בוא אני אנתח את המקרה שלך שתבין איפה אתה טועה -
אתחיל ואומר שחוסר הנסיון שלך פוגם משמעותית בקבלת ההחלטות וההתנהלות שלך בתהליך בחירת האופניים, אנמק -
אתה רוצה לקנות אופניים לרכיבות עירוניות, התקציב שלך נמוך מאוד (עד 1500 ש''ח) ולכן אתה פונה ליד 2.
בכל מקרה אתה רוצה להחליף את הצמיגים. הוצאה של כ - 300 עד 400 ש''ח נוספים כבר בהתחלה.
בעקבות התקציב הנמוך אתה תאלץ להתפשר על מצב האופניים ( בין היתר) ולקנות אופניים בעלי חלקי בלאי ( חלקים כמו מערכת הינע/צמיגים/כבלים/רפידות וכו..)
במצב רע ללא זמן חיים רב, אם בכלל, מה שאומר שכבר במהלך השנה הראשונה אתה תחליף הרבה מאוד חלקים מחוסר ברירה, במקרה הטוב חלקים כמו שרשראות,כבלים,
רפידות ברקסים ובמקרה הרע חלקים כגון גלגלי שיניים,מעבירי הילוכים, פדלים ועוד ועוד.
בהסתכלות לטווח הארוך - ( אמרת 4-5 שנים לא?) אתה תוציא 1500 ש''ח על האופניים עצמם, כ - 400 ש''ח על צמיגים וכמו שאמרתי עוד מאות טובות (אם לא יותר) על
תחזוקת האופניים והחלפת חלקי בלאי.
לתענוג הזה אני מוסיף את חוסר הידע שלך באופניים, מה שאומר שכל תקלה/כיוון/ טיפול שוטף באופניים יצריך הגעה לחנות "זרה" שתיגבה ממך סכומים משמעותיים על כך.
במקום כל ההרפתקאה הזו - תשקיע עוד קצת בתקציב שלך, תבין קצת את התחום, תתמקד בחנות מומלצת שקרובה לביתך, תעזר בחבר או כל אדם שמבין קצת בתחום,
תקנה אופניים חדשים, עם אחריות וחנות שלפחות בשנה הראשונה תטפל לך באופניים במסגרת האחריות, אולי גם תזכה אותך על הצמיגים שתחליף בעסקת "ראש בראש" במעמד הקנייה.
ומשם תתקדם.
זה מנסיון שלי, זה מה שאני הייתי עושה.