עוגת שיש /פירגה

אילנית12

New member
עוגת שיש /פירגה

עוגת שיש משוקולד,יש במאמרים מקור התמונה:אילנית12 זו עוגה לבנה פשוטה ובחושה "שהתעשרה" עם תוספת של 2 חפיסות שוקולד מריר. הלכתי על המהיר והבחוש . ללא הקצפות . מקור:פירגה לשים בקערה: 2\1 כוס שמן קנולה 3 ביצים כוס סוכר 2\1 כוס מיץ\חלב וניל \ רום לטעם\קליפת תפוז 2\1 2 כוסות קמח תופח לערבב לצקת 4\3 מהבלילה לתבנית משומנת מספר 24 עגולה—וליישר. ליתר להוסיף: 2 חפיסות (200 גרם) שוקולד מריר שהומסו במיקרוגל (לא הוספתי כלום) רק לשים לב לא לשרוף. כל דקה הוצאתי לבדוק . לערבב ולצקת על הבלילה הלבנה ליישר את הבלילה השחורה על הלבנה . עם קיסם עץ לעשות 2 רק או 3 עירבובים קלילים וזהו..... אפשר לנעוף כמה חצאי אגוזים. לאפות בחום 175 כ-40 דקות. לבדוק בשיטת הקיסם. אפשר לפזר אבקת סוכר או שוקולית. תהנו.

אילנית12

New member
עוגה כושית/פירגה

יש במאמרים עוגה כושית - ה מל צ ה....ח מ ה...... טעם נפלא -צבע שחור כהה. הכי שוקולדית שיש. יש תבנית מיוחדת חד פעמית הכי הכי מתאימה 30X22. או עגולה קפיץ מס' 24. אפיה 45 דקות בחום 175 מעלות. מתכון של פירגה מקור התמונה:אילנית: כוס קקאו 2 כוסות קמח תופח 2 כוסות סוכר 2 ביצים כוס שמן 2 כוסות מים רותחים מערבבים הכל לבלילה דלילה - לא להוסיף קמח. אפשר לתבל בכף רום\קוניאק\ליקר ציפוי: מיכל שמנת מתוקה – אפשר פרווה 100 גרם שוקולד מריר מחממים שמנת לסף רתיחה ומכבים להבה. מכניסים קוביות שוקולד ומחכים דקה. מערבבים ויוצקים חם , על עוגה חמה.

אילנית12

New member
טורטיות מוכנות למילוי

אין במאמרים מאת: pirge נושא: טורטילאס (חביתיות מקסיקניות) מקור התמונה:אילנית.(יצאו 5 יח') מתוך הספר מתכוני עמים חלק ב' עורכת:לאה קויטל מתכון בסיסי לטורטילאס: 2\1 1 כוס קמח רגיל 4\3 כוס קמח תירס 1 כפית מלח 2\1 2 כפות שמן 1 כוס מים חמים אופן הכנה: מערבבים בקערית את הקמח, קמח התירס והמלח. יוצקים לתערובת את השמן והמים הרותחים. לשים את הבצק מספר דקות, עד שהוא הופך לגמיש. (ככל שלשים יותר את הבצק, כך הוא משביח את טעמו). מחלקים את כדור הבצק ל-12 חלקים שווים. יוצרים מהם כדורים קטנים. מכינים 2 יריעות ניילון ומרדדים כל כדור בין 2 יריעות לעלה דק, בעובי 1 מ"מ בערך. מחממים במחבת מעט שמן. מטגנים את הטורטילאס משני הצדדים עד להזהבה קלה. מניחים אחת על גבי השניה, עד לגמר הטיגון. אילנית:יצאו 5 יח' גדולות,יש לרדד דק,לשתי במיקסר,וקימחתי את המערוך,טיגנתי במחבת טפלון. הועתק מהספר, בכייף ובהנאה רבה ע"י פירגה.

