עוד אודות יקיר

אתה בחור משעשע :))

ב"ה חיוך העלת לי על הפנים שקראתי את שכתבת. אתה כותב עם המון הומר, יש בדבריך גם המון מהאמת. אך הנימה שלך... אני לא נסעתי ל-770 ללמוד, סיימתי את המסגרת הרגילה והתחלתי לעבוד. ככה שבכל קבוצה יש חריגים - סביר להניח שאני החריג בקבוצה - אך אני עדיין שייך אליה וגאה להשתייך אליה. אתה באמת נשמע אחלה - מעניין לשבת איתך על כוס קפה ב-4 עיניים... אתה עושה רושם של אדם נחמד : ) ראה בזה הזמנה לקפה - קולה - מה שבא לך. ואיפה שבא לך. (אני מזמין!) לילה שקט

סלסרו

New member
אתה נשמע כמו בחור שמנסה להתחיל

עם בחורה. You'll have to do a bit better than that.

אוייש נו..

ב"ה לאיזה פסים אתה לוקח את זה... לא מנסה לא לתחיל ולא עם בחורות - "מצא אישה מצא טוב - לא מצא מצויין". לא זה מה שאני צריך כעת על הראש.

סלסרו

New member
חידה לוגית

אם אתה לא מנסה לא להתחיל, האם אפשר להסיק שאתה מתחיל?

justchip

New member
דווקא לי זה נשמע שהוא מנסה

להתחיל איתך, אז אתה יכול להפסיק להצטנע.

שבתאי

New member
בעוד חודשיים יוצא ספר חדש ומפתיע...

את הספר הפיקה חברה גדולה שמייצרת מוצרים לקוסמים. בספר נחשפים "כל הקסמים" כולל כיפופי כפיות, סיאנסים וכו' - ככה שכל ה"מאמינים" בכוחות עליוניים יחטפו שוק... ותמיד אני מוצא עצמי תמהה, איך יכולים ה"מאמינים" ובמקרה הזה "החרדים" להתכחש כל כך למציאות. גם על ירון ידען הם טענו שהוא לא היה ראש כולל - פשוט דפוקים לגמרי. למה שישקר? למה לחשוד אדם בשקר סתם??? דפוקים לגמרי ומעצבנים!!!

