עוד אחד הגיע במייל

zelig0n

New member
עוד אחד הגיע במייל

אני רועי, והממשלה הפכה אותי לחזיר קפיטליסט במשך שנים חשבתי שאם אפעל על פי הוראות הקפיטליזים - אקנה עוד ועוד - אזכה לתעודת "אזרח מצטיין" ויניחו לי לנפשי. אבל אז באה המהפכה - והפכה אותי לאשם. דעה רועי בן יוסף עדכון אחרון: 04.08.11, 00:22 קוראים לי רועי בן יוסף, ואני שייך למעמד הביניים. האמת היא שיש לי טלוויזיה עם מסך שטוח בבית, אני מעסיק מנקה פעם בשבוע, אני גם מאוד אוהב לאכול במסעדות, בעיקר סושי, וגם לקנות נעליים חדשות, בגדים, ספרים וגאדג'אטים. מחאת האוהלים - סיקור נרחב ב-ynet יש לי גם בית בפרדס חנה עם גינה, ולפני שנה היתה לי דירה קטנה ברמת גן. אני שמאלני, מידי פעם יוצא להצגות ולהופעות, ונוסע לפחות פעם בשנה לחו"ל (למעט בשנה שעברה - אז נסעתי פעמיים). הילדים שלי, שניהם, לומדים בחינוך פרטי דמוקרטי. גם הם כבר צרכנים אמיתיים. יש להם המון דברים מיותרים, כמו קלטות של גורמיטי, שני סוגי סנדלים לכל אחד, המון בגדים, שלל חוגים ומנוי שנתי לבריכה. יש לנו בבית שלושה מחשבים, והאמת היא שאני עדיין חולם על אייפד בלילות, ובטוח שעד סוף השנה גם יהיה לי אחד כזה. אבל הכל השתנה מאז החלה המחאה-מהפיכה-הפגנה לפני מספר שבועות. מאז אני מרגיש אשם. אולי בכל זאת הממשלה צודקת ואנחנו באמת מפונקים? אולי בדיוק כפי שטוענים חברת הכנסת מירי רגב ורוני סופר (דוברו של ראש הממשלה), הם הקול השפוי - ולא המוחים? אפילו חשבתי לעצמי שאולי אני צריך להרגיש אשם על כל פעולה צרכנית שאני עושה. על מה בדיוק? בבקשה: למשל על כך שביום שישי ישבתי במסעדה במקום לאכול אורז בבית, או על כך שרכשתי סנדלים כסופים וחדשים לבתי הגדולה, רק כי היא ביקשה נעליים זהות לחלוטין לאלה של חברותיה לכיתה. אולי אני צריך להרגיש אשם גם על כך שאני גולש באתרים ומחפש את הדיל הבא לחופשה מקסימה באירופה (על הים, במלון חמישה כוכבים ושתהיה מפנקת - כי אשתי פשוט מתה על מסאג'ים)? בעיקר אני שואל את עצמי אם אני צריך להרגיש אשם על כך שאני ממשיך לצרוך למרות שהמינוס בבנק גדל - לעומת המשכורת שלי, שלא עלתה כבר שנתיים. אולי אנחנו באמת דור מפונק, צרכני יתר על המידה, שרק רוצה עוד ועוד ועוד? אולי אנחנו סתם חזירים קפיטליסטים, ובאמת כל מה שהממשלה צריכה לעשות זה לסגור לנו את קווי האשראי? או שאולי - וזו השאלה האמיתית - האם יכול להיות שפשוט משחקים בנו מכל הכיוונים? לא הפכנו סתם לצרכנים אובססיביים איך משחקים בנו? הנה תראו - דורשים מאיתנו דבר והיפוכו במקביל. מצד אחד שוטפים לנו את המוח על איך החיים הטובים נראים. מפוצצים אותנו בפרסומות בטלוויזיה, בסרטים, בסדרות, בשלטי חוצות, באתרי אינטרנט עם כפתורי "קנה עכשיו" ענקיים, ובשיווק מבצעי מכירות שווים. התעלמתם מהפרסומות והלכתם ישר לסופר? גם כאן יתקפו אתכם: על גבי מדפים ארוכים מוצג בפניכם שפע מנקר עיניים של מוצרים שגורמים לנו הצרכנים לרכוש מה שיותר. כמובן שיש גם המון מבצעים שכל תכליתם היא שנקנה חמישה פריטים מאותו מוצר – ועל הדרך גם נגבה את הרכישה עם עוד מוצרים משלימים. סיימתם לאסוף הכל בעגלה? בקופה כבר תציע לכם הקופאית עוד כמה מבצעים של "רק היום" (מה לעשות שה"סידור" שלה הוא שהיא מקבלת עמלה על כל מכירה נוספת בקופה?). את החשבון המלא אתם תשלמו כבר לבנק: שם יכריחו אתכם לקחת הלוואות