עוגת שיש שחור ולבן - פירגה
עוגת שיש שחור לבן עוגת שיש שלי עם הערות למטה של נחמדה מאד תבנית עגולה קפיץ מספר 24 משומנת. או 2 אינגליש קייק או תבנית חד פעמית 29X23X5 חבילה מרגרינה מזולה רכה 2 כוסות סוכר 4 ביצים שלמות כוס מים רותחים כוס קמח קראנצ'י מלא של סוגת כוס וחצי קמח רגיל אפשר לשים 2\1 2 כוסות קמח רגיל ולוותר על המלא. שקית אבקת אפיה 3 כפות קקאו לבחוש חוץ מהקקאו את הכל - בקערה. הבלילה צריכה לצאת דלילה. אם יותר מדי דלילה , אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח. לחלק את הבלילה ל-2 לחצי להוסיף את הקקאו ולבחוש. ליצוק לתבנית 24 משומנת . את 2 הבלילות אחת על השניה. קודם את הכהה, ומעליה הבהירה.לא צריך לערבב. לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק בעזרת קיסם אם מוכן. מקור:פירגה אל תשימו סוכר חום, אחרת העוגה תהיה כולה חומה.ללא שיש. ניתן להוסיף לבלילה הלבנה צימוקים וחתיכות שוקולד שבור-או צ'יפס--- מעורבבים בכף קמח. הערות: אני מכינה עם כוס שמן במקום המרגרינה ובשתי תבניות מוארכות, יוצא מדהים! כל שבוע אני מכינה את זה. הצורה יוצאת כמו עוגת הבית של אוסם, כולם כאשר רואים את זה חושבים שקניתי את זה- אבל הטעם יותר טעים...