שקרים ומיקרופון

ציטוט של יקיר מתוך פרוטוקול של ועדת הכנת מישיבת ועדת החינוך והתרבות שהתקיימה ביום רביעי, י"א בתמוז התשס"ד - ‎30 ביוני ‎2004 - בשעה ‎09:30 יקיר אנגלנדר: בתור אדם שיוצא בשאלה אני מגיע מישיבה אחרי שלמדתי, יצאתי בגיל ‎22. מעבר לכל הקשיים שיש ליוצא בשאלה, שזה קשיים להתמודד עם ניתוק לפחות חלקי מהמשפחה שלו, שמאוד פגועה, מעבר להתנתקות לפחות חלקית מהמשפחה, אנו עוברים לעולם מערבי, כלומר מציבור חרדי שבו היה לי המון דברים תרבותיים מאוד יפים, אבל שהם לא רלוונטיים לעולם החדש שאליו הגעתי. ומכיוון שעשיתי את הבחירה שהתגבשה במהלך שנים, שאני רוצה לחיות בעולם המערבי, ללמוד באוניברסיטה, לפתח את עצמי כמו שאני רוצה להכיר את עצמי, היו לי דברים שהפריעו לי, והיום אני רוצה לבנות משהו אחר, אני צריך את הכלים המינימליים שיש לכל אדם בחברה הישראלית שהוא מקבל אותם. לכן אגע רק בנקודה של החינוך. אתם העליתם את הנושא של תוכנית לבה, ואני חושב שצריך להפריד. יש כל הנושא, אם זה יתקבל או לא, מה שהעלית קודם לגבי לבה. זה בעיה אחת. יש הנושא שלנו כאנשים שיוצאים כרגע בשאלה, ולא קיבלנו אותם לימודים ותכנים שאני זקוק להם היום כשאני רוצה להיות בעולם המערבי. אני צריך את תעודת הבגרות, את השלמת ההשכלה. ההשכלה שלי כאדם שיצא בגיל ‎22 מן העולם החרדי זה שווה ערך למשהו בסביבות כיתה ד' לגבי אותם תכני לימוד שרלוונטיים על מנת להתקדם ולהתקבל. כלומר בלימודי גמרא הידע שלי הוא מצוין, אני מקווה שיכולות הלמידה שלי לגבי דברים של ישיבה היו מצוינים, אך זה לא רלוונטי היום לחיים שלי, שאני רוצה לפתח אותם, שהם חיים אחרים לגמרי. כמו כל בן נוער שמגיע לו מינימום ‎12 שנות לימוד, משקיעים היום במערכת החינוך אפילו בילדים ובנערים שמתקשים, אני חושב שקל וחומר בן בנו של קל וחומר לנו שאנו יוצאים בשאלה, אנו התאמצנו, אנו עוברים תהליך אישי קשה של כל אחד מאתנו, שגם כך הוא קשה. אני חושב שהמדינה צריכה לפחות לאפשר לנו את המינימום של השלמת בגרות, של יכולת כדי שנוכל להמשיך הלאה מעבר לכל אותם קשיים שאנו מתאמצים ועושים - כולנו מתגייסים לצבא או עושים את השירות שצריך לעשות. כולנו רוצים להעניק למדינה, אך אנו צריכים את המינימום שמגיע, כמו שמגיע לכל בן נוער, אני חושב שגם מגיע לכל אחד ואחד מאתנו. * אומנם אפשר להסביר את דבריו שבסך הכול הביא סיטואציה של בחור יוצא בשאלה בלי השכלה ולכן השתמש במילים "אני עכשיו רוצה להתקבל לאוניברסיטה" מה שברור שזה שקר לבן, זה שקר שבשתיקה מכיון שכול שמי ששמע אותו פירש את הדברים אחרת. ופה זה לא תוכנית טלויזיה זה דיון במקום ממלכתי ועוד על כסף! שברור שלשקר בו גובל בעבירה פלילית! * עוד נקודה שהעלה כותב מוכשר מחדרי חרדים (שאני חייב לציין שהופתעתי מהרמה האיטלקטואלית והפלורליזם שיש שם) מאיפה נראה לכם המראינת שלפה את השאלות על השטרימל והפאות? למי שלא יודע לפני הראין יש תחקיר שמהלכו כניראה יקיר סיפר קצת על עצמו. מה שברור שנוצרה תדמית של חסיד אדוק ולא אורתודוקס מודרני מהר שלום. * אומנם יקיר הוא זה שדיבר בראיון אבל הייה תחת חסות של ה.ל.ל !! אם באמת הסיפור לא נכון ה.ל.ל צריכים להתנער בפומבי. * האם יקיר יצא בגיל 22 עם תעודת בגרות כן או לא! ??? .

שבתאי

New member
יקיר צר לי שאלו הם חבריך!!!