בריביות גבוהות, רק בכדי שתוכלו סוף-סוף לסגור את המינוס - ולחזור למסע הרכישות. מיותר לציין שבתוך חודשים ספורים חשבון הבנק שלכם שוב יהיה במינוס - רק הפעם הרבה יותר גדול... ומה עם כל הסטנדרטים המחמירים ללבוש? בגדים לראיון עבודה, בגדים ליציאה, בגדים לנופש, והכל בליווי המלצות חמות ונוקבות לאיך אישה צריכה להיראות - ואיך רצוי שייראה גבר אמיתי, כמובן. וברור שגם לילדים יש סטנדרטים שמגדירים להם מה הם אמורים לאהוב, באיזה משחק משחקים עכשיו, ולאיזה מזון עליהם לצפות כשהם בוהים מול הטלוויזיה (כי ההורים שלהם כל היום בעבודה, מנסים להתפרנס ולממן את כל הטירוף הזה). בין לבין הילדים גם מקבלים "השראה" מעוד ועוד מסרים פרסומיים לגבי המון דברים שהם פשוט חייבים. רוצים עוד? בבקשה, בואו ניכנס לתוך הבית שנמצא במקום שהכי נכון לגור בו - כי שם גרים היום הצעירים. הוא כמובן יהיה מרוצף ברצפת פרקט שמעידה על משפחה מושלמת, ובאמבטיה ההולמת את דרישותיה של האישה האמיתית כדי שתוכל לפזר ברישול את שלל תמרוקיה היוקרתיים. אנחנו מפונקים - או שפשוט שיניתם את הכללים? מצד שני, בשיטת המקל והגזר, יכנו אותנו "מפונקים": דור שלא יודע לנהל את כספיו, שלא יודע לחסוך, שלא מבדיל בין טפל לעיקר, ובעיקר כזה שמבזבז את הכסף שלו על שטויות. כן, הדור המפונק הזה הוא אותו דור שעובד כמו חמור המון שעות כדי לממן את כל הוצאותיו, ושאנשים זרים מגדלים את ילדיו. דור שמבזבז כספים על בילויים ושהכי רוצה לגור במרכז תל אביב, לנסוע לחו"ל ולאכול במסעדות - אבל שוכח את מה שבאמת חשוב. רק תגידו מה אתם רוצים מאיתנו: שנקנה? שנחסוך? שנעבוד? שנגשים את החלום? שנלך אחרי הלב? שנהיה מחוברים למציאות? שנעבוד קשה? שנבלה זמן עם המשפחה? על איזה חלום ישראלי עוד לא הצלחנו לענות? במדינה בה הון ושלטון הפכו לאחד, מוצא את עצמו האזרח הקטן במצוקה אמיתית: מצד אחד, קפיטליזם במיטבו שבו בעלי ההון מעודדים צריכה בלתי פוסקת, כך שכל המשכורת תעבור הישר מכיסנו לחשבון הבנק שלהם. מצד שני ממשלה שנוקטת במדיניות של "רווחה" כלפי אוכלוסיות מוחלשות. את תג המחיר מקבל מעמד הביניים. הרי זה אותו מעמד שמשלם מסים גבוהים מתוך המשכורת שלו, כדי שיועברו לאוכלוסיות המוחלשות במטרה שאלה יקבלו שירותים מוזלים או חינמיים מהמדינה. ומי נדפק? מעמד הביניים, כמובן. העשירים הפכו את החלום הקפיטליסטי למציאות שבה הם חיים ומתעשרים, השכבות המוחלשות מקבלות מדינת רווחה, ומעמד הביניים, "המפונק", צורך מלמעלה, משלם ללמטה – ונשחק. הממשלה זורקת את כל האחריות על האזרחים: תפסיקו לקנות, תפסיקו "לבזבז", אתם הבעיה, אתם מפונקים. אבל בואו לא נשכח שהיא גם זו שיוצרת את המציאות שבה האזרחים פשוט לא יכולים להימנע מהגברת הצריכה, הרבה מעבר ליכולת הכלכלית שלהם – בלי קשר למעמד אליו הם קוטלגו. רוצים שלא נצרוך כל כך הרבה? זה גם בסדר. אפשר ליצור פה חברה פחות צרכנית ויותר שוויונית אם משנים את כל עולם המושגים שלכם ושלנו. חוקקו חוקים יותר נוקשים נגד פרסומות בטלוויזיה ובשלטי החוצות; סדרו את הסופר בצורה כזאת שנקנה פחות, אל תשלחו לנו תמונות של משפחות מאושרות שרועות על חוף הים בכרתים, ובעיקר אל תנקרו לנו את העיניים עם מוצרים שאפשר לקנות רק במדינות מתוקנות במערב. רוצים שנצרוך הרבה? בבקשה: הורידו מחירים, הורידו מסים, העלו משכורות, ותאפשרו לנו לחיות.

