עוד אופניים לסינון

Ring Bearer

New member
עוד אופניים לסינון

שלוש אופציות
במיוחד הייתי רוצה לדעת האם המחיר של הטרק הראשונות שווה או צריך להתמקח עליהם, והאם מדובר באופניים טובות להחליף להן גלגלים לסמי סליק ושיחזיקו שנים, או שבכלל אין צורך להחליף (עבור נסיעות עיר + ירושלים-תל אביב), או שאפשר להסתפק גם באחת האפשרויות הזולות יותר?

faloou

New member
הטרק בצבע תכלת - אופני נשים

המארין - ישנים.
לנסיעות עירוניות, גלגל 29" זה יופי, בטח עם צמיג מהיר.

faloou

New member
נוח זה עניין אישי.

משתנה מאדם לאדם בהתאם לפרופורציות שלו.
&nbsp
מחיר תלוי במצב האופניים.
אם צריך להחליף צמיגים/שרשרת/כבלים/רפידות או כל דבר אחר מתבלה, זה משנה את העלות.

The Pinky P

New member
אחי, זה לא מדע גרעיני

תבחר אופניים במצב מכאני טוב שנוחים לך ובמחיר שהקצבת לעצמך.

אין יותר מדי הבדל באופניים של מאות שקלים.

Ring Bearer

New member
צודק, ובכול זאת גם אתה לא מצליח למכור

אני לא מבין באופניים, כבר ניסו לעבוד עליי גם באופן בוטה וגם באופן מתוחכם וחוץ מזה אף אחד לא רוצה לצאת פרייאר. אז אני מעדיף לקחת את הזמן ולקנות בסוף משהו שאהיה שלם איתו 4-5 שנים. לא משכנע?

zoharzafon

New member
ההתלבטות שלך לא ברורה

מצד אחד יש לך אופניים במידה 15.5 ומצד שני 18
אתה איש גומי?
אני מציע שתמצא חבר שמבין ותשב איתו על החלופות כולל להגיע לבדוק את האופניים כי נראה לי שחסר לך הרבה מידע.
דרך אגב אני בניגוד לרוב החברים פה בעד לקנות חדש במיוחד עם רמות ידע והבנה לא גבוהות.

Ring Bearer

New member
לקנות חדש זה הכי קל

הולכים למוכר, הוא מסובב אותך איך שהוא רוצה ויוצאים עם אופניים מחוץ למחיר. יכול להיות שזה בסוף מה שאני אעשה. בירושלים אין הרבה חנויות אבל בינתיים שלוש החנויות שהלכתי אליהן הציעו לי אותו דבר: להרחיב קצת את התקציב. אז יש להם פתאום משהו משובח. ושבכלל לא נדבר על החלפת צמיגים.
אז בינתיים אני בולע צפרדע ונוסע באוטובוס.

ronengeles

New member
נכון, זה קל. למה חייבים לסבך דברים

בתקציב של עד 1500 ש"ח, אתה יכול ללכת על האופניים האלה
http://www.ctc.co.il/product/evoke-x50-2013/
הן עולות 1350, ותוסיף עוד 160 ש" על הצמיגים האלה
http://mibike.co.il/ProductDetails.asp?Product_Type=23&Product_SubType=92&Product_ID=85
&nbsp
אם אתה מוכן להגדיל בקצת את התקציב שלך (1850 ש"ח), הייתי הולך על אלה
http://www.ctc.co.il/product/trek-7-1-fx-2014/
&nbsp
עד כמה שאני מבין, אתה מתכוון לרכוב רק בעיר (מדרכות/כבישים) ואתה מתכוון להשתמש באופניים האלה לא מעט שנים, ככה שהייתי בוחר בדגם של טרק.
ההפרש במחיר כבר יתקזז עם הכסף שתוציא על האוטובוסים בזמן שאתה מחפש אופניים משומשים שיתאימו לך.

The Pinky P

New member
בוא אני אנתח את המקרה שלך שתבין איפה אתה טועה -

אתחיל ואומר שחוסר הנסיון שלך פוגם משמעותית בקבלת ההחלטות וההתנהלות שלך בתהליך בחירת האופניים, אנמק -

אתה רוצה לקנות אופניים לרכיבות עירוניות, התקציב שלך נמוך מאוד (עד 1500 ש''ח) ולכן אתה פונה ליד 2.
בכל מקרה אתה רוצה להחליף את הצמיגים. הוצאה של כ - 300 עד 400 ש''ח נוספים כבר בהתחלה.
בעקבות התקציב הנמוך אתה תאלץ להתפשר על מצב האופניים ( בין היתר) ולקנות אופניים בעלי חלקי בלאי ( חלקים כמו מערכת הינע/צמיגים/כבלים/רפידות וכו..)
במצב רע ללא זמן חיים רב, אם בכלל, מה שאומר שכבר במהלך השנה הראשונה אתה תחליף הרבה מאוד חלקים מחוסר ברירה, במקרה הטוב חלקים כמו שרשראות,כבלים,
רפידות ברקסים ובמקרה הרע חלקים כגון גלגלי שיניים,מעבירי הילוכים, פדלים ועוד ועוד.

