עוגת שוקולד שחיתות של אור

אורלי99

New member
עוגת שוקולד שחיתות של אור

עשיתי את העוגה והיא אכן טעימה, אולם היא מעט מתפורר. אני רוצה לעשות אותה מחר ליומולדת של ילדים. יש דרך לגרום לעוגה לא להתפורר?? מה לא עשיתי נכון. בנוסף אני מחפשת רעיונות לקישוט העוגה ולא בעזרת בצק סוכר. יש למישהו משהו??? אני לא אהיה פה עד אחרי הצהריים אז אל תתעצבנו אם אני לא מגיבה...
תודה רבה רבה
 

אורלי99

New member
טוב עכשיו אני

יוצאת וחוזרת אחרי הצהריים.... בבקשה תעזרו לי, אני צריכה ת'עוגה למחר....אני אכין אותה היום בערב.
 

מירבלי

New member
מעלה לך תמונה של השחיתותית של אור

כדי שתתרשמי ותראי איך אור מכינה אותה ושוב עליי לציין את העוגה הזו אור הכינה ולא אני בכל אופן בהצלחה
 

novia

New member
עוגת שולקולד שחיתות

העוגה נראית משהו...אפשר בבקשה מתכון תודה מראש .........
 

מירבלי

New member
בשימחה הינה המתכון

עוגת שוקולד שחיתותית מחבר/ת : אור לחומרים: 250 גרם חמאה 250 גרם שוקולד מריר טוב, שבור (או מטבעות) 2 כפות אבקת קפה אספרסו נמס או גרגרים 150 גרם קמח תופח 150 גרם קמח רגיל 1/2 כוס אבקת קקאו באיכות טובה 1/2 כפית סודה לשתיה 550 גרם סוכר (לא, זו לא טעות הקלדה) 4 ביצים 2 כפות שמן 125 מ"ל לבן או רוויון אופן ההכנה: מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה בקוטר 22. לרפד בנייר אפיה כך שיעלה לפחות 2 ס"מ מעל לדפנות התבנית. שמים בסיר חמאה, שוקולד, קפה ו- 185 מ"ל מים וממיסים על להבה נמוכה עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש. מנפים את שני סוגי הקמח, הקקאו והסודה לשתיה לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ויוצרים גומה. לתוכה מכניסים את הביצים, השמן והלבן ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה ו- 40 דקות. בודקים כמובן ע"י קיסם ידה ידה ידה...... מצננים בתוך התבנית ורק אז שולפים. זיגוג: 250 גרם שוקולד מריר טוב, קצוץ 125 מ"ל שמנת 2/3 כוס סוכר ממיסים הכל ביחד בסיר קטן על אש נמוכה, מביאים לרתיחה, מנמיכים עוד יותר את האש ומשאירים לבעבע 4-5 דקות. מצננים מעט. מניחים את העוגה על רשת צינון ויוצקים את הזיגוג על כל העוגה. הערות: לא היתה לי תבנית 22 וגם היה נראה לי מוזר איך בתבנית 22 נכנסת כל כך הרבה בלילה. בסוף הכנתי את הכמות לעיל בתבנית 18, עוד תבנית 12 או 14 ועוד תבנית אינגליש קייק שלמה לא רוצה לחשוב מה היה קורה פה אם הייתי עושה את זה בתבנית 22. שימו לב שהעוגה תופחת בתנור בטירוף! שתי התבניות העגולות שלי עלו על גדותיהן (אך נעצרו בזמן) ולכן יצאו עוגות גבוהות. איזה כיף. דרך אגב, לא שמתי נייר אפיה והכל עבר בשלום (אתמול הכנתי שוב, הפעם עם נייר אפיה וזה היה ממש רעיון רע לא מומלץ) העוגות נשלפות בקלות ומאוד נוחות לטפול. לא עשיתי את הזיגוג הזה אלא גנאש רגיל ללא סוכר. בעיני מיותר להוסיף זיגוג עם תוספת סוכר. בפעמים האחרונות לא התאפקתי והכנסתי גם לעוגה וגם לזיגוג כמה טיפות של ברנדי..... בהצלחה ובתיאבון
 

fairy_mi

New member
אורלי

אצלי העוגה לא התפוררה כלל... היא הייתה עדיין רטובה מעט או יבשה לגמרי? אולי אפית אותה יותר מידי? לא יודעת איך הגשת אותה, אבל אם את מעבירה אותה לצלחת הגשה כדאי לקרר אותה לחלוטין לפני ההוצאה מן התבנית... חוצמזה היא צריכה להיות בסדר גמור...
 
למעלה