LionInDesert

New member
כן, ועל המשקל הזה,

אנסים יכולים לבקש בתחנונים מנשים לא להופיע בבגדים מפתים. למה סתם לפתות את האנסים המסכנים?

forglemmigej

New member
עוד ספין של ביבי

כן כן אנחנו הבזבזנים שלא יודעים לחסוך ליום סגריר
רק שביבי ואהוד ברח יסבירו איך הם מפנסיה צהלית ופנסיה של שר וראש ממשלה יכלו לקנות פנטהאוס ב40 מליון האחד ווילה בקסריה השני כשאחד מהם קיבוצניק והשני ממשפחה ממוצעת ביותר. שביבי יסביר למה כל הטייקונים לא מחזירים את ההלואות שהם קנו בהם את נכסי המדינה כאחרוני האוליגרכים ברוסיה ואת ההלואות הם לקחו על חשבון הפנסיות וקרנות ההשתלמות של המעמד הבינוני ועכשו הם לא שוות כלום. מי זה בכלל התשובה הזה שאת השם שלו רושם בשגיאות שנעשה מיליארדר על חשבון אחרים או נוחי או בן דב . או שרי שנולדה לאבא עשיר ולא התאמצה יום אחד בחיים שלה. זה מה שיש לנתן זהבי להגיד וזה לא ספין http://www.103.fm/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=FGEGLJ&c41t4nzVQ=EM

זה אישי העניין שלך עם ביבי?

ברור שהסיפור הוא לא אמיתי אלא ספרותי, אבל הוא בהחלט מתאר את החברה הישראלית של מעמד הביניים. כותב הסיפור אמנם קצת הגזים במותרות שיש לאותו אדם ובהחלט אפשר להוריד לו על זה ציון אם מנקדים את איכות הכתיבה שלו, אבל בהחלט ככה מתנהג היום הישראלי הממוצע. זה שלא יכול לעשות שום דבר רע, זה שעובד נורא קשה (ולא אומרת שלא!) ושמגיע לו ומגיע לו, ושבחוסר האחריות הכלכלית שלו אשם מישהו אחר, אף פעם לא הוא עצמו. מעמד הביניים הישראלי שיכול הכל יותר טוב מכולם, אבל חלילה לו להוכיח את זה כי 1. הוא לא חייב להוכיח כלום. הוא כבר עשה צבא וכבר נתן מעצמו מספיק למדינה. 2. הוא עסוק מדי בשביל לעשות משהו לשיפור מצבו. ----- לא מתיש להסתכל כל הזמן על כמה ולמה מרוויח מישהו אחר? כי לא בגלל הכסף של אהוד ברק והפנטאוז שלו באקירוב סובל מעמד הביניים.

forglemmigej

New member
קצת נתונים

תוך שנתיים עשה נתניהו וממשלתו מהפיכה נגד אזרחי המדינה.: אחוז העניים עלה ב25% תוך שנתיים והגיע כמעט לשני מיליון אזרחים, מחירי הדיור עלו ב38% בשנתיים, מחירי המזון ב35%, מחירי הדלק ב40%, מחירי התקשורת ב20%, אחוז האבטלה בין גילאי 35 ל56 עלה ל19% מ11% לפני שנתיים, מחירי הבריאות עלו ב20%, מחירי שרותי החינוך עלו ב15%, ארנונה עלתה ב9%,השכר הממוצע ירד ב3%... איך כל זה קשור לבזבזנות בדיוק ,זו אחריות בלעדית של ראש הממשלה וחבורת השרים שלו שאומרת כן לכל דבר שהוא מעביר והספין ההוא הוא אחד מיני רבים שווינט מטפטף בהשראת המנהיג הדגול והצנוע ,הישראלים בזבזנים וחושבים שהכל מגיע להם ועוד מעט יתחילו הלימודים וירד גשם והמחאה תגמר כי המצב עשר בארץ הם כווולם מפונקים ובזבזנים. כולם. ואלו שמנהיגים את המחאה גרים בכלל בפנטהאוז ברחוב רשי בנווה אביבים ואת כל ההודעות להפגנות הם שולחים באייפון.