צר לי מאוד! אני מאמין לך שאתה חסיד וויזניץ לשעבר. אני מאמין לך לפחות שאתה נהגת להגדיר את עצמך כחסיד וויזניץ. כן, חסידי וויזניץ יכבדו את זה שאתה מחזיק את עצמך כחסיד וויזניץ כל עוד אתה שם. מגיע לטישים ותורם כספים. אם גידמאק יכיר בעצמו כחסיד וויזניץ ויתרום כספים הוא, מבחינתם, יהיה חיסד וויזניץ מהודר... וכך סביר לי להניח. שאתה, חרף היותך חרדי מודרני, הגדרת את עצמך כחסיד וויזניץ כי זו הייתה האווירה במשפחה. ולחסידות וויזניץ וגם לרבה לא הייתה שום בעיה עם זה. רק שעכשיו, כשזה מפדח אותם, הם מתנערים ממך-ככה זה חרדים וכלל לא התרשמתי מכלום, אף שקראתי את השרשור ב"בחדרי חרדים" לי מפריע שכאן, בפורום הזה, יש אנשים שלא מביעים בך תמיכה מוחלטת. זה מציק לי גם כי אני מצליח לחוש אותך מרחוק. אבל בעיקר כי אני רואה בזה הצלחה של החרדים. מעצבנת אותי הנאיביות המטומטמת של היוצאים בשאלה. שלא מבינים שהחרדים הם חבורה של חולירות שקרנים שיעשו הכל בכדי להשמיץ כל יוצא בשאלה. "כל יוצא בשאלה" זה אומר כל אחד ואחד מפה!!! נמאס לי כבר מהיוצאים בשאלה האלה... נמאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאס!!! תתאפסו על עצמכם י'דפוקים. מה אתם משחקים לידים של החולרות האלה??? יקיר הוא "משלנו" - הם הנבלות מחבקים גם אבא שרצח את הבן שלו. אז אנחנו, לא נהיה מטורפים כמותם, אבל לפחות משהו, תמיכה מינימלית באדם שנפל קורבן לפיותיהם הפעורים של החולרות החרדים. קצת ללמוד מהם לא יזיק!!! ולא!!! הוא לא גרם שום נזק לה.ל.ל. אף אחד לא חושד בה.ל.ל בקונספירציה. ומי שכן, שיילך לעזאזל...

``אף אחד לא חושד בה.ל.ל ומי שכן..``

אם הערך העליון שלך זה ה.ל.ל זכותך המלאה ואני מכבד את דעתך. אצלי הערך העליון זה אמת, הוא קודם לה.ל.ל ובלעדיו לא ההיתי יוצא בשאלה.

בחדרי חרדים מאשים את מחשבת ישראל

לטוענים שהחרדים המרכלים מאשימים את הלל. לפניכם הודעה מהפורום החרדים המרכלים טוענים שאגודת הלל וחסידות וויזניץ נוצלו לשאיפותיו האקדמיות של יקיר. הנה ההודעה: לכל בוגרי 'היישוב': תפסיקו לרכל! מספיק! הבנו את הפואנטה, יקיר למד אצלכם ולא בוויזניץ! כמה אפשר לחזור על זה?! תפסיקו לדוש באישיותו של יקיר אנגלנדר! הוא לא מעניין אף אחד! עברו של יקיר אנגלנדר לא משנה כלום, מה שמשנה משהו זהו העתיד שהוא תכנן לעצמו יקיר ניצל את תמימותם של עמי הארצות מהאגודה ליוצאים בשאלה שאינם מבחינים בין קלצקין לסיקריקים ובין חיים מאיר ליקיר לצורך ראיונות בטלוויזיה שיקדמו את הקריירה האקדמית שלו. יקיר הלז רוצה להיות פרופסור לענייני חרדים ומומחה למגדר, יהדות ופוסט מודרניות אגודת הלל בסך הכל נפלה בפח תעלוליו התקשורתיים. למרות שהייתה שותפה למטרתו: השמצת החברה החרדית. לא ירחק היום וכולנו נחזה בחתן פרס ישראל פרופסור יקיר אנגלנדר הנכבד מרצה יחד עם דניאל בוארין על היהדות הנשית ושאר ירקות וכמובן שכל הכופרים מעצכ"ח שגבורים גדולים עלינו כשמדובר בכלבים לבנים ובדגים מדברים מפחדים לצאת ממאורתם. חבר'ה אולי תתמודדו עם הפדיחות של אליליכם החדשים "מדעי היהדות"? אולי תסבירו לנו הנבערים איך בחור על גבול השפיות מרצה בחוג למחשבת ישראל? האם לא היה עדיף שיקיר הלז היה נשאר בהיישוב? שם לפחות היו שולחים אותו לטיפול. ולא מלעיטים אותו בספרות פוסט מודרנים שחרפנה אותו.

