עודפים

עודפים ../images/Emo11.gif

זה יכול להיות עודף משקל, עודף ביישנות, עודף... כל דבר אחר- והכוונה היא למעשה לדברים שהם מוגזמים. לדוגמא, אני עודף רגישה, כלומר מאוד נפגעת בקלות, לשמחתי השתפרתי בקטע הזה, פחות רגישה, לוקחת דברים הרבה יותר בקלות, הדמעות לא זולגות ישר אלא יותר בוגרת בקטע הזה. ומה איתכם
מה ה"עודף" שלכם שפוגע לכם באיזשהו מובן בחיים וכיצד הוא פוגע ומה אתם עושים כדי לשנות

BellA עלמה

New member
לדעתי..

כל דבר שהוא בעודף (חוץ מ
שהוא לצערי אף פעם לא בעודף) צריך לאזן או לפחות לשאוף לאזן. עודף רגזנות עודף מופנמות עודף רגישות וגם עודף משקל. לגבי עודף רגזנות אני מתאמנת בטאי צ'י שזה מרגיע וגם קצת פילוסופיה סינית (איזון של ינג ויאנג). לגבי עודף רגישות לומדים (עם עבודה עצמית) לנתק את הרגש שצריך (או לשים אותו אל אש קטנה לפחות) לגבי העודף משקל - יש לי תוכנית לעבוד על זה

לקשמי

New member
אני חושבת שגם עודף ../images/Emo130.gif

לא רצוי
כמובן שזה לא טוב להיות גם בחוסר (למשל אוברדראפט) אבל יש משפט שאומר "מרבה נכסים, מרבה דאגה". לדעתי זה נכון.

BellA עלמה

New member
את מכירה מישהו

שהתלונן שיש לו יותר מידי כסף בבנק וכמה שהוא רוצה איזה מינוס נחמד?

לקשמי

New member
אף אחד לא רוצה מינוס

אבל כל האנשים ששמעתי עליהם שהתאבדו בגלל בעיות כלכליות, היו אנשים בעלי עסקים גדולים מאוד עם המון כסף. (בעל הסופרלנד בראשון, בעל מסעדה ידועה ששמעתי עליו ועוד). עודף הוא תמיד מצב של חוסר איזון וחוסר איזון הוא לא דבר בריא. זה טעות לחשוב שעושר הוא ערובה לאושר. אני לא אומרת שזה טוב להיות עני, אבל יותר בריא לחיות חיים פשוטים. זאת דעתי.

פאפיט

New member
עושר הוא ערובה להרבה דברים

חכם קווקזי אמר: "עושר הופך את העוני להרבה יותר נוח"

reedgreenwhait

New member
מסכימה עם החכם...

עדיף להיות אומלל ועשיר מאשר להיות אומלל ועני...

לקשמי

New member
הכל טוב ויפה, כל עוד

העושר נשאר. אבל מה קורה כאשר העושר נעלם? קל להגיד שזה לא יקרה, אבל בדיוק כמו שאתה יכול למות בכל רגע ורגע, גם העושר עשוי להיעלם כל רגע ורגע. ומה אז?

פאפיט

New member
למה להיות פסימית לגבי העושר

את יכולה לשאול "מה אם יעלם" לגבי הרבה דברים כמו בריאות למשל. אבל זאת התייחסות פסימית. למה שלא תחשבי על זה שיש לך משהו אז להנות ממנו ולהודות על שהוא קיים. זה לא חוכמה לחשוב רק על סופם של דברים. לגבי כסף, אז בדר"כ כסף עושה כסף. נכון שלא חייבים לחיות בראוותנות ופזרנות אם יש כסף. צניעות היא מידה טובה.

איזון

איזון, לפי דעתי, מורכב ממספר תחומים, ובכך מהווה משענת. מסכימה מאד עם מה שכתבת. לתלות את כל בטחוני ואושרי, בעושרי - זו שגיאה, משום שכסף זה דבר מאד לא צפוי (כמו החיים) ולא ארצה להתמוטט ולהתפרק ברגע שמשהו אחד קורס.

BellA עלמה

New member
שום דבר איננו

מבטיח אושר אפילו לא בריאות , זוגיות ומשפחה. יתכן שלאדם יהיה את כל אלה ועדיין יהיה לא מאושר. או לההפך אדם שלא יהיה לו את כל אילה ועדיין יהיה מאושר בחלקו. זה הכל תלוי באישיות

reedgreenwhait

New member
יש לי עודף עודפים :/

עודף דיכאון, ביישנות, שינאה, קינאה, עייפות, טיפשות, עצלנות, רצון למות, רגישות, פחדים, אובססיות, דאגות, בורות, משקל, פרנואיה, שתיקה...ועוד... העודפים האלה פוגעים לי בחיים בדרכים שונות ומגוונות, אני לא עושה שום דבר כדי לשנות את זה.

פאפיט

New member
אין לי עודף בשום דבר, חוץ מכולסטרול

אז אני בדיאטה מיוחדת.

m o u s e

New member
עודף רגישות...

אני נפגעת מהר מאוד מאנשים אפילו אם זה מדבר קטן שאין מה לעשות עליו אפילו קייס.. אני בעיקר מנסה לדבר אל עצמי במצבים כאלה ולבחון את המצב-הם יש סיבה שאני אהיה רגישה כל כך?

למעלה