אילנית12

New member
סלט חסה ואיטריות אורז/היהלום שבכתר

אין במאמרים. סלט חסה ואיטריות אורז/היהלום שבכתר. מקור התמונה:אילנית12 שימי לב, הוראות ההכנה של איטריות האורז צריכות להיות מדוייקות ביותר. למלא חצי סיר בינוני בשמן, להרתיח היטב, להכניס את איטריות האורז לשקית גדולה, לשבור אותם לשניים, לקחת חופן ביד, לזרוק לשמן הרותח, 2-3 שניות והן מתנפחות ולבנות, מיד להוציא עם כף מחוררת ולהניח על נייר סופג. חברה שלי מהעבודה הכינה את הסלט הזה לאירוח ואמרה לי שהאיטריות לא התנפחו לה, שלחתי לה את התמונה הזאת והיא כתבה לי שהיא בשוק כי שלה יצא ממש אחרת. חייבים שמן רותח, 2-3 שניות טיגון כשהן מנופחות ולבנות להוציא מיד. לזרוק כל פעם חופן ולא להעמיס. והנה המתכון: סלט חסה עם איטריות אורז והערות שליו היהלום שבכתר / מתכונים ו 18:18 | 06/06/05 1-2 חסה שטופה, קצוצה חצי חבילה איטריות אורז שמן לטיגון עמוק 50 גרם שקדים קלופים 50 גרם שומשום רוטב 6 כפות סוכר (אני שמתי 1/4 כוס) 6 כפות חומץ רגיל (אני שמתי 3 כפות חומץ) 1 כפית לימון (אני שמתי חצי לימון סחוט) 1/4 כוס שמן זית 1 כף סויה (אני שמתי 1/4 כוס) פלפל לבן (אני שמתי שחור) מלח לטגן את איטריות האורז בשמן עמוק רותח, כל פעם לזרוק חופן פנימה, שלוש שניות אחרי הם מתנפחות ומלבינות, להוציא מיד, זהירות לא לשרוף. לטגן קלות במחבת נקיה את השקדים עד להשחמה קלה, להוציא לשמור בצד. לטגן קלות באותה מחבת את השומשום ולשמור בצד. אפשר גם לאפות בתנור/טוסטר אובן. לשים את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה ולשקשק קלות עד לערבוב החומרים. להניח בצד. לפני ההגשה ורק לפני ההגשה, כ-10 דקות לערך, לשפוך את הרוטב על החסה, לפזר למעלה את איטריות האורז ומעט מתערובת השקדים והשומשום, לערבב קלות. ואז לפזר את יתרת השקדים והשומשום לקישוט. לאכול ולהתענג. מקור המתכון: פעם לפני המון המון זמן הייתי במפגש בפורום אחר ושם הביאה אחת החברות את הסלט הזה, איני זוכרת את שמה לצערי הרב, הייתי שמחה מאוד לתת לה את הקרדיט ולהגיד לה על מתכון נהדר שרץ אצלנו במשפחה בזכותה

אילנית12

New member
טבית=מתכון

שוש,המתכון מופיע אבל שיניתי אותו,אז זה המתכון המתוקן .חמין טבית עירקי בגירסה הקלה./אילנית החומרים: בערך. חלקי עוף/ צלי כתף מס'5 חתןך לחתיכות גדולות/או בשר כבש./או חלקי עוף. 1 עגבניה אדומה חתוכה לקוביות קטנות מאוד. שמן קנולה בצל אחד גדול קצוץ דק. קורט הל טחון בהרת לבישול בערך כף. מלח,פלפל שחור פפריקה מתוקה,בערך כף קופסא קטנטנה של רסק עגבניות (100 גרם) אורז,בערך 2 כוסות,שטוף ומסונן מים רותחים.בערך 2 כוסות. ביצים קשות. ההכנה: מטגנים את הבצל לשקיפות,מוסיפים את הבשר,"וסוגרים",מוסיפים את התבלינים,כולל הרסק, מערבבים היטב,את כול החומרים.מוסיפים את המים,כשהכול רותח,להוסיף את האורז המסונן. להנמיך להבה,לבשל בערך 10 דקות,להוסיף את הביצים,ולהעביר לפלטה. אצלי זה מוכן לאחר 6 – 7 שעות. לבדוק מידי פעם,אם צריך להוסיף מים.,אם צריך להוסיף,אז להוסיף מעט,בערך 2 עד 3 כפות מים. החמין צריך להיות יבש. ______________________________--- להכנת חמין עם שעועית, חומוס, ואורז,אותו תהליך,רק לשחק עם הכמויות:כוס אורז בערך,כוס חומוס שהשרנו לילה קודם,וכוס שעועית לבנה שהשרינו לילה קודם.אפשר במקום אורז,להוסיף חיטה (שהושרה גם לילה קודם) מתכון משפחתי.

