עודכן התקן לתקעים ושקעים

רז חשמל

New member
פשוט מטורף

במקום שמכון התקנים יעסוק בבעיות קריטיות יותר הוא עוסק בשטויות וגורר את הציבור להוצאות מיותרות. אני עדיין לא הבנתי איך השקעים החדשים יעבדו עם תקעים ישנים (מכשירים ישנים). לפחות שמכון התקנים יהיה חכם וישווה את התקן לתקן הגרמני או האיטלקי מה שיוזיל את מחיר הציוד.

eladts

New member
אני חושב שהתקן החדש

הוא של תקעים בעלי 3 פינים עגולים שמתאימים לרוב השקעים הקיימים. יש כבר מכשירים שבאים אם התקעים האלו, שהוכנסו לתקן בשנת 1989. אני חושב שכעת מתכוונים להוציא מהתקן את התקעים אם הפינים המלבניים. לעבור לתקן שונה לחלוטין זה כבר לא מעשי, היה צריך להשתמש בתקן אירופאי כלשהו לפני 50 שנה ולא לנסות להמציא מחדש את הגלגל.

wil

New member
לפחות התקן שלנו תואם לתקן האירופאי

לגבי מכשירים נטולי הארקה - גם זה משהו... יש הרבה יותר מכשירים כאלו בבית ממוצע מאשר מכשירים עם תקע רגיל (מטעני טלפונים, שואבי אבק, טלויזיות, קולנוע ביתי, ספקי כח של כל מיני מכשירי אלקטרוניקה, וכו')

eladts

New member
נכון

אבל התקן הישן המקורי (מלבנים) לא תאם גם ב-2 פינים. בשנות ה-80 החלו להופיע לראשונה שקעים שמתאימים גם ל-2 פינים עגולים ומאוחר יותר השקעים הותאמו גם ל-3 פינים עגולים. חוץ מזה, יש נטייה של מכשירים לעבור לחבור מאורק - למשל היום לרוב המחשבים הניידים יש חיבור של 3 פינים בעוד שבעבר היה להם חיבור של שני פינים בלבד. אפילו ספק של מודם/נתב 2WIRE מתחבר לשקע עם כבל בעל תקע של 3 פינים.

kitt

New member
אני עכשיו בתחילת בניה, האם אפשר

להשיג כבר את השקעים החדשים? האם כדאי לבקש מהחשמלאי להשתמש בהם? האם לGEWISS יש שקעים כאלה?

אני כבר מתחיל לראות מה יקרה.... אנשים ינסו להתאים את התקעים החדשים ע"י קידוח החורים של השקעים שלהם. מעניין כמה יעשו את זה כשהחשמל מחובר....

wil

New member
למיטב הבנתי השקעים לא שונו

השקעים של היום קולטים את כל סוגי התקעים, גם הישנים (פרופיל מלבני) וגם החדשים (עגולים) זה עד כמה שאני מבין. בכל מקרה כדי שלא יהיו פאדיחות אפשר לבקש דוגמית של השקעים שמתוכננים להתקנה בדירה, ולבדוק התאמה מול תקע מהסוג החדש.

eladts

New member
התקן של השקעים

שיכולים לקלוט גם פינים מלבניים וגם עגולים (בכל 3 הפינים) קיים כבר משנת 1989 וכל השק. בשנה שנתיים האחרונות החלו להופיע תקעים עם 3 פינים עגולים במכשירים חשמליים, מפצלים, כבלים מאריכים וכן תקעים להרכבה עצמית. מהידיעה ב-YNET קשה להבין משהו אבל נראה שבעתיד התקעים עם הפינים המלבניים יוצאו מהתקן והשקעים התקניים החדשים יוכלו לקלוט רק תקעים עם פינים עגולים. אם זה אכן המצב אז כדאי לקנות סטוקים של שקעי "תקופת המעבר" שנמכרים כיום כדי להמנע בעתיד מהחלפת תקעים למכשירים קיימים.

eladts

New member
אם אתה רוצה שקע

שמקבל (כמעט) כל תקע שקיים על כדור הארץ נסה את Wonpro R4. דרך אגב בטבלה שם הם קורים לתקע הישראלי הישן ISRAEL/EGYPT ולחדש MIDDLE EAST למרות שלמיטב ידיעתי שניהם מצויים רק בישראל. לך תבין סינים.

nhezy

New member
תקעים חדשים

התקן החדש של התקעים של פינים עגולים 4 מ''מ עובי אינם צריכים לגרום למצב של החלפת כל בתי התקע (שקע בפי עמך) היות וכל בתי התקע הקיימים משנות ה 80- יש להם חור עגול במרכז החריץ המלבני כך שהפינים העגולים יכנסו במשולש של החריצים בבתי השקע. רק בתי שקע ישנים שהחריצים שלהם מלבניים בלי חור באמצע המלבן לא יתאימו להכנסת הפינים עגולים ולכן יצטרכו להחליפם.

eladts

New member
ראיתי במו עיני

אנשים "משדרגים" שקעים ישנים בעזרת טסטר או בשיטת "מה שךא הולך בכוח הולך ביותר כוח".

למעלה