עודף משקל

עודף משקל

לאחרונה שמתי לב שיש חלק מתוכינו שמתחילים להיות כמו האמריקאים ,עגלגלים כמו הסופגניות ובשוטטות שלי בקופות חולים ובתי חולים רואה כאילו שאני קטנטונת לידם ואני חושבת שאני שמנה, רואה את המצב הנגדי אילו השדופות שניתן לראות דרכם משהו בהפרעות אכילה , ואי אפילה סדירה תפס אצלנו חזק הדור הצעיר התרגל לאכול בחוץ משהו חם זריז וזהו ואותי זה מפחיד, כי אי אכילה נכונה בגיל הנעורים אומר תחלואה גדולה יותר בבגרות אני שהזנחתי את הגוף שלי ואכלתי בשקם מטוגנים או בחדר אוכל בצבא ראיתי לאין זה הביא אותי כיום שמקפידה יותר נראית אחרת אבל הצמיגים של אז לא רוצים לרדת זה העתיד שלנו, דור העתיד, והאכילה שלו כל כך לא בריאה , מתפללת שהמצב ישתנה לטובה

dietoday

New member
לדעתי

מה שכתבת נכון חלקית... מסכימה עם זה שהמצב מדרדר, אבל יש שני אשמים: חינוך וגנים (מלשון גנטיקה לא גן ילדים..). אני ושותף שלי הדוגמא המושלמת. אני אוכלת כל היום, בעיקר שטויות (כי אני עצלנית..). והוא בודי-בילדר, מאוד מקפיד על אכילה נכונה ודלת שומן. למרות שאני לא מאמינה בלהישקל, אני יודעת פחות או יותר שהתנודות משקל שלי הן בערך של קילו לפה או לשם. הוא, מצד שני, יכול להעלות הרבה אם הוא חורג מהדיאטה שלו אפילו קצת.. זה רק עניין גנטי. מצד שני, יש את עניין החינוך. שוב, אתן את עצמי בתור דוגמא.. בבית קיבלתי חינוך לאכילה נכונה, וגם מהנה. לארוחת עשר בבי"ס קיבלתי חטיף, לא סנדוויץ' מזין, כי זה אומר שלפחות אני אוכלת משהו, אבל בערב אכלתי ארוחה הגונה ומזינה. לימדו אותי לאהוב אוכל, אבל לא להגזים, וגם לאהוב אוכל בריא עם פינוק מזדמן של "פאסט פוד". ואז יש את האנשים שלא קיבלו שום חינוך או חינוך לקוי לגבי תזונה.. הורים עצלים/חסרי חוש בישול/חסרי זמן/כל סיבה אחרת שמאכילים את הילדים שלהם ג'אנק כל היום לא נותנים לילדים שלהם שום מושג לגבי אכילה נכונה. הורים שמחמירים יותר מידי לגבי זמנים של ארוחות או מה יש על הצלחת לרוב יגרמו לילד "למרוד" ולצאת לחפש את הפינוקים במקום אחר ואז שוב מגיעים לג'אנק ואכילה מיותרת... בסופו של דבר, הכי חשוב זה להבין איך הגוב האישי שלנו עובד ולהתאים את צורת האכילה אליו, ולא לנסות להתאים את הגוף לאיך שבא לנו לאכול... בתיאבון! :)

efriend

New member
כשחייתי בארה"ב

הייתי נוסע ברכבת התחתית, ורואה אנשים שמנים נורא שיושבים ברכבת וזוללים צ'יפסים וסופגניות (doughnuts) בשרשרת כל הנסיעה. האוכל שם מתוק ושמנוני נורא, ולהשיג ארוחת צהריים בלי אוכל מטוגן שמנוני ועם סלט זה ממש מבצע מסובך. יוגורטים בסופר ממותקים עד בחילה. זו פשוט מעצמה שניזונה מזבל. ואני עצמי באמץ הצלחתי לחזור משם באותו המשקל שבו הגעתי לשם. אני חושב שמצבנו הרבהההה פחות גרוע, אבל יכול להיות שזה מידרדר.

