עוגת סוכר פולנית

ח מ ד ה

New member
ההודעה כוונה למי שהביאה את המתכון

ובשום מקום לא תקפתי פורום שלם, ואם לדייק - לא תקפתי בכלל. רק ציינתי שלא נאה לעשות כך, ומי שצריכה לקחת את זה לתשומת ליבה ודאי יודעת שזה מכוון אליה. אם וכאשר היא תראה את ההודעה ותבחר לספק הסברים או התנצלות - יופי. ואם לא - אז גם כן יופי, שיהיה לה לבריאות. ולא צריך מליצי יושר.

מיכל63

New member
העוגה הזאת מזכירה לי מאוד עוגה

שראיתי בספר הלחם של סו לרקין ועוד מישהי(פרח לי השם השני) עוגה שנקראת לחם קופים גם כן מרכיבים את העוגה בצורה כזאת עשויה משמרים גם יש לעוגה שם מסובך וארוך, הספרים שלי ארוזים עכשיו בארגז אחרת הייתי מצלמת ומראה לכם כמה שזה דומה, שם זה נקרא עוגה הונגרית אם אני לא טועה בקיצור מה שרציתי להגיד שראיתי את העוגה פה בפורום ישר נזכרתי בעוגה ההיא מהספר.... שיהיה בתיאבון ולבריאות

שריוקי

New member
זה המתכון לעוגת לחם הקופים,

1 כוס סוכר חום 1/4 כוס שמן 2 ביצים גדולות 4 כפות חמאת בוטנים סקיפי 3-4 בננות בשלות מאוד, מעוכות 1/2 1 כוסות קמח לבן 1 כפית אבקת אפייה 1/4 כוס רוויון 1-2 כפות ליקר בננות (אם אין אפשר להשתמש בברנדי טוב או בליקר שאוהבים) גיוון: 100 גרם שוקולד מריר קצוץ 100 גרם אגוזים קצוצים / פיסטוקים קצוצים + מחממים תנור ל-180 מעלות. + טורפים את השמן והסוכר עד שהתערובת אחידה וזהובה. מוסיפים את הביצים וטורפים עד שהתערובת שוב אחידה ויש לה נפח. + מוסיפים את חמאת הבוטנים ומקפלים אותה בעדינות לעיסה (אפשר קצת לחמם אותה לפני כן כדי שתהיה רכה יותר). מקפלים לעיסה גם את מחית הבננות. מנפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים אותם לעיסה לסירוגין עם הרוויון והליקר. + מוסיפים את השוקולד הקצוץ או את האגוזים (אם רוצים). כדאי לקמח אותם קצת לפני כן כדי שלא ישקעו בעיסה. + יוצקים את העיסה לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או לתבנית קוגלהוף משומנת בחמאה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני בשליש התחתון במשך 40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגות יוצא יבש והעוגות זהובות-שחמחמות. זה המתכון ללחם הקופים/נינה סובלמן מעל השולחן,איך אפשר להשוות???אין שום דימיון. ואותה עוגה הונגרית אכן דומה,אך המרכיבים שונים במקצת וצורת ההכנה שונה,פולין,הונגריה,המרחק קצר. המתכון לעוגת הסוכר הוא מאשה בת 91 שתחייה,מתכון עם ותק.

זאב לבן1

New member
לא מבינה את פשר התוקפנות.. זה בכלל

לא המתכון מהספר. לא נכנסת לויכוחים שלכם. מיכל לא זכרה פרטים ונתתי אותם. אל תכניסי אותי למריבות האלה. תודה.

מיכל63

New member
נכון מאוד זאב לבן! ותודה על העזרה

התכוונתי שזה דומה, לא אמרתי שזאת העוגה עם אותם המרכיבים,אל תדחפי לי מילים שלא התכוונתי אליהם לכי לחפש מלחמות במקום אחר! ואם בכל זאת לא קלטת אז אני התכוונתי שהתמונה בפורום הזה הזכירה לי את התמונה של העוגה הטעימה ההיא שראיתי בספר המשובח ההוא!!! תיכננתי להכין אותה כי היא נראתה לי מאוד מאוד ואם בא לי לכתוב שזה מזכיר לי את התמונה מהספר ההוא אני אכתוב כי ככה בא לי! לא לקחתי ולא גנבתי לך כלום גברת נכבדת!