איזה תמימות?

על מה אתה מדבר בכלל? יקיר הגיע להלל בתור מתנדב הרבה לפני הראיון בטלויזיה. ולראיון הוא הגיע על דעת עצמו! ותפסיקו לבלבל בשכל על ``השקר הגדול`` אם יש לך טענות תיפרוס אותם ואל תישתמש בדמגוגיה.

שקרים שקרים שקרים שקרים שקרים

השקר אופף אותנו הוא מימינינו ומשמאלנו איננו מבחינים כבר בכלום האם יקיר קיים בכלל? או שהוא גם המצאה של יקיר והחרדים? אמרו לי, חסידות וויזניץ קיימת? ישיבת היישוב קיימת? הראיון בערוץ 10 היה או לא היה האם אנו בכלל קיימים? משהו בכלל קיים פה? מה קורה כאן? האם שכחנו שישנה אמת וישנו השקר יקיר מה עוללת לנו? האם אף אחד לא מבין שכל רגע ללא תגובה נורמלית הוא נזק לנו, ליושרינו, לקומונסנס שלנו, לחוש הצדק הטבעי שלנו? מה לכל זה ולהלל? הלל לא קשורה לכל זה כלל וכלל. תגיבו מהר ותסבירו לנו מה קורה מי שיקר החרדים, יקיר, סלסרו, אלוהים?

מחממנוע

New member
../images/Emo188.gif צודק!

שבתאי, היטבת להגדיר אני אוסיף, שעצוב שאנשים מרכזיים בהלל נתפסו ל"מקוה צ'ונט" החרדי ונזעקו מעל במה זו אם אפשר לומר בעדינות - יתר על המידה. הוא לא אשם (המוקיע) מעולם לא היה חרדי, ולא יודע מה זה נייעס וחרדים משועממים, שעליהם בעצמם אפשר להתווכח, אם הם חרדים שהרי הם גולשים באינטרנט, יודעים מי היא הרבנית הצדקת שינעייד אוקונור ועושים עוד ועוד דברים מתחת לשמיכה שאין כאן מקום להאריך. גם אני כשפגשתי את יקיר, היה לי מאד קשה להבין מה הוא באמת רוצה, אבל כבדתי את דרכו, ובשלב מסוים אפילו הבנתי (מה שלא יקרה לעולם אבל לעולם אצל חרדים, מודרנים יהיו ככל שיהיו, וגם לא אצל דתיים. גם כפות סרוגות רואים רפורמים וקונסרבטיבים כחייזרים, ואולי עוד אאריך פעם) ידע את התקוה או לא ידע את התקוה זה לא מפריך את כל הראיון, אפשר גם לדעת שיש שיר כמו התקוה, ולהתקשות לשיר אותו. אפשר אפילו לדעת את המילים ולהתקשות להזדהות אתו, אפשר להתקשות להזדהות עם המפעל הציוני לדורותיו גם בתור יוצא, גם אם אתה חילוני למהדרין בלי כיפה. אני אישית גם חושב שאין כמו האמת, אם כי פה לא היה סילוף דברים נוראי כל כך, ובפרט חבר הלל, מוטב לו שלא יזעק כך,ואחרי שעמד מלא קומתו יצטרך גם לעמוד מאחריה, כיון שאת יקיר קבלו למיטב הבנתי כמו שהוא, לא חילוני גמור, שומר שבת, אבל שומע שירים אם מישהו אחר הדליק אותם. אז אם קבלו אותו להלל, ואם זה היה בסדר להשתמש בו ובדירתו, אחרי כל הדרך הארוכה, יבדקו את אלה שקבלו אותו, ואם לא רוצים לבדוק מדוע משתמשים בדרך הקלה והנוחה? אין לי תרוץ לדבר הזה כי אם חולשה של רגע. זה לא מעודד שאדם מרכזי מאד נוהג כך, בלא משנה זהירות. שוב, זה עצוב. ושבתאי, תודה לך שהנחת אבן להשען עליה.

