שקרים ומיקרופון
ציטוט של יקיר מתוך פרוטוקול של ועדת הכנת מישיבת ועדת החינוך והתרבות שהתקיימה ביום רביעי, י"א בתמוז התשס"ד - 30 ביוני 2004 - בשעה 09:30 יקיר אנגלנדר: בתור אדם שיוצא בשאלה אני מגיע מישיבה אחרי שלמדתי, יצאתי בגיל 22. מעבר לכל הקשיים שיש ליוצא בשאלה, שזה קשיים להתמודד עם ניתוק לפחות חלקי מהמשפחה שלו, שמאוד פגועה, מעבר להתנתקות לפחות חלקית מהמשפחה, אנו עוברים לעולם מערבי, כלומר מציבור חרדי שבו היה לי המון דברים תרבותיים מאוד יפים, אבל שהם לא רלוונטיים לעולם החדש שאליו הגעתי. ומכיוון שעשיתי את הבחירה שהתגבשה במהלך שנים, שאני רוצה לחיות בעולם המערבי, ללמוד באוניברסיטה, לפתח את עצמי כמו שאני רוצה להכיר את עצמי, היו לי דברים שהפריעו לי, והיום אני רוצה לבנות משהו אחר, אני צריך את הכלים המינימליים שיש לכל אדם בחברה הישראלית שהוא מקבל אותם. לכן אגע רק בנקודה של החינוך. אתם העליתם את הנושא של תוכנית לבה, ואני חושב שצריך להפריד. יש כל הנושא, אם זה יתקבל או לא, מה שהעלית קודם לגבי לבה. זה בעיה אחת. יש הנושא שלנו כאנשים שיוצאים כרגע בשאלה, ולא קיבלנו אותם לימודים ותכנים שאני זקוק להם היום כשאני רוצה להיות בעולם המערבי. אני צריך את תעודת הבגרות, את השלמת ההשכלה. ההשכלה שלי כאדם שיצא בגיל 22 מן העולם החרדי זה שווה ערך למשהו בסביבות כיתה ד' לגבי אותם תכני לימוד שרלוונטיים על מנת להתקדם ולהתקבל. כלומר בלימודי גמרא הידע שלי הוא מצוין, אני מקווה שיכולות הלמידה שלי לגבי דברים של ישיבה היו מצוינים, אך זה לא רלוונטי היום לחיים שלי, שאני רוצה לפתח אותם, שהם חיים אחרים לגמרי. כמו כל בן נוער שמגיע לו מינימום 12 שנות לימוד, משקיעים היום במערכת החינוך אפילו בילדים ובנערים שמתקשים, אני חושב שקל וחומר בן בנו של קל וחומר לנו שאנו יוצאים בשאלה, אנו התאמצנו, אנו עוברים תהליך אישי קשה של כל אחד מאתנו, שגם כך הוא קשה. אני חושב שהמדינה צריכה לפחות לאפשר לנו את המינימום של השלמת בגרות, של יכולת כדי שנוכל להמשיך הלאה מעבר לכל אותם קשיים שאנו מתאמצים ועושים - כולנו מתגייסים לצבא או עושים את השירות שצריך לעשות. כולנו רוצים להעניק למדינה, אך אנו צריכים את המינימום שמגיע, כמו שמגיע לכל בן נוער, אני חושב שגם מגיע לכל אחד ואחד מאתנו. * אומנם אפשר להסביר את דבריו שבסך הכול הביא סיטואציה של בחור יוצא בשאלה בלי השכלה ולכן השתמש במילים "אני עכשיו רוצה להתקבל לאוניברסיטה" מה שברור שזה שקר לבן, זה שקר שבשתיקה מכיון שכול שמי ששמע אותו פירש את הדברים אחרת. ופה זה לא תוכנית טלויזיה זה דיון במקום ממלכתי ועוד על כסף! שברור שלשקר בו גובל בעבירה פלילית! * עוד נקודה שהעלה כותב מוכשר מחדרי חרדים (שאני חייב לציין שהופתעתי מהרמה האיטלקטואלית והפלורליזם שיש שם) מאיפה נראה לכם המראינת שלפה את השאלות על השטרימל והפאות? למי שלא יודע לפני הראין יש תחקיר שמהלכו כניראה יקיר סיפר קצת על עצמו. מה שברור שנוצרה תדמית של חסיד אדוק ולא אורתודוקס מודרני מהר שלום. * אומנם יקיר הוא זה שדיבר בראיון אבל הייה תחת חסות של ה.ל.ל !! אם באמת הסיפור לא נכון ה.ל.ל צריכים להתנער בפומבי. * האם יקיר יצא בגיל 22 עם תעודת בגרות כן או לא! ??? .