chanit

New member
בעניין לחם קופים,

יש לחם קופים שעשוי מבננות , ובעיקר זו עוגה בחושה טעימה (הבאתי מתכון טעים לרשת) ויש לחם קופים שעשוי מבצק שמרים,שמגולגל לכדורים כדורים וכל אחד מגולגל בסוכר,קינמון ,אגוזים באופן כזה או אחר. יש לי השגות לגבי אסופת המתכונים באתר ההוא שהוזכר,לא אהבתי את הטון והתוכן של הדברים. הובאה גירסא לא מקורית לפריסה אחרת של הבצק, בשם אחר,מתכון שעבר מיד ליד... אגב, לחם קופים מבצק שמרים מקובל בכל העולם, וראיתי והכנתי גירסאות אמריקאיות בעיקר. חשוב באמת להשתמש בתבנית אטומה אחרת צפויות נזילות מהרוטב הטעים.

ETK18

New member
העוגה הופיעה לפני כמה ימים בערוץ

האוכל של תפוז מודגש בכתום: מאת: סימונה 5 ומתחת בקטן = מתכון של שרי ממתכונים. נט אז מה הפלא שמי שהביאה את המתכון חשבה שהוא של סימונה? גם אני שהעתקתי את המתכון חשבתי כך עד שראיתי את השרשור. בטוחה שלא היתה מחשבה זדונית מאחורי הענין. אתי

לי את 34

New member
../images/Emo12.gif- חמדה יקרה, אני אנוכי ועצמי

מרכינים ראש משפילים מבט והולכים לעמוד 7 דקות בפינה עם הפנים לקיר כמובן וכל זה על שום שלא כתבתי שהמתכון הינו של סימונה שנוסה ע"י שרי שאכלה אותו אצל שכנתה, שהביאה אותו מהסבתא של הירקנית השכונתית. מעולם לא חשקה נפשי לקחת קרדיט שאינו שלי והפלא ופלא אכן ציינתי שאת המתכון "גנבתי" מסימונה .
שרי היקרה,מתכון זה הינו שלך , תודה לך על שחלקת אותו איתנו
ואת חמדה כדאי שתשכלי ותלמדי זה לא משנה ה מה אלא האיך

ח מ ד ה

New member
מכל מלמדי השכלתי

וואלה איזה שיעור חינוך הרבצת בי, ליאת. אני מודה ומעריכה. בפעם הבאה שתשבשי קרדיטים של מתכונים שנלקחו מהפורום שלנו, (כי סימונה בהחלט ציינה שהמקור הוא של שרי) אני אגיש לך את הלחי השניה ואבקש סליחה שפציתי פה, זה יהיה בסדר? זה ה'איך' הנכון?

אורית72

New member
ה"איך" הוא שאפשר היה לעשות זאת במסר

אישי לכותבת ההודעה, אם לא היה נעשה כלום בנידון אז אפשר היה להביא קישור למתכון המקורי יש גם טעויות שקורות בתום לב

לי את 34

New member
נו באמת חמדה, נראה לך שהייתה כאן

כוונה להרע? המתכון אכן הובא מהפורום "שלך" ואכן סימונה ציינה איפה שהוא שם שהוא של שרי התנצלתי בפני שרי כבר בהודעה הקודמת הלכתי להבייש בפינה עכשיו ספרי מה בדיוק מציק לך שבכותרת כתוב שהמתכון של סימונה? טעם העוגה? רוצה לצלוב אותי - בשמחה ! אני מניחה שזו הדרך שלך לפרוק מתחים ותיסכולים, תרגישי בנוח אני את הדיון הזה סיימתי!!! ולמען הסר ספק - מתכון עוגת הסוכר הינו של שרי ,הובא לפורום מתכונים ע"י סימונה5 והועתק לכאן על ידי .

ח מ ד ה

New member
הנה אני אספר לך מה הציק לי, ליאת

הציק לי שלקחת על עצמך משימה לחנך אותי. לו היית מסיימת את הודעתך בהתנצלות לשרי וזהו, הייתי עוברת לסדר היום על הנימה המזלזלת של השכנה והירקנית השכונתית וכו'. אבל את הרגשת צורך דחוף ללמד אותי 'איך' כותבים, ואני בתורי הרגשתי צורך לענות לך. אנחנו פיטים? אם כן, אז גם מבחינתי הדיון הזה סגור.

למעלה