עוד אחד קטן וזהו

• פותח הנושא hobi
  • פורסם בתאריך

hobi

New member
עוד אחד קטן וזהו

איש אחד, פשוט ונעים הליכות, הוזמן לסעודה חגיגית. מכיוון שלבש בגדי חול, הושיבו אותו המאחרים בסוף השולחן, הרחק מבעלי הבית ואורחיהם הקרובים. האיש, שנתבקש שלא לאכול מראש לקראת הסעודה המפוארת וכעת היה מורעב וצמא כחיית הפרא, המתין בסבלנות למגשי האוכל עד שיגיעו למקומו שבקצה השולחן. אך אבוי - בשעה שכבר הגיעו אליו מגישי האוכל, כבר היו מגשיהם ריקים ובקבוקי היין מרוקנים. האיש נעלב עד עמקי נשמתו, ויצא חרישית מהדלת האחורית. לאחר כחצי שעה חזר האיש, כאשר הוא לבוש במחלצות, ועונד תכשיטים ואבנים יקרות, אותם השאיל מחברו הטוב, שלא במקרה היה גם הדוכס של המחוז. משהבחינו בו המארחים, מייד הושיבו אותו למראשות השולחן, לצידם של בעלי הבית והאורחים החשובים. האיש המתין בקוצר רוח עד שהגיעו מגשי האוכל של המנה השנייה, והחל בפולחן משונה מאד. על כל כף שנטל מן המעדנים שהוגשו לו, נטל כף נוספת ומרח את תכולתה על בגדיו היקרים. לאחר מספר דקות לא יכול בעל הבית להתאפק עוד, וסקרנותו גברה על נימוסיו. מה הינך עושה לכל השדים? - שאל ובהה בכתמי המזון שדבקו לבגדיו של האיש. מה אני אגיד לך, אני חב את הסעודה הנפלאה הזו לבגדים והתכשיטים שאני לובש, הרי מן הראוי שאלו יאכלו ראשונים... מי אמר שהבגדים עושים את האדם? לילה טובה צביקה

למעלה