עוגת תפוחים

שמעון70

New member
עוגת תפוחים

שלום לכולם קניתי לילדים תפוחים ירוקים קצת חמוצים הילדים לא אהבו אותם יש למישהו מתכון לעוגה עם תפוחים קצת חמוצים תודה שמעון

pirge

New member
עוגת תפוחים בחושה בהמלצה.

pirge נושא: עוגת תפוחים בחושה תוכן: 2 כוסות תפוחים ירוקים לא קלופים חתוכים לקוביות קטנות 100 גרם צימוקים כף קינמון חצי כוס יין אדום מתוק 2 כפות קוניאק להשרות חצי שעה 3 ביצים שלמות כוס סוכר כוס שמן להקציף ביחד 2 כוסות קמח מנופה שקית אבקת אפיה להוסיף בתנועות קיפול לביצים לערבב הכל ביחד. אפשר לאפות ב-2 תבניות אינגליש קייק או- בתבנית גדולה משומנת מספר 26. אופים חצי שעה בחום 175 מעלות, עד שקיסם עץ יוצא יבש. כשהעוגות מתקררות, לפזר אבקת סוכר.

pirge

New member
בתמונה של העוגה עם החור זו עוגה

של דנית סלומון. את העוגה הביאה שלי לפורום החלבי . עוגה של דנית סלומון במקור מבננות. אני המרתי את הבננות לתפוחים והוספתי גם ממרח תמרים. יצא גדול.
עוגה של דנית סלומון : במקום הבננות הוספתי תפוחים וממרח תמרים . עוגת בננות ואגוזים /דנית סלומון, "עוגות בקלי קלות"הובא על ידי Chli לפורום "אוכל חלבי" 2 תבניות מוארכות (אינגליש-קייק) 26x6 ס"מ) המצרכים: 100 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 כפית קליפת לימון מגורדת 2 בננות בשלות 2 כפות מיץ לימון 2 ביצים גדולות 2 כוסות קמח תופח 1/4 כפית קינמון טחון 1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט 50 גרם פקאנים קצוצים אופן ההכנה:- מקציפים את החמאה עם הסוכר, עם הווניל ועם קליפת הלימון בקערה בינונית, עד שהתערובת מבהירה והסוכר נמס. בקערה שניה, מועכים את הבננות במזלג יחד עם מיץ הלימון. מוסיפים את הבננות לתערובת החמאה ומקציפים היטב מוסיפים את הביצים לתערובת המוקצפת, אחת בכל פעם, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה מוסיפים את שאר המצרכים מלבד האגוזים, ומערבלים במהירות, רק עד שהתערובת חלקה ואחידה.- מוסיפים את האגוזים ומערבבים בכף.- מחלקים את הבלילה בין התבניות ואופים בשליש התחתון של התנור בחום בינוני במשך 35 דקות.- העוגות מוכנות כשהן חומות-זהובות ומרכז העוגה יציב למגע (לוחצים באצבע כדי לבדוק). מוציאים מהתנור ומצננים. הערות של פירגה להמרה: 2 תפוחי עץ קלופים ונקיים חתוכים לקוביות ו-3 כפות ממרח תמרים משולב אגוזים. והיה צריך להוסיף עוד כ-3 כפות קמח.אחרי האפיה ציפיתי בסילאן ומעל פיזרתי קוקוס. מי שלא אוהב קוקוס—יפזר אגוזים. מקור: דנית סלומון, "עוגות בקלי קלות".

pirge

New member
מעטפות מבצק עלים

חותכים לריבועים גדולים ולא מרדדים. מכינים תפוחים מקורמלים: שמים בסיר קוביות או פרוסות דקות של תפוחים מקולפים מוסיפים 3 כפות סילאן או סוכר חום קינמון טיפונת לימון אפשר להוסיף כף אבקת פודינג אינסטנט וניל. מערבבים כל הזמן עד שמקבל צבע קרמל. לקרר ולשים כף באמצע הריבוע. סוגרים מכל הקצוות באמצע לצ'ופצ'יק. מורחים ביצה טרופה. אופים עד להזהבה חומית. מפזרים אבקת סוכר. בבקשה.

DUKASIT

New member
פירגה אני מתה עלייך ../images/Emo25.gif

אין אף קונדיטוריה שתשתווה עם הפורום הזה. את המתכונים הטובים באמת אני מוצאת פה. ולשאלתי: פירגה את המעטפות בצק האלה לאפות עם הפתח למעלה ? ממש יפים ונראים טעימים

pirge

New member
דוכסית יקרה, כן,למעלה. את

תופסת 2 קצוות נגדיות ומרימה למעלה ואחר כך את 2 הקצוות הנותרות. להדק את הצ'ופצ'יק שנהיה מ-4 הקצוות,שלמעלה. יוצא נהדר עם פירות,גבינות,מלוח מתוק וכו'.... אפשר גם עם כבדים,בשר טחון וצנובר,טונה ופטריות. אפשר להכין רוטב חם למליות מלוחים.את המתוק אני אוהבת להגיש עם אבקת סוכר. תהני.