סופסופ נפל לי האסימון

לא הבנתי מה היה הכעס הגדול של סלסרו, ליקו, אליזד ואפי' חרדים, על הסיפור עם הבן יקיר, ומדוע החליטו להלבין את פניו ברבים, על זה זה שהוא לא מחה כשדיברו על שטריימל, זה היה נשמע לי מוגזם בהחלט.. וסלסרו ליקו ואליזד הם אנשים שאני מעריך. היום נפל לי האסימון, מקור הכעס העמום, שגם אני הייתי שותף לו בצורה כלשהי (למרות שהתנגדתי ליקום פורקן שבירידה על אדם פרטי שכשל) ולא יכולתי לשים את האצבע על מה. בתחילה חשבתי שהכעס הוא על ההתרפסות ובסירוס הגברי (לשון הנקבה וכל אלו)... ובהעדר המיניות שבכלל אופייני לפורום זה (בחיי, ב"חדרי חרדים" יש יותר מיניות), מחשש להיכשלות חלילה וחס באנטי פמיניזם; כשכל ילדה מפגרת שרבה עם הדייט האחרון שלה, מרשה לעצמה לכתוב על "להכניס גברים לכיס הקטן" (וממש לא בהומור, ולא זה לא בהומור), וכשכל ילדה מבולבלת שאתמול נהייתה בת 18מרגישה פה מלכה, וזה עובר בסבבה ובליקוקי תחת מתרפסים.. אבל לא. הכעס העמום היה שם כל הזמן ודווקא על הל"ל.. מה דרוש ליקיר להציג את עצמו כחרדי יותר ממה שהיה? כפרימיטיבי יותר ממה שהוא היה? בדרך כלל אדם נוטה להציג את עצמו כמפותח יותר ולא כחשוך יותר? לא ככה? והנה האסימון נפל.. יקיר הבין שמצופה ממנו להציג את החרדיות כמקום הכי חשוך בעולם. הוא הבין שהראיון הוא בכלל לא איתו כאדם, אלא הראיון הוא בכלל עם עמותת הל"ל, שהחליטה לשלוח אותו כנציג (שזה לבד כבר גרוע מאד) .. הכתבת קיבלה מידע מקדים ככל הנראה מאגודת הל"ל, על חרדים עם שטריימלים שלא יודעים מהחיים שלהם שמגיעים להל"ל, והם מסבירים להם על ציונות, התקווה, מיניות, ועוד. ויקיר בסך הכל התנהג כפי שמצופה ממנו, להציג כמה חשוך הוא היה פעם, וכמה נאור הוא היום... ושיציאה בשאלה כלל לא קשורה להתנגדות לדת (עובדה הוא עדיין דתי).. זה בהחלט התחבר לי לכתבה האחרונה על סיטרא ועוד מישו ב"הארץ", בה המגמה היתה "הקטנה" של שני המרואיינים, והצגתם כ"נאבכים" על חשבון האדרת השם של אגודת הלל, והמצווה הגדולה שהיא עושה בעזרה לאנשים אלו, ושזה לא קשור בכלל לדת, אלא עזרה לאנשים מסכנים פרופר שנזרקו מהבית משל מדובר במשפחות במצוקה ותו לא.. ותו לא, כך שגם דתיים מוזמנים לתרום.. בדרך כלל הסנסורים שלי לא מטעים אותי... וזה אולי מביא יותר כסף לאגודת הלל, אבל עודשה הרבה פחות חשק לספר למכרים בעבודה על הרקע החרדי שלך. איך אומר האדמו"ר שליט"א, אם אתה לא אוהב את הדעות שלי אתה יכול להשתפר

למעלה