בהסתכלות לטווח הארוך - ( אמרת 4-5 שנים לא?) אתה תוציא 1500 ש''ח על האופניים עצמם, כ - 400 ש''ח על צמיגים וכמו שאמרתי עוד מאות טובות (אם לא יותר) על
תחזוקת האופניים והחלפת חלקי בלאי.

לתענוג הזה אני מוסיף את חוסר הידע שלך באופניים, מה שאומר שכל תקלה/כיוון/ טיפול שוטף באופניים יצריך הגעה לחנות "זרה" שתיגבה ממך סכומים משמעותיים על כך.

במקום כל ההרפתקאה הזו - תשקיע עוד קצת בתקציב שלך, תבין קצת את התחום, תתמקד בחנות מומלצת שקרובה לביתך, תעזר בחבר או כל אדם שמבין קצת בתחום,
תקנה אופניים חדשים, עם אחריות וחנות שלפחות בשנה הראשונה תטפל לך באופניים במסגרת האחריות, אולי גם תזכה אותך על הצמיגים שתחליף בעסקת "ראש בראש" במעמד הקנייה.
ומשם תתקדם.

זה מנסיון שלי, זה מה שאני הייתי עושה.

Ring Bearer

New member
מברוק. הוכחה ניצחת

שאין כזה דבר מוכר לא מנוסה, יש רק קונה לא מנוסה. כול מוכר נהיה ברגע רוכב בטור דה-פראנס. תהיה זו גם נערה שלא מבדילה בין הבלם הקדמי לאחורי, היא תדע לשלוף את הSHIMANO ולא לרדת במחיר. זה לא היה ככה לפני כמה שנים. ב5 השנים האחרונות קניתי שני זוגות בלי בעיה גדולה. את האחרונות גנבו לי ועכשיו פתאום אין מזל, או שכולם הפכו קמצנים.

The Pinky P

New member
למה שמישהו ירד במחיר? למה הכל מאסחרה במדינה הזו?

אם זה המחיר המפורסם אז זה המחיר.
למה אתה יוצא מנקודת הנחה שמישהו צריך לעשות לך הנחה אוטומטית?
אנשים מנסים להוריד אותך עוד בטלפון, שזה מגעיל לגמרי.
המחשבה שלך שזו לא קנייה טובה אלא אם כן הצלחת להוריד במחיר הנקוב וזו בעייה.

יש הכל מהכל, מוכרים מנוסים, קונים מנוסים וגם כאלו שפחות.
אם אתה לא מבין אז אל תלך לבד פשוט.

ronengeles

New member
לא צריך לעשות הנחה אוטומטית

אבל רוב האנשים מפרסמים במחירים לא ריאליים, ולפעמים המחיר ההתחלתי הוא פשוט נק' התחלה למיקוח.
מי שמציע מחיר לא הגיוני בעליל, אני לא טורח לפנות אליו. ברמות שהוא מחפש, הבדל של 100 שקל לפה או לשם יכול להפוך את הקנייה למשתלמת או לא.
חוץ מזה, הרבה פעמים מגלים שמה שהמוכר כתב לא ממש מדוייק, ויש בעיות כאלה ואחרות, ואז כמובן הגיוני שהמוכר יירד במחיר.
כשקניתי את האופניים שלי למשל, המוכר ביקש 1100 ש"ח (חדשות עולות בערך 3000). המחיר היה מראש טוב, אז פניתי אליו ובאתי לראות את האופניים. כשבדקתי אותם, הסתבר שיש בעיה עם הרפידות באחד הבלמים, אז הוא הוריד 70 ש"ח, וקניתי אותם.
&nbsp

faloou

New member
לא הכל, רק מה שהוא מאסחרה הוא מאסחרה

כשאתה מוכר אופניים, אתה עוסק במאסחרה, אז מה הבעיה הגדולה לקבל הצעה נגדית?
מה בזה לא מתאים לכבודו?!
מה "מגעיל" בלדבר על הכסף בטלפון?
מה, כסף זה כזה דבר אינטימי שחייבים לדבר על זה בארבע עיניים, על ארוחת ערב טובה, עם נרות?!
מי שמעוניין רוצה לדעת *לפני* שהוא טורח להגיע, אם אפשר להגיע להסכמה על מחיר אחר ממה שפירסמת.
&nbsp
מה רע בזה?

למעלה