אילנית12

New member
אחרונה,החילבה המהירה שלי.

יש במאמרים. החומרים לכמות שבתמונה/אילנית 2 כפות חילבה טחונה.(בחנויות תבלינים) מיץ מלימון טרי,או לפי הטעם 2 שיני שום/או לפי הטעם כוסברה טריה,/פטרוזליה חבילה מלח,(אני לא הוספתי) קורט פלפל שחור . ההכנה: להוסיף בערך כוס מים קרים לקערה עם החילבה,לערבב היטב ולחכות שעה. בינתים קוצצים את השום והכוסברה,. לאחר כשעה מוסיפים את כול החומרים ומקציפים בבלנדר. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף מעט סחוג ירוק. ,טעים כמיטבל,או על לחם/ או להוסיף למרק..

אילנית12

New member
שכחתי,גם קוסקוס טריפולטאי

אין במאמרים. קוסקוס טריפוליטאי מקור התמונה:אילנית12 . החומרים: 1 חבילה סולת (קילו) 1 כף מלח 1/4 כוס שמן 5 כוסות מים אופן ההכנה: 1. יוצקים את הסולת והמלח לקערה גדולה. מוסיפים את השמן ומערבבים ביד. 2. מוסיפים בהדרגתיות 1 כוס מים וממשיכים לערבב, עד שגרגרי הסולת מופרדים ויש כמה שפחות גושים. מעבירים בנפה עם חורים גדולים. 3. בסיר מיוחד לקוסקוס יוצקים מים (אני אילנית הכנתי מרק ירקות )אל הסיר התחתון עד חציו. אל הסיר העליון שופכים את הסולת שניפינו ומכסים עם מפית. מבשלים על אש בינונית במשך 20-30 דקות. 4. מעבירים את הסולת מהסיר העליון חזרה לקערה הגדולה. יוצקים בהדרגה 2 כוסות מים ומערבבים ביד. מניחים לכ-10 דקות. 5. מנפים היטב בנפה, כדי שיעברו רק הגרגירים הקטנים. את הגדולים אפשר לזרוק. 6. מחזירים את הסולת המנופה לסיר העליון ומבשלים במשך 20-30 דקות נוספות. בתום הבישול מעבירים את הסולת חזרה לקערה, ומוסיפים 2 כוסות מים. מערבבים ומניחים לכ-10 דקות לספיגת המים. 7. מאווררים את הגרגרים בידיים, והקוסקוס מוכן להגשה. מקור:מגזין דרך האוכל.נובמבר 06

pirge

New member
אילניתי,את גדולה מהחיים. איזה יציר

יצירות. אהבתי הכל.נראה 10.
יישר כח. לא שבעה לראות מטעמייך.

יוכי68

New member
אילנית, הכל מדהים...ויותר מכולם

הזיתים המבריקים שמפעילות את פקעיות הטעם.........יאמי!!!!!!!!

12רוניתי

New member
איחנית אכן סלט טעים אך קשב ומורכב

בגלל האיטרית!! לי בהצלחה לא הצליח והבנתי שיש צורך לטגן ממש מעט ובסבלנות איטרית.

למעלה