עודף חלב

עודף חלב

יש לי יותר מדי חלב. מה עושים? אני מניקה כל פעם מצד אחר אחרי שהקטן קם, בערך כל שעתיים. כשעה לפני שאני אמורה להניק הצד המלא מתחיל לנזול ולכאוב. בלילה לפעמים אני מתעוררת מרוב שהגודש כואב. מה עושים? ביום עד לפני שבועיים הנקתי לפי דרישה, שזה אומר כל שעה בערך. אז אולי זאת הסיבה. בלילה הקטן מתעורר בשעות די קבועות ואני תמיד מניקה מהצד הקבוע. אז למה כואב לי? מה לעשות?
אגב, הקטן בן שלושה חודשים. הפסקתי להניק לפי דרישה כי עלה המום במשקל, נולד 4 קילו ובגיל חודשיים וחצי הגיע ל 7 קילו. אני גם חוזרת לעבודה עוד מעט, אז רוצה להרגיל אותו לא להיות תלוי בציצי.
אשמח לתובנות

michal@gal

Active member
מנהל
ממתי את מרגישה עודף חלב?

זה היה כך תמיד או רק מאז שהפסקת להניק לפי דרישה.
&nbsp
הקצב המהיר של עליה במשקל הוא נורמלי אצל יונקים. הרבה יונקים מכפילים משקל לידה כבר בגיל 4 חודשים. מגיל 3 חודשים הקצב הזה יורד.
&nbsp
אני לא הייתי משנה בכוח את סדר היום של היונק רק בשביל להכין אותו לעתיד. כרגע הוא קטנטן ונמצא איתך בבית. תני לו ולך להנות מזה כל עוד זה נמשך.
ברגע שתחזרי לעבודה והוא יכנס למסגרת הוא יסתגל מהר מאד לשינוי.
&nbsp
היונק לא "תלוי בציצי" אלא "רגיל לאמא" בלי קשר לדרך שבה הוא אוכל. כשאת תחזרי לעבודה הוא יתרגל לדמות מטפלת ראשית אחרת, ללוח זמנים יותר נוקשה ולדרך האכלה שונה. תקופת ההסתגלות לא בהכרח תהיה קצרה יותר אם כבר עכשיו תכניסי אותו ללוח זמנים נוקשה יותר..
&nbsp

זה לא רק בשבילו

גם לי היה קצת קשה עם זה. זאת אומרת, קל לי להניק, הכי קל למעשה. אבל זה הגיע למצב של פעם הנקתי חצי שעה אחרי פעם הקודמת. לא יכולתי לצאת לשום מקום ליותר מרבע שעה. הוא לא ישן הרבה במהלך היום, לרוב 40 דקות. ואם הייתי מניקה לפני ואחרי השינה, זה היה צפוף מאד. בערב אני כן מניקה יותר, לא רק אחרי השינה.
לגבי הגודש, הרגשתי אותו גם קודם אבל כמובן שפחות מאשר עכשיו. זה היה יותר בלילה, אם לא הנקתי כל רבע שעה לפני שנרדם, הייתי מתעוררת בלילה מכאבים.

למעלה