עוגת תפוחים הפוכה בציפוי פירורים קינמוניים
המיוחד בעוגה הזו הוא הכנת התפוחים והשארתם לילה שלם במקרר אחרי הבישול. התפוחים מקבלים טעם מיוחד ונגיסות חדשות ונפלאות. הפירורים כמעט יבשים לגמרי וקריספיים. אז הנה המתכון לסקרנים. עוגת תפוחים הפוכה בציפוי פירורים קינמוניים-פירגה תפוחים: 10 תפוחי סמיט (ירוקים) קלופים וחתוכים לעיגולים (פרוסות) מבשלים ב1/2 כוס סוכר חום+כפית קינמון+כפית מיץ לימון כ-15 דקות משאירים את כל הסיר עם התפוחים כ ל לילה במקרר. או לפחות 8 שעות. למחרת מוסיפים כפית אינסטנט פודינג וניל ומערבבים משמנים תבנית פאי 26 זורים עליה כ-2 כפות ביסקוויטים /דובשניות (נהדר עם דובשניות) מכינים פירורים בקערה: 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר די רכה כוס וחצי קמח תופח 1/4 כוס סוכר חום 1/4 כפית קינמון אפשר להוסיף 2 כפות אגוזי/שקדים קצוצים משפשפים את הבצק עד שיהיה פירורים לא אחידים (ניתן להוסיף עוד קצת קמח ליצירת פירורים ) מפזרים אותם על הבצק אופים 40 דקות בחום 175 מגישים חם והפוך עם גלידה ליד. "טיפ" חדש שלי (אני במקום גלידה מכינה כדורי יוגורט פירות כל יוגורט / מעדן פירות מתאים.תקפיאו אותו וזהו....) תהנו
המיוחד בעוגה הזו הוא הכנת התפוחים והשארתם לילה שלם במקרר אחרי הבישול. התפוחים מקבלים טעם מיוחד ונגיסות חדשות ונפלאות. הפירורים כמעט יבשים לגמרי וקריספיים. אז הנה המתכון לסקרנים. עוגת תפוחים הפוכה בציפוי פירורים קינמוניים-פירגה תפוחים: 10 תפוחי סמיט (ירוקים) קלופים וחתוכים לעיגולים (פרוסות) מבשלים ב1/2 כוס סוכר חום+כפית קינמון+כפית מיץ לימון כ-15 דקות משאירים את כל הסיר עם התפוחים כ ל לילה במקרר. או לפחות 8 שעות. למחרת מוסיפים כפית אינסטנט פודינג וניל ומערבבים משמנים תבנית פאי 26 זורים עליה כ-2 כפות ביסקוויטים /דובשניות (נהדר עם דובשניות) מכינים פירורים בקערה: 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר די רכה כוס וחצי קמח תופח 1/4 כוס סוכר חום 1/4 כפית קינמון אפשר להוסיף 2 כפות אגוזי/שקדים קצוצים משפשפים את הבצק עד שיהיה פירורים לא אחידים (ניתן להוסיף עוד קצת קמח ליצירת פירורים ) מפזרים אותם על הבצק אופים 40 דקות בחום 175 מגישים חם והפוך עם גלידה ליד. "טיפ" חדש שלי (אני במקום גלידה מכינה כדורי יוגורט פירות כל יוגורט / מעדן פירות מתאים.תקפיאו אותו וזהו....) תהנו