עוגת שמנת, קינמון וקקאו
מתכון של קרין גורן, שלו היא קוראת "העוגה המושלמת לצד הקפה". העוגה יצאה טעים מאוד, אבל לא מושלמת לצד הקפה, לטעמי או לטעם הבנ-זוג. אנחנו אוהבים שוקולד
המצרכים: לעוגה: 200 גרם חמאה רכה 1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם) 1 כפית תמצית וניל 3 ביצים 3 כוסות קמח (420 גרם) 1 כף אבקת אפייה 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1/2 2 גביעים שמנת חמוצה (500 מ"ל) למלית: 3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה 1 כף קינמון 1 כף קקאו 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם) - שימו
: יש לקצוץ עם סכין בצורה גסה, אחרת הם לא יורגשו - וחבל
אופן ההכנה מכינים את תערובת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח). מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית. מרכיבים ואופים: ממלאים את תבניות בתערובת העוגה עד שליש גובה. מניחים מעל מחצית ממלית הקינמון. מכסים בתערובת עד שתי-שליש התבניתמניחים את שארית המלית ומכסים ביתרת התערובת.אפשר לעשות גם יותר שכבות (או פחות) כרצונכם. אופים בתנור למשך 45 דקות (בתבנית סיליקון זה ייקח אפילו שעה ורבע) עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע והריח משגע אפילו את השכנים.
מתכון של קרין גורן, שלו היא קוראת "העוגה המושלמת לצד הקפה". העוגה יצאה טעים מאוד, אבל לא מושלמת לצד הקפה, לטעמי או לטעם הבנ-זוג. אנחנו אוהבים שוקולד