עוגת שוקולית לפסח, של הבת של, השניה

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שוקולית לפסח

מצרכים לעוגה:
1 כוס אבקת שוקולית
1 כוס קמח תופח לפסח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
6 ביצים
חצי כוס ריץ'
כוס שמן

לערבב הכל ולשים בתבנית 30/20 חד"פ משומנת. לאפות על 180 מעלות במשך כ-40 דקות.

להמיס- שארית הריץ+ ח' שוקולד מריר ולשפוך על העוגה בעודה חמה.


עוגת שייש מייפל לפסח של קרן אגם

המצרכים :​

לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית, לא חד פעמית:​

  • 2 ביצים גודל L
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
  • חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
  • כפית תמצית וניל
  • כוס (140 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • חצי כוס (50 גרם) אבקת שקדים
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 4 כפות (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • רבע כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
  • כפית אבקת קקאו
  • אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2טורפים בקערה ביצים וסוכר לבן לתערובת תפוחה (אפשר במיקסר אבל לא חובה). מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים היטב.

3מוסיפים קמח תפוחי אדמה, אבקת שקדים, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים היטב.

4מעבירים שלושה רבעים מכמות הבלילה לתבנית.

5מוסיפים לרבע הבלילה שנותרה בקערה מייפל וקקאו ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

6שופכים את התערובת הכהה על הבלילה שבתבנית ומערבבים מעט בתנועות שיש.

7אופים 40-45 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

8מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
 

ויוי 25

Well-known member
אם נשארו לכם מצות מפסח אז אפשר לטחון אותם בבלנדר לקמח דק ,
ולהכין את העוגה השוקולדית והטעימה הבאה,שטעימה ממש כמו עם קמח רגיל :
עוגת שוקולד בחושה וטעימה במיוחד וההכנה מאוד מהירה וקלה:
אפשר להכין עם הילדים שיעזרו בעירבוב המצרכים:

להכין מראש תבנית (רק לא קפיצית) מס' 24 ,עם ניר- אפיה ולהבריש בשמן קנולה.

לערבב בקערה את המצרכים הבאים:

כוס אחת אבקת -קקאו
כוס וחצי סוכר (או תחליף לסוכר.)
2 כוסות קמח -מצה –טחון, יש לטחון בבלנדר היטב עד לקבלת קמח טחון דק .
להוסיף לקערה רבע כוס יין מתוק ,(אפשר לערבבו עם מעט מים.).
1 שקית אבקת -אפיה
3/4 כוס שמן , (שמן זרעי -ענבים ,או שמן -קנולה).
3 ביצים - לבלול אותם במזלג, ולערבב היטב ביחד עם המצרכים שבקערה,.
ולהוסיף כוס וחצי מים .(מהברז.) ולערבב היטב ,לקבלת תערובת במרקם דליל.

לצקת את התערובת לתבנית מספר 24 .תבנית משומנת עגולה ,או מרובעת ,
(רק לא תבנית קפיצית, כי היא לא תתאים לתערובת הדלילה הזו.)

רגע לפני האפייה כדאי לדפוק בקלילות את התבנית 3 פעמים על השיש,
וזאת כדי למנוע בקיעים בעוגה בעת האפייה.

האפייה : חום 175 כ-40 דקות.
אחרי כ-30 דקות כדאי לכסות מעל העוגה בניר -כסף בכדי שהעוגה לא תישרף.
ולהמשיך לאפות עוד 10 דקות בערך ,ולבדוק בקיסם שהעוגה רכה אך לא נוזלית,

הכנת קרם לציפוי העוגה:

1 מיכל שמנת מתוקה , (או שמנת - ריץ - פרווה ,)

להרתיח בסיר קטן על הגז את השמנת המתוקה, עד לשלב תחילת הרתיחה
של השמנת ואז לכבות את האש .
ומיד להוסיף לשמנת החמה 100 גרם קוביות שוקולד מריר-
ולבחוש בכף עד לקבלת קרם שוקולד, ומיד לצקת אותו על העוגה ,ולהניח לצינון .
ולאחר חצי שעה מכסים בניילון נצמד את התבנית עם העוגה, ושומרים לילה במקרר.
 
למעלה