עוגת לייקח

עוגת לייקח

אני מעוניינת להכין עוגת לייקח עם פירורי שוקולד מי מכירה מתכון טעים ואוורירי לעוגה כזאת ??

pirge

New member
הלייקח של אמא של פירגה

http://www.pirge.co.il/המלצת-היום/ה-מ-ל-צ-ה-לייקח-של-אמא-נוסטלגיה http://www.pirge.co.il/המלצת-היום/ה-מ-ל-צ-ה-לייקח-של-אמא-נוסטלגיה לייקח של אמא פורסם בתאריך 28 ביוני 2009 @ 08:09 מופיע בקטגוריות: המלצת היום נכנס אחר כבוד לקטגוריה: המלצת היום כנסו למתכון המקורי בקטגוריה: עוגות שונות בתגובות של יפעת יש את המליות שבחרה וגם מצגת נהדרת של העוגה. תודה יפעת. לייקח של אמא של פירגה - מתכון נוסטלגיה מתכון שזכור לי מילדות מהתקופה שהיה לנו משק גדול של עופות ומהביצים של האווזים אמא היתה מכינה לייקח שכל המושבה באה לטעום ממנו. המתכון והטיפים מקוריים של אמא של פירגה המצרכים לעוגה: תבנית עגולה ג ד ו ל ה קפיץ מספר 28 מצופה בתחתית בניר אפיה 8 ביצים מספר מופרדות בטמפרטורת החדר כוס ורבע סוכר כוס ורבע קמח רגיל מ נ ו פ ה— לא לשים קמח תופח וגם לא צריך אבקת אפיה. כף מיץ לימון כף גרורת לימון 3 כפות שמן - לא צריך יותר. 100 גרם שוקולד מריר וחלב מעורבים מגוררים במגררת גסה 100 גרם אגוזים גרוסים אופן ההכנה: להקציף במיקסר חלבונים עם סוכר לקצף קשה להוסיף בעירבול יותר איטי את החלמונים להוסיף את המים, מיץ לימון, קליפת לימון והשמן לערבל רגע אחד ו…. להוסיף את הקמח האגוזים והשוקולד כל פעם כף. כשכל הקמח בפנים להפסיק את המערבל ולהמשיך בעזרת היד (כמו שאמא עושה) לערבב בתנועות עטיפה . מי שלא רוצה יערבל עם כף עץ. לצקת לתבנית . לאפות בתנור חם בחום 175 מעלות לכ-30 דקות. לבדוק בעזרת קיסם עץ שמוכן. מקררים. אם רוצים חוצים ל-2 או 3 וממלאים קרם וניל או שוקולד אין צורך להרטיב את העוגה. תהנו מעוגת הטורט שהכינה יפעתו שלנו. העוגה לפני המליות. תהנו מהעוגה כפי שהכינה יפעתוש אחרי המליות: תהנו UA:F [1.2.3_620] © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

מתכון מנצח

מכינה כל שבוע מחדש והעוגה נטרפת שוב ושוב 7 ביצים L 1 ושליש כוסות סוכר 1 ושליש כוסות קמח אסם פקק תמצית וניל מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף עמיד ואט אט מתחילים בהדרגה להוסיף את הסוכר. מקפיצים מאט את החלמונים עם הוניל, מקפלים את החלמונים לתוך קצף החלמונים בעדינות מבלי לשבור את הקצף. מנפים את הקמח ומוסיפים בהדרגה ומקפלים בעדינות את כל כמות הקמח לקצף. משמנים תבנית 26 עגולה בחמאה\מרגרינה, מכניסים לתנור לכ45 דקות ב150 מעלות, טורבו. הכי הכי חשוב זה שאסור לפתוח את התנור בכל מהלך האפיה וגם אחרי, לחכות חצי שעה עם תנור סגור אחרת העוגה צונחת. אפשר לאכול את זה סתם כך, מאוד טעים.. אני אוהבת לפעמים להקציף פודינג שמנת וחלב וניל וריבת חלב, לחלק את הליקח לשתיים, באמצע לצפות בריבת חלב ולמעלה בוניל, למקרר לכמה שעות.. ואז זה באמת מתכון מנצח. לא פעם ולא פעמיים אמרו לי שזו עוגה קנויה ועוד התווכחו איתי כשאמרתי שהיא תוצרת בית, תענוג לעניים ולפה..

אחלמה 1

New member
תשובה לאנונימית 972

כשאומרים לי על עוגה שטרחתי להכין שהיא טובה כמו עוגה קנויה אני נעלבת.

מה מעליב כאן?

זה מחמיא.. מראה על עוגה גבוה, יפה, מקצועית, טעימה ומדוייקת. העלבה כי חושבים שקניתי אחרי שטרחתי כל כך הרבה או מה?

milch

New member
צר לי, מסכים עם "אחלמה1"

להגיד על מאפה ביתי שזה כמו קנוי, זה ממש מעליב במיוחד אם זה נכון. אני מקווה בשבילך שזה היה רק נסיון להקניט.

slepax

New member
היא אמרה קנוי לא אמרה "כמו עוגה מהסופר"

יש הרבה מקומות שמוכרים עוגות טובות וגם טובות מאוד. וגם בסופר אפשר אם רוצים למצוא מאפים טובים. אפשר היה לחשוב שהמגיבים פה כולם קונדיטורים ברמה ארצית (או אולי אפילו עולמית).

למעלה