בשימחה הינה המתכון
עוגת שוקולד שחיתותית מחבר/ת : אור לחומרים: 250 גרם חמאה 250 גרם שוקולד מריר טוב, שבור (או מטבעות) 2 כפות אבקת קפה אספרסו נמס או גרגרים 150 גרם קמח תופח 150 גרם קמח רגיל 1/2 כוס אבקת קקאו באיכות טובה 1/2 כפית סודה לשתיה 550 גרם סוכר (לא, זו לא טעות הקלדה) 4 ביצים 2 כפות שמן 125 מ"ל לבן או רוויון אופן ההכנה: מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה בקוטר 22. לרפד בנייר אפיה כך שיעלה לפחות 2 ס"מ מעל לדפנות התבנית. שמים בסיר חמאה, שוקולד, קפה ו- 185 מ"ל מים וממיסים על להבה נמוכה עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש. מנפים את שני סוגי הקמח, הקקאו והסודה לשתיה לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ויוצרים גומה. לתוכה מכניסים את הביצים, השמן והלבן ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה ו- 40 דקות. בודקים כמובן ע"י קיסם ידה ידה ידה...... מצננים בתוך התבנית ורק אז שולפים. זיגוג: 250 גרם שוקולד מריר טוב, קצוץ 125 מ"ל שמנת 2/3 כוס סוכר ממיסים הכל ביחד בסיר קטן על אש נמוכה, מביאים לרתיחה, מנמיכים עוד יותר את האש ומשאירים לבעבע 4-5 דקות. מצננים מעט. מניחים את העוגה על רשת צינון ויוצקים את הזיגוג על כל העוגה. הערות: לא היתה לי תבנית 22 וגם היה נראה לי מוזר איך בתבנית 22 נכנסת כל כך הרבה בלילה. בסוף הכנתי את הכמות לעיל בתבנית 18, עוד תבנית 12 או 14 ועוד תבנית אינגליש קייק שלמה לא רוצה לחשוב מה היה קורה פה אם הייתי עושה את זה בתבנית 22. שימו לב שהעוגה תופחת בתנור בטירוף! שתי התבניות העגולות שלי עלו על גדותיהן (אך נעצרו בזמן) ולכן יצאו עוגות גבוהות. איזה כיף. דרך אגב, לא שמתי נייר אפיה והכל עבר בשלום (אתמול הכנתי שוב, הפעם עם נייר אפיה וזה היה ממש רעיון רע לא מומלץ) העוגות נשלפות בקלות ומאוד נוחות לטפול. לא עשיתי את הזיגוג הזה אלא גנאש רגיל ללא סוכר. בעיני מיותר להוסיף זיגוג עם תוספת סוכר. בפעמים האחרונות לא התאפקתי והכנסתי גם לעוגה וגם לזיגוג כמה טיפות של ברנדי..... בהצלחה ובתיאבון