עוג חרוק בזמן עיצוב

אדם ק

New member
עוג חרוק בזמן עיצוב

קיבלתי אותו לפני חצי שנה בערך מירון, מאוד אהבתי את הצורה שהייתה לו אז, אך העדפתי להוריד 40% מהנוף,.... באותו זמן התחלתי לעצב אותו גם עם מכופף ענפים שהלבשתי על הגזע וגם עם ליפוף, הכיפוף בליפוף הרג את שני הענפים אך מיד פרצה עלווה חדשה באיזור של יציאת הענפים מהגזע... הנה תמונה מתחילת העיצוב: (ינואר2006)

אדם ק

New member
העץ היום

לאחר תקופהת כיפוף (במכשיר/מכופף ענפים) שנמשכה כמה חודשים, + גיזום שהתבצע אתמול... הכיפוף הסתיים אך אני משאיר את מכופף הענפים לתקופת "השהייה"....עוד כמה זמן כדאי להוריד? חודש? הנה תמונה:

noamrathaus

New member
מכופף

הי, מניסוני הדל בשימוש במכופף (הדבר האדום בתמונה) נוצר יותר נזק לעץ/גזע מאשר תועלת מהכיפוף... זאת מכיוון שהכוח המופעל על הגזע הינו ממוקד מדי, ומרבית הגזעים אינם יכולים להתכופף בנקודה אחת .. אלא צריכים "קשת" כיפוף.

אדם ק

New member
בקשר למכופף...

המכופף הינו על המפרק, המפרק הוא הנקודה היחידה שאני רוצה לכופף... ובגלל שהמכופף על המפרק ולא על ענף ישר יכול להיות שהכיפוף יהיה שונה, המכופף משנה את זווית המפרק... לפני כך לא היה שם ענף/גזע ישר... היה כיפוף ואני רק מחדד את הזווית...

noamrathaus

New member
אם זה עובד אז למה לא

אם זה עובד לך אז למה לא? אני לא הצלחתי לגרום לזה לכופף משהו... יכול היות שכיפןף מפרקים זה מטרתו.

BP2

New member
מכופף

אדם - קודם כל העץ מקסים! חשבת על שימוש בראפיה למכופף? אין חשש לפצע על הגזע? תוכל לעדכן אותנו איך נראה העץ אחרי הסרת המכופף? תודה

למעלה