לקשמי

New member
פאסט פוד

חשבתי על המשמעות המילולית של המושג הזה: "מזון מהיר". וזה מביא אותי לחשוב איך בעצם התחילה התרבות הזאת של המזון המהיר. בארה"ב במיוחד (אבל גם בכלל בכל העולם המערבי) קצב החיים נעשה מהיר יותר. אנשים עובדים כל היום, צריכים להספיק את זה ואת זה ואת זה ומי בכלל זוכר שיש רק 24 שעות ביממה. ובתוך היממה הקצרה הזאת, כשיש כל כך הרבה דברים שצריך לדאוג להם למי בכלל יש זמן להקדיש לאוכל? אוכל בריא הוא דבר שדורש הרבה זמן, השקעה ותשומת לב. יותר זמן בישול, יותר זמן הכנה אפילו לפני הבישול וכו'. לכן התעשייה מצאה "פתרון" במזון המהיר, אוכל מעובד ומוכן מראש שלכל היותר צריך רק לחמם אותו במיקרו ואפשר לאכול... מה שכן, זה לא מסביר לי עוד משהו שלא כל כך ברור לי, איך התחילה התרבות של "להלבין" את האוכל. (למשל: לחם לבן, סוכר לבן, אורז לבן וכו'). הרי את הלחם המלא אפשר לאכול בלי הכנה מראש, את האורז הלבן עדיין צריך לבשל... ולוקח יותר זמן לייצר אותם, כי יש את התהליך של העיבוד, בעוד שהלחם הלבן וכו', זה המזון הפשוט והכי קרוב אל הטבע.

זה עולם אחר לגמרי

אמרו לי שאת הירקות קונים בודדים הם אוכלים פחות סיבים טבעיים ובריאים לכן שיצאה שם שיטת אן ויגמור אכילת ירקות ושתית עשב מיץ החיטה זה נחשב כחדשני והוקמו מרכזים שלמדו את האנשים לאכול ירק כדי להבריא מהסרטן איך הסתדרת להשיג ירקות? או שאכלת רק חסה כי זה הם אוכלים המון בכל המזון המוכן יש חסה בסנדוויץ

efriend

New member
הייתי קונה עגבניות בסופר בדולר וחצי האחת

וכיוון שעסקתי במחקר אקדמי והכנסתי היתה נמוכה, זה היה עול כבד על התקציב. ואם איזו עגבניה היתה נרקבת במקרר לפני שהספקתי לאכול אותה, הייתי מכריז יום אבל
כמה שהאוכל בארץ טוב, בריא, קל, טעים וזול!

קוראים לזה דיאטה ים תיכונית

ומשווקים את צורת האכילה הים תיכונית לעולם אחרי מחקר שנעשה בבית החולים וארצות אחרות מאמצות אותה , המחקר המדעי בוצע בבלינסון ונמצא שהיא מורידה כולסטרול ושומרת על הלב ושומרת על סכרת יציבה

מאחר ואני כבר לא מקל מהלך כמו פעם...

ועכשיו אני נחשבת "נורמלית" מבחינת המשקל ואפילו יש בטן קטנטנה, אני אישית חושבת שסה"כ צריך למצוא את האיזון- לא להיות רזים מידי ולא שמנים מידי. אבל כמובן שקל לדבר. מאוד קשה להוריד במשקל- צריך לשנות תפריטים, להוריד דברים שאוהבים שהם בד"כ המשמינים, לעשות כושר ולשנות תפיסה לגמרי.

להוריד משקל אפשר בצורה טובה

הבעיה יקרתי לשמור על הירידה ולא לעלות יותר במשקל , לשמור על ההישג וזה לא האוכל שעוזר, הפעילות הגופנית היא זו שמורידה את המשקל המיותר

למעלה