עוגת תחרה...

עוגת תחרה...

אני רוצה להכין עוגת תחרה בסגנון של טלולה1, עכשיו השאלה שלי היא ככה... אני רוצה להכין עוגה שיהיה לה קצת גובה ולא תהיה נמוכה כי אז לטעמי לא כל כך שמים לב לתחרה.. יש למישהי אולי רעיונות מבריקים איך לעשות את זה?? שתהיה טיפה יותר גבוהה (מבלי להכין שתי עוגות) כי אני לא בטוחה לגבי הכמות של הRFM שלי....

נויתן

New member
אפרופו תחרה...

לעשות תחרה על החלק העליון של העוגה נראה לי פשוט. עשיתי נסיון על נייר אפיה - לא בעיה בכלל אבל..... איך עושים על הדופן? מבחינה טכנית - איך מזלפים? לא נוזל? אפשר עדיין לעשות פיתולים יפים או שיוצא לא משהו??

shtuzit

New member
כדי לעשות הגבהה לעוגה את יכולה

לעשות הגבהה לתבנית.קחי נייר אפייה וחתכי אותו לרצועה בגובה הרצוי.כלומר קצת יותר מגובה העוגה שרצית והצמידי לדופן התבנית.אני מצמידה עם מעט מרגרינה מרוחה על הדפנות.תכיני את העוגה שאת בד"כ מכינה אבל פי 1.5 וכשאת ממלאה את התבנית שימי לב להשאיר מספיק מגובה הדפנות כדי שהעוגה לא תגלוש.וקחי בחשבון שצריך להוריד את חום האפייה וזמן האפייה מתארך.

נטעים

New member
תחרה

כשאת שואלת על תחרה אני מאמינה שאת שואלת על זילוף רויאל כמותחרה אז אני משתמשת ברויאל מעט יותר קשה(אבל ממש קצת יותר) בשביל לזלף על הדפנות את יכולה להניח את העוגה על משטח גבוהה ממש בקו העינים שלך לא כמו בפיסול שאת עומדת מעל העוגה או על ידי מעמד שאפשר להתות לצד כך שהעוגה תהיה ממש בזויתכמו בדוגמא כך קל יותר לזלף את המסביב טיפ לטחרה יפה נסי לסמן מעין סימטריה בעודה על ידי חילוק העוגה שווה מכל הצדדים

שירי ל

New member
תעבדי עם תבנית יותר קטנה-

אפילו 18 אז העוגה תצא מאוד גבוהה. לגבי התחרה- לעשות רויאל יותר סמיך, להוסיף עוד קצת אבקת סוכר ואין שום בעיה לזלף על הדופן

טלולה1

New member
יומיים היו בעיות בשרת. עכשיו ראיתי.

אני הכנתי בסיר של ג'חנון כדי שיצא גבוה באמת אין טעם בתחרה על עוגה נמוכה אפשר כמובן להכין 2 עוגות אחת על השנייה והרוייאל מאוד סמיך כדי שלא ייזל

למעלה