן תוצאה עם שארית 1 כלומר : מספר שלם ועוד 0.25. אז x70.25 = 1.75 כלומר: 4\(7xK) ייתן מספר עם שארית 3. וזה ע"פ תנאי השאלה. נניח כי K/4 ייתן תוצאה עם שארית 2 כלומר : מספר שלם ועוד 0.5. אז x70.5 = 3.5 כלומר: 4\(7xK) ייתן מספר עם שארית 2. וזה לא ע"פ תנאי השאלה. נניח כי K/4 ייתן תוצאה עם שארית 3 כלומר : מספר שלם ועוד 0.75. אז x0.757 = 5.25 כלומר: 4\(7xK) ייתן מספר עם שארית 1. וזה לא ע"פ תנאי השאלה. כלומר : קבלנו ש K הוא מספר שספרתו הימנית 7 והוא מתחלק ל 4 עם שארית 1. נגדיר : a= מספר מ 1 עד 9. Y = מספר שלם. שמקים K=Y+7 ואז: 4a+1=Y+7 ואז חייב להיות: a=4 ולכן: K=17 119 = 17*7 לכן התשובה היא 119 מדרגות. ד"א ידעתם שאלברט אינשטיין המציא את החידה הזאת כשהיה סטודנט?

ל א ק י

New member
בעעעעעעע.....

אבל בכיתה ח´ לא מלמדים לעשות משוואות עם יותר מ2 נעלמים.. טוב נו לא משנה...

אצלי לימדו בתחילת השנה...

ננה בננה!!! חוץ מזה אני במתמטיקה למוכשרים.......
אבל איך זה שהקפיצו אותך?? קנוניה... בטח ריחמו עלייך בגלל השם והקול שלך....

ל א ק י

New member
בכיתה ה´ הממוצע שלי היה 100..

וגם לחברה שלי.. והיינו היחידות בביצפר שהבריזו מהשיעורים... והתחבאנו במקום הכי טוב בעולם..
איפה שהשומר... כל השיעורים דיברנו איתו... ואמממ.. היינו נכנסות רק למבחנים...וגם מקבלות בכל מבחן 100.... אפילו שלא היינו בשיעורים.... אז אממ.... הגיעו למסכנה שאין לנו מה לעלות לכיתה ו´.. אז ישר העלו אותנו לכיתה ז´...
ומזה מטמטיקה למוכשרים? אצלנו יש הקבצות... ואני בהקבצה א´ אבל עדין לא לימדו אותנו לעשות משוואות עם יותר מ2 נעלמים...

זה קורס מיוחד

אני עושה 5 יחידות בכתה י´ במתמטיקה... לי אף פעם לא הציעו לעלות כתה, ונמאס לי שיש ילדים שכן הציעו להם... לאקי... הייתי מקללת אותך ברגע זה, לולא זה היה נשמע כאילו אני סתם ילדה תחרותית וקנאית. חוץ מזה לא בא לי שתכעסי עליי.... איזה הקבצה את באנגלית?

ל א ק י

New member
א´....לא יודעת איך..

גם אני עושה 5 יחידות בכיתה י´ במטמטיקה... איזה כיתה את בכלל? למה לקלל? ואגב כיתה אחת זה כלום.. אח שלי קפץ 2 כיתות... ואח של חברה שלי בגיל 13 סיים יב´... ועכשיו הוא בן 14... ולומד בטכניון...

די!! די!!! אני לא מוכנה לשמוע!!!

אני הכי חכמה בכל העולם וזהו!! אל תדברו איתי יותר בבקשה. אני עולה ל-ט.

ויקי16

New member
שירלי , הבנו שאת גאונה!

עושה 5 יח"ל מתמטיקה בכיתה י´... את בדוברי אנגלית... אבל מה לעשות, לא כולם כמוך

ויקי16

New member
הרשה לי לומר לך ש...

אתה גאון ! חשבתי לי אם אף אחד עוד לא פתר, לשבת ולשבור את הראש עם זה, אבל כנראה שאני כבר אוותר. כל הכבוד!

שי אני יכולתי לפתור את החידה הזאת..

לפני שקראתי את כל השרשור, או אפילו את הכותרות של ההודעות בשרשור, כבר חשבתי איך צריך לפתור ושזה צריך להיות כפולה של שבע...

ל א ק י

New member
גם אני ידעתי שזה צריך להיות כפולה

של 7.... אבל לא היה לי כח לחשב כל מספר עם הוא מתחלק ב3/4/5/6...וכמה שארית נשארת..

די אני יכולתי לפתור...

לפני שקראתי את השרשור וההודעות בשרשור, כבר חשבתי על איך לפתור, וידעתי שצריך כפולה של 7.... ואז פשוט לוקחים את כל האי-זוגיים של ואין להם בסוף 5 ומתחילים לחלק במספרים

למעלה