RoyG NJ

New member
הנתונים העיקריים הם האבטלה והשכר הממוצע

הרי מה לעשות אין לנו משאבי נפט - ועולה כסף לקנות אותו - המחירים בשמיים וזה משפיע כמעט על הכל. לא מבין איך באים בטענות שמחירי הדיור יקרים .. זה מה יש .. הבעייה העיקרית היא שאי אפשר לגור בפרברים ולהגיע לעבודה/אוניברסיטה עם תחבורה ציבורית זולה ואפקטיבית ופה יש בעיה גדולה - לוקח עשרות שנים לעשות רפורמה או שינוי (נתב"ג 2000) ואז אחרי עשרות שנים מגלים שהרפורמה באוטובוסים בכלל לא עדכנית ושחסר מסלול המראה ובעצם בשנת 2012 חובה שתהייה רכבת קלה ... ועוד ועוד... לא ביבי אשם . לא מי שהיה לפניו ... ולא לפניו ... הבוחרים אשמים .. אולי הפעם הדברים יראו אחרת.

התחבורה הציבורית בישראל

אם אפשר להגיד עליה משהו זה שהיא זולה. מאוד מאוד זולה אפילו.

RoyG NJ

New member
יחסית למה ?

אני לוקח רכבת או אוטובוס למנהטן ב6$-9$ לכיוון. או משלם 2.50$ למטרו ויכול לנסוע כמה שאני רוצה ואפילו לעבור לאוטובוס. ואני בכלל לא מדבר עם "כרטיסיות" או חופשי חודשי. בארץ רכבת מחיפה לת"א עולה 30 ש"ח (שזה כמו 15$ בשקלול שכר) משם אני צריך לשלם עוד לפחות 10ש"ח עוד אוטובוס פנימי לאן שאני צריך. הזמנים לא משהו - הרבה פעמים לא יהיה לך מקום ישיבה. שלא נדבר על העובדה שיש איחורים כל הזמן, לא בכל תחנה אפשר לחנות בצורה נורמלית ואין תחבורה ציבורית טובה אל/מ התחנה.

מת״א לראשון

היה 11 ש״ח. אחרי הרפורמה 6 ומשהו, שאפשר להשתמש בכרטיס במספר אוטובוסים או רכבת במשך שעה וחצי. בשעה וחצי האלה אפשר לנסוע הלוך וחזור את הקו. בהולנד- כרטיס לשעה עולה 2.6 יורו. אני חזרתי מישראל לפני חודש. בביקור האחרון נסעתי מת״א לנהריה בפחות מחמישים שקל. מרחק כזה בהולנד עולה כ 25 יורו, אם לא יותר אז יחסית להולנד, זה מאוד מאוד זול. שלא לדבר על מוניות. לא משנה מאיזה כיוון מסתכלים על זה, גם מכיוון היחס בין מחיר נסיעה בודדת ובין השכר הממוצע - בישראל זה מאוד מאוד זול ביחס להולנד.

RoyG NJ

New member
נגיד שזול ... אבל לא נראה ששווה את זה :

"הרכבת "הופתעה" מהמחאה; הנוסעים נתקעו עוד דוגמא למערכת התחבורה הקורסת בישראל: תנועת הרכבות לא תוגברה, דרכם של מאות מפגינים לתל-אביב נחסמה " http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4105246,00.html

eladts

New member
באזור בוסטון

אפשר לסוע מעל 40 ק"מ (למשל מבריינטרי לברלינגטון) ברכבת תחתית + אוטובוס ב-$1.70 למחזיקי כרטיס חכם. ברכבת התחתית בת"א אתה יכול לסוע רק אם יש לך מכונת זמן.

לא דיברתי על רכבת תחתית

אגב, בתור מישהי שאין לה רשיון - דווקא נסיון עם תחב״צ יש לי הרבה. התחבורה הציבורית בישראל מעולם לא הפריעה לי כמשתמשת קבועה. מאז שעזבתי את ישראל דברים רק השתפרו. אפשר לקטר ובצדק על המון דברים בישראל. התחבורה הציבורית לא צריכה להיות ב top 10 של הרשימה. השימוש בתחב״צ בישראל לא מותנה בקיומה אלא ברצון של אנשים ומוכנותם לוותר על האוטו ולהשתמש בה. האוטובוסים ייסעו יותר מהר אם יהיו פחות מכוניות על הכביש (המסלולים של האוטובוסים בישראל כבר מזמן ״הולאמו״ על ידי רכבים פרטיים, ובאופן מפתיע לא ע״י ביבי). רכבות מאחרות ונתקעות באופן קבוע בכל מקום. מי שנוסע בתחב״צ בכל מקום בעולם, יודע את זה. גם חברות הרכבות הטובות בעולם לא יכולות לספק שירות מושלם.

