עודף סינפסות?

ענתנוי

New member
עודף סינפסות?

הכותרת זועקת: לאוטיסטים יש יותר מדי סינפסות - בקרוב ניתן יהיה למצוא תרופה למחלה.
אז לפני שנכנסים לדיונים המעייפים על מהות האוטיזם אפשר לפסול את המאמר הזה על הסף כאוסף שקרים כי:

המוח הוא איבר דינמי - תאי עצב לא מתחדשים אבל כמות ההסתעפויות ומכאן גם כמות הסינפסות משתנה כל הזמן ותלויה בתנאי הסביבה.
אפשר לדמות את תא העצב לגזע העץ ואת הסינפסות לקצות השורשים והענפים שלו. כמות השורשים, למשל, תלויה בכמות וזמינות המים וחומרי המזון באדמה - וכמות הסינפסות במוח תלויה בכמות המידע שזורם בו. ככל שכמות המידע עולה - כך כמות הסינפסות גדלה - ולהיפך.

מסקנה: עודף סינפסות זו תוצאה של פעילות יתר במוח - ולא הסיבה לשונות התפקודית......

את צודקת,

וגרוע יותר, אם זה יעבור לשלב המעשה יהיו כאלה שירצו לייצר ילדים ע"פ מפרט.
הבעייה שלא ניתן לנצח מדענים בתחומם.
צריך ללמד אותם הומניות מהי ואז לפנות להגיון שבראשם.

תיאוריתית את צודקת, נחמד שכולם יכולים להיות צודקים, אבל...

מצאו הבדלים שניתן להסיק מהם לגבי התופעות הנראות, הסימפטומים.
עכשיו שאלה קטנה : האם גופנו בנוי רק מסימפטומים?
האם יש קשר בין הפיסי לרוח ?
כי אם אנחנו רק חומר את צודקת, אבל אז למען ההגינות שכולם ייוותרו על רגש ורוח.
אחרת, ישחקו אותה אלוהים, ישנו משהוא פיסי מבלי יכולת לדעת מה נגזרותיו, וכשלא יצליח להם ימצאו את האשמים. ההורים שהביאו ילד לעולם בלי או למרות הבדיקה גנטית החדשה.
וזאת בדיוק הבעיה מלכתחילה, חוסר המוכנות, חוסר המסוגלות לקבל את השונה כמו שהוא,
בלי פרשנות. לקבל את האחר כזכאי להיות אדם בלי שיתערבו בחייו.
ועובדה זו היא המפתח לפתרון.
מה סוג הפתרון, זו שאלה של פרשנות, והמדע, כל עוד אינו יכול להתמודד עם מוסר מדעי, שלא יתלונן שהמומחים שהוא מייצר לוקים קשות ביכולתם לראות את החיים בפשטות ובאהבה.

no ease

New member

הבמיוחד שמדובר במוח שיש קשר ברור בין המוח לרוחניות, רגשות וכו' שאף מחקר לא יצליח לפצח

נכון, ואני הסברתי למה המחקר לא רלוונטי לאוטיזם

ואת זה בינתיים אף חוקר לא הפנים, וגם כל המומחים מטעם.
אז לסמוך עליהם ?
לא לא לא
קודם שיבינו מה להיות אדם הומני, ואז יחקרו אוטיזם.
לכן לא ברורה לי הנהירה אחר מוצא פיו של "מומחה" כזה או אחר שיקצץ סינפסות בעיצוב כזה או אחר.

ענתנוי

New member
לא דייקתי

כי זה לא רלבנטי.
כמות הסינפסות במוח היא "תוצאה" ולא "סיבה" ואין טעם להיכנס להסברים מדעיים כי זו לא הבעיה.
הבעיה היא הגדרת שונות כלקות - כי אם השוואה היא הקריטריון היחיד הכל מותר והכל אפשרי - כולל שקרים, הטיות של תוצאות, חצאי אמיתות ועוד ועוד. כל מי שמכיר קצת את העולם הזה יודע שאפילו המאמרים הכי "אובייקטיביים" ו"מדעיים" סובלים מהטיות כאלו, לא כל שכן כתבות פסאו-מדעיות....

dina199

New member
הייתי אומרת פעילות ולא פעילות יתר

אני לא חושבת שמוח מסוגל להיות בפעילות יתר.

arana1

New member
"עודף" סינפסות זו סיבה לשונות תפקודית

אדם עם כמות גדולה יותר של סינפסות במח יתפקד בצורה שונה מאדם שיש לו הרבה פחות סינפסות
יותר קשרים ויותר מעבר מידע יוצר פרשנות אחרת של המציאות ומניעים אחרים לפעולה

גם בלי בדיקות פיזיות אפשר היה לדעת שאוטיסטים מונעים על ידי תפישה שהיא הרבה יותר מונעת הקשר מהממוצע
הדבר נכתב כאן בפורום הזה מאות פעמים
גם על ידי
זה כמעט לגמרי מובן מאליו
וכמובן שאף אחד מהמומחים והחוקרים לא מסוגל לראות את זה
כנראה בגלל שיש להם פחות מדי סינפסות במח

אגב
כשבדקו את מוחו של איינשטיין גילו שהוא רגיל לחלוטין חוץ מהבדל אחד
מספר הקשרים
שהיה הרבה יותר גדול מהממוצע
באמת נורא חבל שהמדע לא התערב בזמן וקיצץ לו כמה סינפסות

למעלה