עוגת תפודים ובטטות

frige

New member
עוגת תפודים ובטטות

הילדים אכלו בהנאה. תבנית קפיצית 26 ס"מ המצרכים: 4 כפות שמן זית 2 כפות גדושות פירורי לחם יבשים 1 ק"ג תפוחי אדמה 750 גרם בטטות מלח 3 כוסות כרשה פרוסה כפית אבקת מרק צח 3/4 כוס מים רותחים 1 כפית גדושה קורנפלור 3 כפות מים 100 גרם מרגרינה 3 כפות פטרוזיליה קצוצה 1 כף שמיר קצוץ 3 שיני שום גדולות, קצוצות דק פלפל לבן אופן ההכנה: משמנים את התבנית ב-2 כפות שמן זית וזורים בתוכה את פירורי הלחם. מטלטלים ומטים את התבנית כדי לצפות את התחתית ואת הדפנות. קולפים את תפוחי האדמה ואת הבטטות, שמים בסיר, מכסים במי מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 10 דקות, מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שוב. מצננים מעט. בינתיים, מחממים את השמן הנותר במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות הכרשה עד שיתרככו. מסירים מאש. בסיר קטן, ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים. מביאים שוב לרתיחה. בוללים את הקורנפלור ב-3 כפות מים ובוחשים לתוך המרק הרותח. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה והמרגרינה נמסה. מסירים מאש ובוחשים פנימה את הפטרוזיליה, שמיר ושום. פורסים את תפוחי האדמה ואת הבטטות לפרוסות דקות. מסדרים חצי מפרוסות תפוחי האדמה על תחתית התבנית. מטפטים על תפוחי האדמה שליש מרוטב הפטרוזיליה והשום ומורחים בגב כף. בוזקים מעט מלח ופלפל. מפזרים למעלה שליש מכמות הכרשה. מסדרים על הכרשה את פרוסות הבטטה, מטפטפים שליש מרוטב הפטרוזיליה ובוזקים מלח ופלפל. מכסים בשכבה נוספת של תפוחי אדמה, מטפטפים את שארית הרוטב, מורחים ומהדקים קלות בג כף. מפזרים למעלה את שארית הכרשה. מתבלים במעט מלח ופלפל. אופים בחום 180 מעלות במשך 70 דקות, עד שהכרשה משחימה ותפוחי האדמה מתרככים לגמרי. אם פני הפשטידה משחימים לפני שתפוחי האדמה מתרככים, מניחים על התבנית רדיד אלומיניום וממשיכים לאפות עד שתפוחי האדמה יתרככו. אני הכנתי במקום עם כרשה עם בצל ומתפוחי האדמה והבטטות עשיתי פירה והנחתי לפי הסדר שרשום את הפירה. באפייה אפיתי 70 דקות ואח"כ עוד רבע שעה עם רדיד אלומיניום. יצאה פשטידה טעימה..

רות333

New member
ואוווווווווווווווווווווווווווו שרית

את אלופה איזה בישולים!!!!!!!!!!!!!!!! נראה לי שוה לקפוץ לביקור!!!!!!!!!!!!!!!!!

frige

New member
רות, תודה רבה ../images/Emo141.gif

אז בדרך תביאי כבר את העגלה
.

Y A E L I 37

New member
מעולה מעולה מעולה ../images/Emo3.gif

שמרתי לי את המתכון ואכין למוצ"ש . ניראה לי שגם הילדים שלי יאהבו. תודה על המתכון.

למעלה