עוגת סוכר פולנית

לי את 34

New member
עוגת סוכר פולנית

3-31/2 כוסות קמח 50 ג''ר שמרים טריים/2 כפות שמרים יבשים 5 כפות מחוקות סוכר 50 גר' חמאה רכה 1 ביצה 1 כוס חלב פושר 150 ג'ר חמאה מומסת 3 שקיות סוכר וניל 3/4 כוס סוכר אפשר להוסיף צימוקים קטנים (לא הוספתי) אגוזים קצוצים שמים את השמרים ,הסוכר ומעט חלב בקערית מערבבים ומשהים ל-10 דקות. שמים את הקמח בקערה,עושים גומה במרכז,מוסיפים את תכולת השמרים,הביצה,החמאה ויתרת החלב. ללוש לבצק חלק ולהתפיח. במידה ומשתמשים בשמרים יבשים אין צורך להתפיח לחוד. להכין בצלחת אחת את החמאה המומסת,בצלחת שניה לערבב את הסוכר סוכר הוניל,צימוקים ואגוזים. לשמן ולקמח קלות תבנית עם חור[במקור העוגה נאפת בסיר פלא]. לקחת חלק מהבצק ולרדד לעלה בעובי של 11/2 סמ'' ורוחב כ-10 ס''מ,דמיינו עלי לזניה ארוך,לחתוך לקטעים בערך 10 ס''מ,לטבול בחמאה משני צדי הבצק ואז לטבול בסוכר משני צדי הבצק. להניח בתבנית בעמידה,"הדפים" נופלים קצת במיוחד בהתחלה וזה בסדר,כך ממלאים את כל התבנית,דפים דפים. לאפות בחום בינוני כ1/2 שעה עד 40 דקות,רצוי לבדוק. העוגה מעולה באותו היום,למחרת פחות,אז מה שנשאר רצוי להקפיא...אם נישאר. מקור המתכון : סימונה 5 (לעוגה יש נטייה להתייבש - אני הרטבתי אותה בסירופ סוכר וגם למחרת נהננו ממנה)

לי את 34

New member
ככה היא נראית אחרי שסיימנו לרצף"

במציאות העוגה הייתה הרבה יותר בהירה

לי את 34

New member
בוויוס - בורקס תורכי

1 קג 1 כפית מלח 2.5-3 כוסות מים/סודה {כמה שתופס} 2 כפיות חומץ ללוש את הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש לחלק את הבצק לכדורים להניח בתוך תבנית עם שמן לעטוף בשקית זבל ולהניח בצד ל 12 שעות {לא במקרר} לפתוח כל כדור לעלה דק ,(כמו עלה של גחנון) למלא באחת מהתערובות* ליצור צורת |חלזון| לפזר סומסום/גבנ"צ לאפות בערך 40 דקות (אצלנו אוהבים אותו שרוף) * מלית חצילים/תרד +גבינה מלוחה/תפו"א מקור המתכון : חמותי

לי את 34

New member
../images/Emo24.gif אנשנושים קראתי קצת אחורה

היה הרבה קצת
ראיתי כאן יצירות פאר ומטעמים שלא היו מביישים אף שף גדול הפירגון התמיכה והעזרה שמופגנים כאן מחממים את הלב אל תתנו לאף אחד לקחת את זה ממכם
והכי הכי חשוב אל תשכחו להיות טובים
שבוע שלו ורגוע.

satr

New member
../images/Emo41.gifליאת הבורקס נראים חבל"ז../images/Emo67.gifו|?

הבצק לא מתקלקל 12 שעות בחוץ בחום כזה?????????? תודה מראש ורד

שריוקי

New member
העוגה ניראת נהדר,רק דבר אחד ברשותך,

עם כל הערכתי לסימונה 5,המתכון לא שלה ובבקשה לציין זאת, תודה.

ליאת בוקר טוב

העוגה כהה ולא רואים אבל יש לי כמה שאלות - עפ"י יחס - הקמח לשמרים (המון שמרים) חמאה (מעט שומן) האם העוגה יוצאת רכה או יבשה? ד"א הבויוס יצאו יפהפיים, האם תוכלי לצלם אותם מבפנים?

לי את 34

New member
בוקר ...העוגה בגדול רכה - אבל רק

באותו היום לכן או להקפיא ישר חצי או להרטיבה בסירופ סוכר אצלם לך את הבוויוס בפעם הבאה

pirge

New member
תודה על הטעימים האלה. וגם

תודה על הטיפ לעוגה. נראה נהדר. הבויוס נפלאים.

ETK18

New member
וואוו, נראה משו משו - שננסה?

מתי נספיק לאפות הכל ומתי נספיק לאכול הכל ואיך לא נשמין? אתי

מיכל63

New member
כל הכבוד../images/Emo45.gifהעוגה נראית יפייפיה

כל השאר גם נראה טעיםםםםםםםםםםםם

ח מ ד ה

New member
עוגת הסוכר הפולנית נראית ונטעמת

ממש נהדר, רק חבל שלא נותנים קרדיט... העוגה הועלתה לראשונה לפני מספר ימים לפורום מתכונים.נט על ידי שרי פתאום המקור נהיה סימונה משהו? כשזה קורה למתכונים שמסתובבים כבר הרבה זמן ברשת ועברו כבר מיליון ידיים, ניחא. זה גם לא בסדר, אבל קורה במאבדים את העקבות ומתרחקים מהמקור. אבל כאן מדובר במתכון טרי ביותר, ואין מקום לטעות או ספק. זה מתכון של שרי ממתכונים.נט, וחבל שאין טיפת פירגון. לא יפה.

אורית72

New member
למה לתקוף פורום שלם? אולי הגולשת

שהביאה זאת לא מודעת שזה של שרי ממתכונים נט? אם לא קוראים במתכונים נט איך אנחנו צריכים לדעת?

למעלה