John the Savage

New member
הבעיה העקרית של התחבורה הציבורית בארץ

היא שיש יום שלם בשבוע בו היא לא פועלת, ולכן אנשים לא יכולים להרשות לעצמם לוותר על הרכב ולהסתמך רק על תחבורה ציבורית. אילו רק היתה תחבורה ציבורית בשבת, המצב בארץ מבחינת תחבורה ציבורית היה יכול להיות מצויין.

מסכימה בהחלט

אבל זה כבר דיון אחר... מצד שני - אין הרבה אנשים שצריכים להגיע לעבודה וממנה, לאוניברסיטה וממנה בשבת... ואם אני לא טועה - עיריית חולון מפעילה תחבורה ציבורית לבליינים בין חולון ות"א בליל שישי...

סלסרו

New member
בדיוק באתי לשאול את מה שחלב שאלה..

קודם כל, אשמח לדעת מהיכן הנתונים. ממה שראיתי, תחת ביבי האבטלה דווקא ירדה, לא עלתה. לא יודע אם הנתונים שלך לגבי עניים נכונים, אבל בכל מקרה, בשנים האחרונות העשירים נהיו עשירים יותר ושאר המגזרים נשארו פחות או יותר היכן שהם היו, ולכן באופן יחסי נוספו עניים יותר, לא שמצבם הורע באופן אבסולוטי. קו העוני מבוסס על השכר הממוצע, וככל שהממוצע עולה כך יותר אנשים נמצאים תחתיו גם אם מצבם לא השתנה כהוא זה. מחירי המזון עלו בכל העולם, בעיקר בגלל קריסת הדולר (שגרמה לעליית הסחורות הנסחרות בבורסות העולם ועליית מחירי הדלק), ועליית המעמד הבינוני בסין, הודו וברזיל שכעת צורכים הרבה יותר מזון מבעבר. אבל אולי את מאמינה שביבי שולט על העולם, וגורם לכל שאר המדינות להעלות את מחירי המזון שלהם, לא רק ישראל. מחירי הדיור עלו בגלל מדיניות ממשלתית שהקפיאה את הבניה במרכז, הקפיאה את הבניה בשטחים, הנמיכה את הריבית (ובכך גרמה לאנשים להפנות את השקעותיהם לנדלן), החכירה קרקעות רק לעיתים רחוקות ובכך גרמה ליזמים לאגור אדמות, והערימה קשיים רבים על בניה ושיפוצים. כעת תסבירי לי שוב, מה לעזאזל את רוצה מביבי?

sirpad

New member
אז ביבי גם אחראי על זה

שהתחילו להשתמש בתירס לתעשייה של דלקים אורגניים, מה שהעלה את המחיר של חומרי הגלם למוצרי מזון בכל העולם?

RoyG NJ

New member
ואתם לא חושבים שיש בזה משהו ?

אני תמיד אומר שהתרבות האמריקאית שמעודדת לצריכה ולבזבוז עם קנה עכשיו שלם ב2014 (כשלא יהיה לך) , 0% לשישה חודשים וכו'... אני מאמין בקנה כשיש לך, לשימחתי עד היום מעולם לא הייתי במינוס, זה לא אומר שלעיתים לא חשקה נפשי לקפוץ מעל הפופיק ולקנות דברים. גם אני עשיתי טעויות פיננסיות ורכישות אמפולסיביות בחיי. אבל לתאר מצב שבו אתה טס לחו"ל בפעמיים בשנה עם כל המשפחה כשיש לך מינוס גדול בבנק ? אם אתה במצב שבו ההכנסות גדולות מההוצאות ואתה רוצה בתוכנית איך אתה מכסה חובות .. ניחה .. אבל אם אתה במינוס וכל חודש רק מגדיל אותו ... תעשה שיעורי בית .. אין דבר יותר קשה מלהגיד טעיתי... והיום חוסכים - יוצאים לעבודה נוספת - מוכרים את הבית ... לא - עד סוף השנה אני אקנה IPAD ...

למעלה