דנייאלה

New member
../images/Emo91.gifעוגת תפוחים מומלצת וטעימה

אני מכינה אותה הרבה, ולא רק מתפוחים אלא מכל שאריות הפירות שיש לי בבית. עוגת תפוחים 2 כוסות סוכר 1 מרגרינה מרוככת 1/2 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים +קליפת תפוז מגוררת (אם אין תפוז- ניתן לשים מיץ תפוזים ולא לשים הקליפה) 1 שקית סוכר וניל 2 חב' אבקת אפיה 4 ביצים שלמות 3 כוסות קמח 8-9 תפוחי עץ 50 גר' אגוזים קצוצים גס לערבל במיקסר: ביצים, סוכר, מררינה. להוסיף- שמן, מיץ, קליפת תפוז. להוסיף החומרים היבשים. לקלוף התפוחים, לחתוך לקוביות קטנות ולערבב עם: 1 כף יין מתוק (או כל ליקר אחר) 2 כפות סוכר, מעט קינמון. בתבנית משומנת גדולה מניחים חצי מתערובת הבצק , עליה את הפירות עליה את מחצית השניה של הבצק. אופים בחום בינוני כ 50 דק – עד קבלת צבע זהוב. בודקים עם קיסם שהמרכז יבש. מקור: מחברת המתכונים של אמא שלי

דנייאלה

New member
תנסי ותראי שלא תתאכזבי, רק זיכרי-

לבדוק עם קיסם באמצע שלא דביק בפעם הראשונה הייתה לי פשלה כי היה זהוב ויבש מסביב אבל האמצע נזלללללללללל

בצק עלים עם מילוי תפוחים מקורמלים

בצק עלים ממולא תפוחים מקורמלים לונה בלנקה 5 תפוחי גרנד סמיט חתוכים לקוביות קטנות מושרים במיץ לימון למשך 5 דקות חצי כוס סוכר חום כהה דחוס רבע כוס מים 1 כף מייפל כפית חמאה/מרגרינה חצי כפית קינמון 500 גרם בצק עלים חלמון ביצה מהול במעט מים סירופ סוכר אופן ההכנה לשים בסיר את הסוכר והמים ולבשל למשך 5 דקות על אש נמוכה עד שיתקבל קרמל. להוסיף מייפל וחמאה ולהמשיך לבחוש עוד דקה. להוסיף את התפוחים לערבב דקה עד שיצופו בקרמל, להוציא מהסיר , להניח על מסננת שכל הנוזלים ירדו להוסיף קינמון לערבב ולקרר. לרדד בצק עלים לקרוץ עיגולים להניח מלית על עיגול ולכסות בעיגול נוסף. להדק טוב מסביב עם מזלג ולעשות חריצים עם סכין על החלק העליון. להניח על תבנית אפיה למרוח חלמון ולאפות בחום 200 מעלות למשך 20 דקות עד לצבע שחום. לקרר מעט ולצפות בסירופ סוכר

פאי תפוחים אישי עם ציפוי סוכר חום

פאי תפוחים אישי עם ציפוי סוכר חום לונה בלנקה חומרים לבצק 100 גרם חמאה 50 גרם סוכר תמצית וניל 100 גרם קמח 50 גרם אבקת שקדים 1 חלמון חומרים למלית תפוחים 4 תפוחי גרנד סמיט 50 גרם חמאה 100 גרם סוכר רבע כפית קינמון מיץ מחצי לימון אופן הכנת הבצק מעבדים את החמאה, הסוכר,הוניל, לתערובת קרמית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד. מוסיפים קמח ואבקת שקדים ולשים לבצק. מאכסנים בקירור שעתיים. אופן הכנת מלית התפוחים קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות. מחממים את החמאה מסיר קטן, מוסיפים את התפוחים ואת הסוכר ומבשלים 10 דקות מורידים מהאש מסננים מהנוזלים ומוסיפים רבע כפית קינמון ומיץ מחצי לימון. אופן ההכנה מרפדים תבניות אישיות בבצק,מחוררים במזלג, ואופים אפייה חלקית עד לצבע חום בהיר. בחום 180 מעלות (בערך 10 דקות). ממלאים בתפוחים עד סוף התבנית, ואופים עוד 20 דקות בחום 180 מעלות. מפזרים מעט סוכר חום ומעבירים מבער על הסוכר (אם אין מבער אפשר לשים מתחת לגריל שתי דקות עד שהסוכר נמס)

עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה לונה בלנקה חומרים 280 גרם חמאה מומסת (לעוגה כשרה אפשר להשתמש במחמאה/מרגרינה/שמן) 320 גרם סוכר 3 ביצים מס' 3 360 ג"ר קמח חצי כפית קינמון 4 גרם סודה לשתיה 4 תפוחים ירוקים 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים אופן ההכנה להקציף את הביצים עם הסוכר לתערובת אורירית, להוסיף חמאה מומסת ולהמשיך להקציף. לחתוך תפוחים לקוביות קטנות לנפות את הקמח עם הקינמון והסודה לשתיה ולערבב לתוכם את התפוחים והאגוזים. לצקת את תערובת הקמח לתערובת הביצים. לאפות בתבנית מס 24 בחום 180 מעלות 45 דקות.

december2

New member
עוגת תפוחים קלה ביותר

בצק- חצי מרגרינה+ מעט שמן קנולה 2 כוסות קמח מעט אבקת אפיה 1 אשל + חצי יוגורט (או שמנת , מה שיש) צימוקים חצי כוס סוכר ותפוחים (סמיט-ירוק). מכיהים את תערובת הבצק, מחלקים ל2 חלקים. מרדדים בתבנית משומנת אחכ" מניחים תפוחים בחתיכות+צימוקים+מעט קינמון+טיפה מיץ לימון ומניחים שכבה נוספת של בצק!!!! זהו, אופים 40-45 דקות!!! טעים, ובלי ביצים (מתאים לילדים קטנים)

למעלה