עוגת תפוחים מתובלת

desertm

New member
עוגת תפוחים מתובלת

עוגת תפוחים מתובלת – 16 מנות 90 גרם חמאה רכה 15 גרם "כמוסוכר" 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל ½ 1 כוסות קמח רגיל 1 כפית אבקת סודה 1 כפית אבקת אפיה 1 כפית מלח 1 כפית קינמון 1/2 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית ציפורן 2 כוסות תפוחי עץ, מקולף וקצוץ גס (בערך 3-4 תפוחים) ½ כוס צימוקים ½ כוס פקאנים לחמם תנור לטמפ' של 180 מעלות, ולשמן תבנית מרובת בגודל של 20 X 20 ס"מ. לערבב בקערת מעבד מזון: חמאה, ממתיק, ביצים. להוסיף קמח, אבקת סודה, אבקת אפיה, תבלינים ומלח. לערבב בכמה פולסים. להוסיף תפוחי עץ ופקאנים, ולערבב שוב בכמה פולסים, מספיק כדי לקצוץ עוד קצת את התפוחים. להוסיף ולערבב ידנית את הצימוקים. לאפות במשך 30 דקות. ניתוח תזונתי (למנה): קלוריות: 144; שומן: 8.01 גרם; פחמימות: 16.4 גרם; כולסטרול: 35.7 מ"ג. הערה: כמות הקלוריות והפחמימות יורדת בצורה דרסטית אם לא כוללים בעוגה את הצימוקים והפקאנים: קלוריות: 105; פחמימות: 13 גרם/מנה.

Threat

New member
תודה ../images/Emo39.gif

המתכון הזה כמו רבים אחרים לא מתאים לי

desertm

New member
אשמח לדעת מה חסר

או מה יש בו שלא מתאים לך, כדי שאוכל לעזור לך, אם יש באפשרותי

Threat

New member
אני טבעונית...

אז יהיה נורא קשה למצוא מתכונים שיתאימו לי...

סליחה על הבורות

אבל מה במתכון הזה לא מתאים לך מבחינה טיבעונית זה עוגה לא? באמת לא באה להקניט פשוט לא מבינה

אוי זה ממש לא משאיר לך כלום לאכול

על מה את חייה? ביצים עוד הבנתי חמאה? זה לא עשוי היום משומן של חלב? מה עם מרגרינה בטעם?

desertm

New member
דווקא מצאתי מספר אתרים

מלאים עם מתכונים לטבעונים וצמנחונים. כולם באנגלית, אז אם צריך עזרה לתרגם, אני כאן. חיפשתי בגוגל לפי vegan recipes.

marli1

New member
../images/Emo24.gifבאמת קשה למצוא

עקרונית, אפשר לקחת מתכונים טבעונייים ולהחליף את הסוכר בתחליפים. desertm יכולה לייעץ לך בעניין והיו כבר כמה שירשורים בנושא. או לקחת את המתכונים של desertm ולשנות:
חלב מחליפים בחלב סויה.
חמאה במרגרינה או שמן.
ביצה בתחליף ביצה.
ג'לטין מחליפים בג'לטין מאצות אגר (נמצא בחנויות טבע).
בקשר לדבש אין לי מושג. כי אף פעם לא בדקתי את ההרכב של הסילאן. תחליף סוכר? תוספת פירות?
לא ניסיתי את התחליפים בעצמי, אבל אם ייתחשק לי פתאום לבשל אני אעדכן אותך.

marli1

New member
נ.ב. אם את צריכה אתרים עם מתכונים

טבעוניים בעברית, אז כבר איתרתי כמה...

Threat

New member
אני אשמח ../images/Emo13.gif

בדרך כלל אני מסתדרת, יותר מתאימה את המתכונים הטבעוניים לסוכרת מאשר להיפך...

למעלה