עוגת שוקולד של פירגה
פירגה, אתמול הכנתי את העוגה המפורסמת!! (עוגת השוקולד עם קוביות השוקולד בפנים). להורים שלי יש יום נישואים ביום שני, ואני מקדישה אותה להם...
עדיין לא טעמנו, אבל "נחנוך" אותה מחר, ואתן דיווח מפורט
(אני בטוחה שהיא טעימה). המתכון נמצא במאמרים, אבל הוא מצורף פה בהמשך, כשבסוגריים שינויים קטנים שלי. הקישוטים מעל העוגה (אפשר להגדיל...
) הם "רמזור חלבה", שמורכב מחלבה שוקולד, שכבת נוגט, וחלבה וניל. עוגת שוקולד עם קוביות שוקולד (מתכון של גיסתה של פירגה) חבילה מרגרינה (*אני השתמשתי בחמאה) 3\1 כוס קקאו כוס מים מהברז כפית נס קפה לבשל על אש קטנה ולבחוש עד שיימס. להוריד מהאש. להקציף במיקסר: 2 ביצים כוס וחצי סוכר 2 שקיות סוכר וניל אבקת אפיה קורט מלח להוסיף תוך כדי הקצפה איטית את השוקולד המבושל. להוסיף לסירוגין: 2 כוסות קמח 4\3 מיכל שמנת מתוקה לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה מספר 26.. לשמן את התבניות. לאפות 10 דקות ולפזר באמצע ולאורך 100 גרם שוקולד מריר בקוביות על פני העוגות. (*השתמשתי ב-200 גר' שוקולד מריר) להמשיך לאפות. 175 מעלות כ-40 דקות. קרם: רבע השמנת שנשארה כף יין אדום מתוק (*שמתי 3 כפות, עקב אהבה לטעם יין מחוזק) 50 גרם מרגרינה (*שוב, השתמשתי בחמאה) 3 כפות קקאו חצי כוס סוכר לבשל תוך כדי בחישה לקרם ולצקת חם על העוגות החמות. בתאבון!!!
יפעת
פירגה, אתמול הכנתי את העוגה המפורסמת!! (עוגת השוקולד עם קוביות השוקולד בפנים). להורים שלי יש יום נישואים ביום שני, ואני מקדישה אותה להם...