עוגת קינמון

עוגת קינמון

בתור חובבת קינמון עדיין לא ניסיתי עוגת קינמון. ראיתי כמה מתכונים אבל לא ידעתי איזה עדיף. יש לכן מתכון מנצח? ואני מעדיפה את הגירסה הפרווה של העוגה. תודה. חוץ מזה אני ממליצה למי שיכולה לעזוב הכל ופשוט לצאת לשמש. איזה יום מדהים בחוץ. הסתובבתי עם הילדים 3 שעות וכל כך נהנינו. כדאי לנצל את הימים האלה. המשך יום נעים לכולם.

clcl

New member
עוגת אגוזים וקינמון

עוגת אגוזים וקינמון עוגה לקפה / רות סירקיס את העוגה הזו אני מכינה ה מ ו ן שנים (מהספר המיתולוגי של רות סירקיס למטבח באהבה) מומלץ בחום 200 גרם מרגרינה או חמאה (אני מכינה עם מרגרינה) 2 כוס סוכר 4 כוסות קמח 2 שקית אבקת אפיה 1 כפית סודה לשתיה - שטוחה 2 שמנת חמוצה 4 ביצים שלמות 4 כפיות תמצית וניל למילוי וקישוט: 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא מרוסקים) 4 כפות סוכר 2 כפית קינמון אופן ההכנה 1. לשמן תבנית בקוטר 26 או 2 תבניות אינגליש קייק. 2. לחמם התנור לחום בינוני. 3. במיקסר - להקציף המרגרינה והסוכר. 4. להוסיף הביצים + תמצית הוניל. 5. להוסיף בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח והשמנת. 6. מחצית מבלילת הבצק לשטוח לתבנית, לפזר עליה מתערובת האגוזים עם הקנמון והסוכר. 7. לשטוח על שכבה זו את שארית בלילת הבצק. 8. לפזר באופן שווה על פני העוגה את יתרת תערובת האגוזים. 9. לאפות כ- 50 דקות (לבדוק באמצעות קיסם שהעוגה מוכנה).

clcl

New member
מתכון: עוגת קינמון ושזיפים/מיקי שמו

מתכון: עוגת קינמון ושזיפים (נפלאה) חומרים: 150 גר'' סוכר חום (3/4 כוס של 200 מ"ל) 50 גר'' סוכר לבן (1/4 כוס) 120 גר'' שמן רגיל (3/4 כוס) 150 גר'' קמח (כוס) 1/4 כפית מחוקה סודה לשתיה 1/2 כפית מחוקה קינמון טחון 2 ביצים 100 גר'' שזיפים (נטו, בלי גלעינים ונוזלי סירופ) מזן שגיב ("לפתן שזיפים" משימורים) חצויים לשניים לאורכם בלבד כדי שיורגשו בעיסה הסופית. הכנה: 1.בעזרת וו הגיטרה (ה-k) לערבב את הסוכרים עם השמן עד לאיחוד בלבד. 2.להוסיף החומרים היבשים ולערבב עד למרקם אחיד. 3.להוסיף ביצה אחר ביצה ואת השזיפים. 4.לחמם תנור ל-170 מעלות. לצקת התערובת לתבנית האפיה ולאפות כ-40-45 דקות. 5. כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ סוכר. כמה טיפים (של אודטה) כדי שהעוגות תהיינה מוצלחות במיוחד : 1. לא לערבב את החומרים הרבה זמן במיקסר, כדי למנוע קבלת מרקם ספוגי מידי. איך שהעיסה הומוגנית להפסיק את פעולת המערבל. להקפיד על עבודה מהירה וקצרת זמן בשלבי ההכנה ועל אפיה מדויקת. 2.להכין סירופ סוכר מכוס סוכר וכוס מים, לבשל על אש גבוהה עד שכל הסוכר יימס + ועוד דקה ולכבות את האש. 3.להבריש את פני העוגה בסירופ הסוכר מייד כשהיא יוצאת מן התנור, בעודה חמה, כדי שהעוגה תישאר לחה ועסיסית גם למעלה ולא תייצר "קרום" קשה.. נותנים לעוגה להצטנן עד שהיא פושרת ולא מאפסנים אותה חס ושלום במקרר. 4.כל המתכונים הם לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק מס'' 3 (אורך 30 סמ'' רוחב 7.5 סמ'') הערות: מקור המתכון: מיקי שמו

pirge

New member
עוגת פירורים ריבה קינמון -מהירה

עוגת פירורים ריבה קינמון מהירה וטעימה מאד מקור:פירגה בצק: חבילה מרגרינה מזולה רכה חבילה קמח תופח קטנה כוס סוכר - אפשר פחות. לערבב באצבעות לפירורים פירורים ולהוריד כוס וחצי הצידה. ליתר להוסיף: 4\3 כוס מיץ תפוזים שקית סוכר וניל ביצה שלמה. לשטח בתבנית עגולה מספר 26 משומנת- ולאפות רבע שעה. לקרר. למרוח את הבצק הקר בשכבה יפה של ריבה או ממרח תמרים להוסיף כפית קינמון ואפשר לפורר 50 גרם חלבה. את הפירורים ששמרנו בצד לערבב עם 3 כפות שקדים מולבנים או אגוזים שבורים אפשר להוסיף עוד קינמון. ולפזר מעל באופן שווה. לאפות שוב רק עד להזהבה חומית של הפירורים. להגיש עם אבקת סוכר למעלה.

למעלה